SCHILDPADDENFORUM.NET
Welkom,
Gast
. Alsjeblieft
inloggen
of
registreren
.
1 uur
1 dag
1 week
1 maand
blijvend
Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
172832
aantal berichten in
14135
topics door
3388
geregistreerde leden Nieuwste lid:
tjvkooten
STARTPAGINA
FORUM
HELP
ZOEK
WEBSITE
FOTOALBUM
KALENDER
INLOGGEN
REGISTREREN
Schildpaddenforum.net
LANDSCHILDPADDEN ALGEMEEN
Huisvesting landschildpadden
Buitenverblijf (iemand tips?)
0 geregistreerde leden en 1 gast bekijken dit topic.
« vorige
volgende »
Pagina's:
[
1
]
2
Omlaag
Print
Auteur
Topic: Buitenverblijf (iemand tips?) (gelezen 13945 keer)
xBlackstones
Geochelone elegans
Offline
Netherlands
Berichten: 17
Buitenverblijf (iemand tips?)
«
Gepost op:
11 December 2015, 23:54:34 »
Hallo allemaal,
Ik heb sinds een tijdje een griekse landschildpad (testudo hermanni hermanni varoise) van ongeveer 4 jaar. Nou zit ik erover na te denken om een buitenverblijf te beginnen. Hebben jullie nog wat tips over welke lamp ik het beste kan gebruiken en welke (uv en warmte of alleen warmte)? Ik wil namelijk een omheining van hout maken met daarin een soort van kweekbak waar zij in en uit kan lopen. Daarbovenop wil ik dan het afdekken met een gaaspaneel. Vroeg me alleen af hoe dat dan zit als het bijvoorbeeld gaat regenen? Moet daar dan nog een afdekzeil overheen als het regent of kan dat geen kwaad. Ik wil namelijk wel het beste voor mijn schildpadje. Alle tips zijn welkom.
Groetjes,
Maartje.
«
Laatste verandering: 12 December 2015, 00:05:57 door xBlackstones
»
Gelogd
Maartje S.
Norma
Dipsochelys dussumieri
Offline
Netherlands
Berichten: 1406
"Don't be a hare, it's cool to be a tortoise!"
Re: Buitenverblijf (iemand tips?)
«
Antwoord #1 Gepost op:
12 December 2015, 00:11:56 »
Op dit forum staan veel voorbeelden van binnen- en buitenverblijven.
Kijk eens bij de volgende topics:
http://schildpaddenforum.net/index.php/board,143.0.html
Gelogd
Houder van land- en waterschildpadden.
Redactielid Ned/Belgische Schildpadden Vereniging (NBSV) - Trionyx
Hans Materman
Centrochelys sulcata
Offline
Netherlands
Berichten: 532
Re: Buitenverblijf (iemand tips?)
«
Antwoord #2 Gepost op:
12 December 2015, 10:48:48 »
Of hier :
http://schildpaddenforum.net/index.php/topic,13515.msg181174/topicseen.html
Gelogd
Het is zoals het is
xBlackstones
Geochelone elegans
Offline
Netherlands
Berichten: 17
Re: Buitenverblijf (iemand tips?)
«
Antwoord #3 Gepost op:
12 December 2015, 11:08:26 »
ahh super bedankt ik ga meteen even kijken!
Gelogd
Maartje S.
Femke_M
Stigmochelys pardalis
Offline
Belgium
Berichten: 413
Re: Buitenverblijf (iemand tips?)
«
Antwoord #4 Gepost op:
14 December 2015, 16:01:49 »
Hallo!
Het kan helemaal geen kwaad dat het regent in de bak. Integendeel, je zult merken dat de schildpadjes vaak even met opzet in de regen gaan wandelen en zeer actief worden als het regent in de zomer.
Het enige waar je dan wel voor moet opletten, is dat het water snel genoeg in de aarde dringt en niet op de aarde blijft staan. Want als je bak onder water komt te staan, zit je natuurlijk wel in de problemen. Dus de grond moet goed doorlatend zijn. Dat kun je bijvoorbeeld doen door grof zand (metserszand) in je aarde te mengen (geen speelzand, dan wordt het zo wat een slijkboel als het regent). Als het heel veel regent op een korte tijd, bedek ik voor de veiligheid wel eens mijn bak met een zeil, maar in feite is dat dus niet nodig.
De meningen over lampen zijn nogal verschillend. UV is niet nodig, aangezien ze buiten UV opdoen. Maar sommigen vinden het wel leuk dat het ook licht geeft, terwijl anderen liever enkel warmte hebben en voor een donkerstraler kiezen. Op die manier kun je ook 's nachts bijverwarmen, maar toch hun biologische klok wat respecteren (en geen licht bijgeven).
Gelogd
1.1.0 Testudo hermanni hermanni (Balthazar en Kasper, nakweek 2011)
Turtlebird
Dipsochelys dussumieri
Offline
Netherlands
Berichten: 1559
Re: Buitenverblijf (iemand tips?)
«
Antwoord #5 Gepost op:
14 December 2015, 16:48:18 »
Hoi Maartje,
Volgens mij ben jij de Maartje die ik via Marktplaats in contact met Arnaud heb gebracht, klopt dat ?
Leuk dat je een buitenverblijf gaat maken, dat wordt voor de schildpad (en voor jezelf !) genieten en is gewoon het beste voor het dier!
Buiten zou ik inderdaad gewoon alleen een donkerstraler gebruiken. Ik heb er zelf een van 100W, die ik alleen in de koudere perioden gebruik. Ik heb er een tijdschakelaar opzitten en laat hem afhankelijk van de buitentemperatuur een bepaald aantal uur branden. Dit is meestal alleen in het voorjaar en najaar.
Een overdekt gedeelte in het verblijf is belangrijk, daar kan je dan ook de donkerstraler in hangen en kan ze schuilen wanneer ze dat wil. Ik heb er zelf een stegdoppel plaat op liggen waardoor het verblijf door de zon lekker kan opwarmen en die ik zonodig open kan schuiven. Zeker bij de grootte van jouw schildpad, zou ik zeker kiezen voor een gaaspaneel over het verblijf heen. Een ekster of kraai pakt zonder problemen een jonge schildpad op en vliegt er mee weg (een kennis van mij heeft dit afgelopen zomer nog meegemaakt).
Zoals Femke al schreef, is regen juist fijn. Mijn schildpadden zoeken het regelmatig juist op. Je kan de grond zonodig bewerken. Ik heb de grond goed vermengd met het nodige zand en eventuele brokken klei etc. eruit gehaald. De aarde is daardoor goed doorlatend geworden. Maar misschien heb jij in de tuin al een goed afwatering.
Je kan het verblijf "spannend" maken door bijvoorbeeld hoogteverschil aan te brengen en wat brokken hout of rots waar ze op kunnen klimmen. Schuilplaatsen zijn ook aan te raden, waar ze bijvoorbeeld bij warmte weg kan kruipen. Voor de aanplant heb ik volwassen pollen onkruiden uit de natuur gehaald en ik het verblijf geplant. Hierdoor kan ze zelf haar eten uitkiezen en het is nog erg gezond ook. Heel simpel kan je meestal wel gewone weegbree, smalle weegbree, paardenbloem, klaver etc. vinden. Een vrij uitgebreide beschrijving van geschikte soorten vindt je hier:
http://schildpaddenforum.net/index.php/topic,7371.0.html
Ik heb het als volgt opgelost:
Als je nog vragen hebt, voel je vrij, daar zijn we voor !
«
Laatste verandering: 14 December 2015, 16:57:46 door Turtlebird
»
Gelogd
0.3.0 Testudo Hermanni Hermanni (Varoise, FR) (30-07-2011)
xBlackstones
Geochelone elegans
Offline
Netherlands
Berichten: 17
Re: Buitenverblijf (iemand tips?)
«
Antwoord #6 Gepost op:
16 December 2015, 19:41:34 »
Ja dat klopt! Dat ben ik ja
Dan ga ik de donkerstraler ook aanschaffen. Maakt het verder nog uit met wat voor hout je de bak doet? en hoe zit het met de onderkant van het verblijf moet ik daar dan ook nog een plank/stenen doen? Ik wil de bak vullen met metselzand en turf dat heb ik namelijk nu ook in mijn terrarium moet ik daar verder dan nog wat bij doen of is dat voldoende?
Ik zit misschien erover na te denken om nog een tweede schildpad te nemen. Vroeg me dan af of de afmetingen 200x100x50 voldoende zouden zijn? Tenslotte vroeg ik me nog af of ik haar nog moet laten wennen om ineens naar buiten te gaan? En moet ze s'nachts uit het buitenverblijf naar binnen of kan ze daar gewoon blijven.
Sorry voor zoveel vragen.
Gelogd
Maartje S.
Turtlebird
Dipsochelys dussumieri
Offline
Netherlands
Berichten: 1559
Re: Buitenverblijf (iemand tips?)
«
Antwoord #7 Gepost op:
16 December 2015, 21:37:49 »
Zoveel vragen ..........
Dat bewijst alleen maar dat je serieus bezig bent !
Over een poosje kan jij anderen weer helpen met jouw kennis
Op zich maakt de houtsoort niet veel uit, alhoewel duurzaamheid natuurlijk wel een ding is: als je budget voldoende hebt, zou ik persoonlijk voor hardhout gaan. Je kan eens op Marktplaats kijken. Je hebt ook bedrijven die gebruikt hout verkopen, dat kan ook een hoop schelen.
Wat betreft de onderkant, daar hoef je geen stenen oid te leggen. Het is wel raadzaam om de omheining van het verblijf een stuk de grond in te laten gaan, dit ivm eventueel graaflustige schildpadden. Zelf heb ik 35 cm boven en 25 cm onder de grond.
Je kan in principe gewoon de tuinaarde gebruiken in de bak. Het is niet echt nodig om dit te vervangen. Ik heb zelf de aarde wel ontdaan van brokken steen en klei. Ik heb er ook wat zand doorheen gemengd, zodat de structuur wat losser is. Bedenk jezelf dat er ook beplanting in het verblijf komt, dus dan is zand een erg schrale bodem. In het nachtverblijf heb ik zelf de grond wel bewerkt, met name door veel zand door de aarde te mengen. Dit heb ik gedaan omdat ze daar ook de winterslaap in houden en ze gemakkelijker kunnen graven.
Ik heb hetzelfde soort schildpad als jij hebt en mijn bak is 2,40 x 1,20 x 0,35 cm. Hier leven drie schildpadden in. Ik denk dat de afmetingen die jij noemt voldoende zijn voor twee schildpadden, zeker als ze nog zo jong zijn. Ik zou me wel even bedenken of 50 cm hoog wel slim is. Ik weet niet hoe de ligging van het verblijf wordt tov de zon, maar met een meter breedte en 50 cm hoogte, krijg je wat meer schaduwwerking. 35 cm is op zich hoog genoeg, zeker als je er ook nog een gaaspaneel overheen legt.
Ik zou haar naar buiten doen, als de temperaturen in het voorjaar weer goed gaan oplopen. Je hebt een donkerstraler in het nachtverblijf hangen, dus warmte kan ze zonodig voldoende krijgen. Persoonlijk zou ik niet heen en weer gaan slepen met het dier, maar het in 1 keer doen. Je kan haar wel aan het begin van de avond opsluiten in het nachtverblijf, daar is het toch wat warmer dan in de buitenlucht. Ieder doet het op zijn eigen manier en volgt hierin zijn eigen gevoel. Ik sluit ze 's avonds op in het nachtverblijf als de nachttemperatuur ongeveer onder de 12 graden komt.
Gelogd
0.3.0 Testudo Hermanni Hermanni (Varoise, FR) (30-07-2011)
Hans Materman
Centrochelys sulcata
Offline
Netherlands
Berichten: 532
Re: Buitenverblijf (iemand tips?)
«
Antwoord #8 Gepost op:
17 December 2015, 10:48:39 »
En bij mij lopen ze vanzelf het nachthok in als ze merken dat het kouder word .
Ze weten het snel genoeg dat het daar warmer is dan in de rest van de bak .
Gelogd
Het is zoals het is
Turtlebird
Dipsochelys dussumieri
Offline
Netherlands
Berichten: 1559
Re: Buitenverblijf (iemand tips?)
«
Antwoord #9 Gepost op:
17 December 2015, 13:13:52 »
Grappig, want mijn schildpadden slapen, zodra ze de kans krijgen, eigenlijk altijd buiten, ook bij lage temperaturen.
Gelogd
0.3.0 Testudo Hermanni Hermanni (Varoise, FR) (30-07-2011)
Arnaud
Dipsochelys dussumieri
Offline
Netherlands
Berichten: 1730
Ik
Re: Buitenverblijf (iemand tips?)
«
Antwoord #10 Gepost op:
17 December 2015, 13:30:39 »
Citaat van: xBlackstones op 16 December 2015, 19:41:34
Ja dat klopt! Dat ben ik ja
Dan ga ik de donkerstraler ook aanschaffen. Maakt het verder nog uit met wat voor hout je de bak doet? en hoe zit het met de onderkant van het verblijf moet ik daar dan ook nog een plank/stenen doen? Ik wil de bak vullen met metselzand en turf dat heb ik namelijk nu ook in mijn terrarium moet ik daar verder dan nog wat bij doen of is dat voldoende?
Ik zit misschien erover na te denken om nog een tweede schildpad te nemen. Vroeg me dan af of de afmetingen 200x100x50 voldoende zouden zijn? Tenslotte vroeg ik me nog af of ik haar nog moet laten wennen om ineens naar buiten te gaan? En moet ze s'nachts uit het buitenverblijf naar binnen of kan ze daar gewoon blijven.
Sorry voor zoveel vragen.
Dacht al e.e.a. in het verhaal te herkennen. Bij mij heeft dit dier buiten geleefd en ging ze aan het einde van de dag uit zichzelf naar het nachtverblijf. Dus een apart nachtverblijf is aan te bevel. Verder kan ze best 'ineens naar' buiten. Als het buitenverblijf goed is ingericht dan zal dat eerder de nieuwsgierigheid dan de angst aanwakkeren.
Gelogd
1.7.12 Testudo hermanni hercegovinensis; 1.2.0 Testudo hermanni hermanni; 1.0.1 Astrochelys radiata 'plastica'
Hans Materman
Centrochelys sulcata
Offline
Netherlands
Berichten: 532
Re: Buitenverblijf (iemand tips?)
«
Antwoord #11 Gepost op:
17 December 2015, 13:31:32 »
Zeg Turtle , Ik denk dat jouw schildpadden ouder zijn dan de mijne .
Die zijn pas 2 1/2 jaar oud .
Gelogd
Het is zoals het is
Turtlebird
Dipsochelys dussumieri
Offline
Netherlands
Berichten: 1559
Re: Buitenverblijf (iemand tips?)
«
Antwoord #12 Gepost op:
17 December 2015, 14:40:42 »
De mijne zijn van 2011.
Gelogd
0.3.0 Testudo Hermanni Hermanni (Varoise, FR) (30-07-2011)
xBlackstones
Geochelone elegans
Offline
Netherlands
Berichten: 17
Re: Buitenverblijf (iemand tips?)
«
Antwoord #13 Gepost op:
17 December 2015, 19:12:04 »
Ahh okey,
En zo'n nachtverblijf.. is dat hetzelfde als zo'n bak? Dat ik een kweekbak neem en verbind met een totaal dichte 'bak' met ingang waar het geheel donker is?
Gelogd
Maartje S.
Turtlebird
Dipsochelys dussumieri
Offline
Netherlands
Berichten: 1559
Re: Buitenverblijf (iemand tips?)
«
Antwoord #14 Gepost op:
17 December 2015, 20:53:44 »
Kijk nog eens goed op de foto's die ik hierboven geplaatst heb.
Op de 1e foto zie je achteraan het overdekte (nacht)verblijf, met rechts het toegangspoortje. Op de 2e foto zie je onderaan het overdekte gedeelte. Het is dus niet donker, er ligt een doorzichtige dubbelwandige kunststof plaat op. Het poortje kan ik wel afsluiten.
Gelogd
0.3.0 Testudo Hermanni Hermanni (Varoise, FR) (30-07-2011)
Pagina's:
[
1
]
2
Omhoog
Print
« vorige
volgende »
Ga naar:
Selecteer een bestemming:
-----------------------------
ALGEMEEN FORUM
-----------------------------
=> LEES EERST DIT !
=> Voorstellen
===> Interviews
=> Hier kunnen beginners of toekomstige liefhebbers terecht
=> Wil je gewoon iets kwijt
=> Meetings - bijeenkomsten
=> POLL
=> FOTO S PLAATSEN OP WWW.SCHILDPADDEN.NET?
===> VIDEOBEELDEN Schildpadden
=> Geschiedenis Schildpadden Algemeen
===> Tempels
=> Fossielen en botten Schildpadden
=> Land-waterschildpadden : artikels
===> Foto's Galapagos schildpadden
=====> Eilanden van het Galapagos archipel
===> Gopherus polyphemus
===> Glyptemys muhlenbergii
===> Clemmys guttata
===> IUCN REDLIST 1
===> IUCN REDLIST 2
-----------------------------
LANDSCHILDPADDEN ALGEMEEN
-----------------------------
=> FOTOLIJST LANDSCHILDPADDEN
=> Landschildpadden algemeen
=> Landschildpadden: voeding
=> Landschildpadden: winterslaap
=> Nakweek landschildpadden
=> Geslacht bepaling bij landschildpadden
=> Landschildpadden : ziekte en gezondheid
=> Huisvesting landschildpadden
===> Fototopic terrariums v landschildpadden
===> Fototopic buitenverblijven v landschildpadden
-----------------------------
WATERSCHILDPADDEN
-----------------------------
=> FOTOLIJSTEN WATERSCHILDPADDEN
===> Fotolijst softshell/flapshell/pignose schildpadden
===> Fotolijst Graptemys spp
===> Fotolijst Malaclemys terrapin
===> Pangshura
===> Pleurodira - Chelidae - Chelidinae
===> Podocnemis
=> Faq's Waterschildpadden
=> Waterschildpadden: voeding
=> Waterschildpadden: winterslaap
=> Waterschildpadden: geslacht
=> Waterschildpadden: nakweek
=> Waterschildpadden: ziekten
=> Waterschildpadden: algemeen
=> Waterschildpadden huisvesting
=> Waterschildpadden techniek
=> Soortgebonden subboarden waterschildpadden
===> Trachemys
=====> Fotos
=====> caresheet
===> Graptemys
=====> Fotos
=====> caresheet
===> Mauremys
===> Pseudemys
=====> Fotos
=====> caresheet
===> Macrochelys
=====> Fotos
=====> caresheet
===> Chelydra
=====> Fotos
=====> caresheet
===> Ocadia sinensis
=====> Fotos
=====> caresheet
===> Chrysemys
=====> Fotos
=====> caresheet
===> Emydura
=====> Fotos
-----------------------------
KINOSTERNIDAE
-----------------------------
=> Kinosternidae
===> Claudius
=====> Algemeen
=====> Claudius angustatus
=======> Algemeen
=======> Huisvesting
=======> Habitat
=======> Kweek
=======> Foto's
=====> Voeding
=====> Ziekte en gezondheid
=====> Geslachtsbepaling
===> Kinosternon
=====> Algemeen
=====> Kinosternon acutum
=======> Algemeen
=======> Huisvesting
=======> Habitat
=======> Kweek
=======> Foto's
=====> Kinosternon alamosae
=======> Algemeen
=======> Huisvesting
=======> Habitat
=======> Kweek
=======> Foto's
=====> Kinosternon angustipons
=======> Algemeen
=======> Huisvesting
=======> Habitat
=======> Kweek
=======> Foto's
=====> Kinosternon arizonense
=======> Algemeen
=======> Huisvesting
=======> Habitat
=======> Kweek
=======> Foto's
=====> Kinosternon baurii
=======> Stamboek
=======> Algemeen
=======> Huisvesting
=======> Habitat
=======> Kweek
=======> Foto's
=======> Caresheets
=====> Kinosternon chimalhuaca
=======> Algemeen
=======> Huisvesting
=======> Habitat
=======> Kweek
=======> Foto's
=====> Kinosternon creaseri
=======> Algemeen
=======> Huisvesting
=======> Habitat
=======> Kweek
=======> Foto's
=====> Kinosternon cruentatum
=======> Stamboek
=======> Algemeen
=======> Huisvesting
=======> Habitat
=======> Kweek
=======> Foto's
=======> Caresheets
=====> Kinosternon dunni
=======> Algemeen
=======> Huisvesting
=======> Habitat
=======> Kweek
=======> Foto's
=====> Kinosternon durangoense
=======> Algemeen
=======> Huisvesting
=======> Habitat
=======> Kweek
=======> Foto's
=====> Kinosternon flavescens
=======> Algemeen
=======> Huisvesting
=======> Habitat
=======> Kweek
=======> Foto's
=======> Caresheets
=====> Kinosternon herrerai
=======> Algemeen
=======> Huisvesting
=======> Habitat
=======> Kweek
=======> Foto's
=====> Kinosternon hirtipes
=======> Algemeen
=======> Huisvesting
=======> Habitat
=======> Kweek
=======> Foto's
=====> Kinosternon integrum
=======> Algemeen
=======> Huisvesting
=======> Habitat
=======> Kweek
=======> Foto's
=====> Kinosternon leucostomum
=======> Stamboek
=======> Algemeen
=======> Huisvesting
=======> Habitat
=======> Kweek
=======> Foto's
=======> Caresheets
=====> Kinosternon oaxacae
=======> Algemeen
=======> Huisvesting
=======> Habitat
=======> Kweek
=======> Foto's
=====> Kinosternon scorpoides
=======> Algemeen
=======> Huisvesting
=======> Habitat
=======> Kweek
=======> Foto's
=======> Caresheets
=====> Kinosternon sonoriense
=======> Algemeen
=======> Huisvesting
=======> Habitat
=======> Kweek
=======> Foto's
=====> Kinosternon subrubrum
=======> Stamboek
=======> Algemeen
=======> Huisvesting
=======> Habitat
=======> Kweek
=======> Foto's
=======> Caresheets
=====> Voeding
=====> Ziekte en gezondheid
=====> Geslachtsbepaling
=====> Soortbepaling
=====> Hybriden
=====> Intergrades
===> Staurotypus
=====> Algemeen
=====> Staurotypus salvinii
=======> Algemeen
=======> Huisvesting
=======> Habitat
=======> Kweek
=======> Foto's
=====> Staurotypus triporcatus
=======> Algemeen
=======> Huisvesting
=======> Habitat
=======> Kweek
=======> Foto's
=====> Voeding
=====> Ziekte en gezondheid
=====> Geslachtsbepaling
=====> Soortbepaling
===> Sternotherus
=====> Algemeen
=====> Sternotherus carinatus
=======> Algemeen
=======> Huisvesting
=======> Habitat
=======> Kweek
=======> Foto's
=====> Sternotherus depressus
=======> Algemeen
=======> Huisvesting
=======> Habitat
=======> Kweek
=======> Foto's
=====> Sternotherus minor
=======> Algemeen
=======> Huisvesting
=======> Habitat
=======> Kweek
=======> Foto's
=====> Sternotherus odoratus
=======> Algemeen
=======> Huisvesting
=======> Habitat
=======> Kweek
=======> Foto's
=====> Voeding
=====> Ziekte en gezondheid
=====> Geslachtsbepaling
=====> Soortbepaling
=====> Hybriden
=====> Intergrades
-----------------------------
TERRAPENE SPP
-----------------------------
=> Terrapene spp
===> Voorwoord Terrapene spp. (stamboek)
===> Terrapene carolina carolina
=====> Natuurlijk habitat/leefgebied
=====> Algemeen
=====> Natuurlijk onderzoek
=====> Foto-boek
===> Terrapene carolina triunguis
=====> Natuurlijk habitat/leefgebied
=====> Algemeen
=====> Natuurlijk onderzoek
=====> Foto-boek
===> Terrapene carolina bauri
=====> Natuurlijk habitat/leefgebied
=====> Algemeen
=====> Natuurlijk onderzoek
=====> Foto-boek
===> Terrapene carolina major
=====> Natuurlijk habitat/leefgebied
=====> Algemeen
=====> Natuurlijk onderzoek
=====> Foto-boek
===> Terrapene carolina mexicana
=====> Natuurlijk habitat/leefgebied
=====> Algemeen
=====> Natuurlijk onderzoek
=====> Foto-boek
===> Terrapene carolina yucatana
=====> Natuurlijk habitat/leefgebied
=====> Algemeen
=====> Natuurlijk onderzoek
=====> Foto-boek
===> Terrapene nelsoni
=====> Natuurlijk habitat/leefgebied
=====> Algemeen
=====> Natuurlijk onderzoek
=====> Foto-boek
===> Terrapene coahuila
=====> Natuurlijk habitat/leefgebied
=====> Algemeen
=====> Natuurlijk onderzoek
=====> Foto-boek
===> Terrapene ornata ornata
=====> Natuurlijk habitat/leefgebied
=====> Algemeen
=====> Natuurlijk onderzoek
=====> Foto-boek
===> Terrapene ornata luteola
=====> Natuurlijk habitat/leefgebied
=====> Algemeen
=====> Natuurlijk onderzoek
=====> Foto-boek
===> Soortbepaling + foto
===> Gevonden fossielen Terrapene spp.
===> Opvang voor Terrapene spp.
===> Huisvesting voor Terrapene spp.
===> Stamboek Terrapene carolina bauri
===> Stamboek Terrapene coahuila
===> Informatie in de media Terrapene spp.
===> Ziekten Terrapene spp.
===> Natuurbescherming Terrapene spp.
===> Vertaling www.bauri.de Irmi Jasser-Hager
===> Wetgeving Terrapene spp.
===> Voeding Terrapene spp.
===> Winterslaap Terrapene spp.
===> Kweek Terrapene spp.
===> Stamboek mededeling algemeen
===> Studbook announcement general
===> Anuncios del libro de sementales general
===> Studbuch mitteilung allgemein
===> Terrapene algemeen close-up/micro foto's
===> Terrapene-hybriden
===> Terrapene-intergrades
===> Terrapene en milieu
===> 'Foto's van meerdere Terrapene uit 1 populatie
-----------------------------
ANDERE SEMI-AQUATISCHE SOORTEN
-----------------------------
=> Rhinoclemmys spp
===> Rhinoclemmys foto's
=> Cuora spp en andere semi-aquatische soorten
===> FOTOLIJST CUORA
===> Cuora amboinensis
===> Cyclemys dentata
-----------------------------
ZEESCHILDPADDEN
-----------------------------
=> Zeeschildpadden
-----------------------------
SOORTGEBONDEN FORA LANDSCHILDPADDEN
-----------------------------
=> Geochelone elegans & Geochelone platynota
===> Caresheet
===> Fotos
=> Stigmochelys (Geochelone) pardalis
===> Caresheet
===> Fotos
=> Centrochelys (Geochelone) sulcata
===> Caresheet
===> Fotos
=> Chelonoidis (Geochelone) carbonaria
===> Caresheet
===> Fotos
=> Chelonoidis (Geochelone) chilensis
===> Caresheet
===> fotos
=> Chelonoidis (Geochelone) denticulata
===> Caresheet
===> Fotos
=> Indotestudo elongata en Indotestudo forstenii
===> caresheet Indotestudo elongata
===> caresheet Indotestudo forstenii
===> Fotos
=> Pyxis arachnoides
===> Pyxis algemeen
===> Pyxis arachnoides arachnoides
===> Pyxis arachnoides brygooi
===> Pyxis arachnoides oblonga
=> Astrochelys radiata
===> Fotos
=> Malacochersus tornieri
===> Foto's
=> Testudo's
===> Testudo hermanni hermanni
=====> Caresheet
=====> Fotos
===> Testudo hermanni boettgeri
=====> Fotos
===> Testudo hermanni hercegovinensis
=====> Fotos
=====> Fotos
===> Testudo marginata
=====> Fotos
===> Testudo kleinmanni
=====> Fotos
===> Testudo horsfieldii
=====> Fotos
=> Homopus spp
=> Chelonoidis nigra en Dipsochelys spp
-----------------------------
WETGEVING
-----------------------------
=> Wetgeving Belgie
=> Wetgeving Nederland
-----------------------------
ADOPTIE - OPVANG EN DIERENWELZIJN
-----------------------------
=> Adoptie en opvangverhalen
===> Gea Chelonia Foundation
=> Hulp met herplaatsing
-----------------------------
INFO/LITERATUUR/BOEKEN/ARTIKELS
-----------------------------
=> TURTLENEWS
===> Nieuws
=> Topsites/PDF
===> PDF files
=> Boek en magazinebesprekingen
Links
schildpaddenvereniging
landschildpadden
waterschildpadden
stamboeken
fotoalbum
linkspagina
AANBOD NAKWEEK
Zoekfunctie
Geavanceerd zoeken
Recent
Eerste ervaring met www.s...
door
Armageddonx7
[14 Oktober 2023, 17:31:00]
deukje ei
door
bruno1964
[ 2 Juli 2023, 13:50:40]
I?m back! Meet venum!
door
Tom O.
[17 Juni 2023, 17:17:05]
Ei gelegd na winterslaap
door
Serge Dames
[ 5 April 2023, 10:13:02]
In 8 jaar tijd 3 keer lek...
door
Wally
[16 Maart 2023, 09:45:27]
Aldabrachelys
door
Tom O.
[25 Januari 2023, 10:56:36]
Geochelone Elegans TE KOO...
door
Dick
[11 Januari 2023, 17:21:48]
Winterslaap koelkast
door
TORO
[ 8 Januari 2023, 19:20:45]
Winterslaap van onze boet...
door
wim 2
[26 December 2022, 09:47:49]
Trionyx augustus-oktober ...
door
Marnix
[ 8 Oktober 2022, 13:24:50]
Minder actief
door
andy_05
[26 Juli 2022, 15:11:36]
Opvang schildpad die zich...
door
schildpad47
[15 Mei 2022, 14:37:23]
Help! Testudo marginata w...
door
Rikke
[21 April 2022, 19:43:36]
UV verlichting
door
Rikke
[29 Maart 2022, 21:10:06]
man erbij?
door
andy_05
[27 Maart 2022, 09:31:08]
Griekse ademt raar
door
Romanowieweet
[ 5 Maart 2022, 19:05:31]
Radiata
door
TORO
[20 Februari 2022, 22:35:07]
winterslaap
door
andy_05
[20 December 2021, 18:37:20]
Te veel/snel gewicht verl...
door
Rikke
[17 December 2021, 20:16:46]
Vitamine preparaat
door
nielo
[ 4 November 2021, 21:38:45]
Wat is een normale lengte...
door
Rikke
[ 6 Juli 2021, 11:10:44]
Wat is normale groei en k...
door
Lars en Dagmar
[ 1 Juli 2021, 16:49:53]
Eetbare planten voor een ...
door
Phil
[29 Juni 2021, 16:49:35]
Eieren
door
Dick
[27 Februari 2021, 19:46:28]
Nieuw tehuis gezocht voor...
door
Niels30
[24 Februari 2021, 11:39:52]
Ninja's nieuwe aquarium
door
Raphael1
[22 Februari 2021, 17:16:02]
Luchtpomp
door
nielo
[13 November 2020, 18:47:56]
Aanbod 3 prachtige 10 jaa...
door
Lisa
[21 Augustus 2020, 19:19:58]
De juiste soort en inform...
door
Liene
[ 2 Augustus 2020, 17:00:34]
Vergroeiing?
door
Rikke
[27 Juli 2020, 13:48:55]
vraag mbt kweek/eieren gr...
door
eniya
[ 3 Juli 2020, 21:41:09]
Hulp nodig/vragen over in...
door
AlexT305
[24 Mei 2020, 19:55:50]
Hulp gevraagd ivm landsch...
door
Hans Materman
[ 6 Mei 2020, 08:53:27]
Mannelijke pantserschildp...
door
Rikke
[26 April 2020, 15:37:12]
Eieren boettgerie
door
Rikke
[13 April 2020, 13:35:34]
Wat zou dit kunnen zijn?
door
Liene
[ 8 April 2020, 17:02:25]
Uv-doorlatend plexiglas
door
Rikke
[30 Maart 2020, 11:10:26]
Ratten beet !
door
Caline
[27 Maart 2020, 17:40:09]
Zijn jullie schildpadden ...
door
Rikke
[27 Maart 2020, 12:15:10]
Welkom,
Gast
. Alsjeblieft
inloggen
of
registreren
.
10 November 2024, 20:43:25
1 uur
1 dag
1 week
1 maand
blijvend
Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
geregistreerde leden
Totaal aantal leden: 3388
Laatste:
tjvkooten
Statistieken
Totaal aantal berichten: 172832
Totaal aantal topics: 14135
Vandaag Online: 891
Ooit Online: 3488
(28 December 2022, 15:34:03)
Gebruikers Online
Gebruikers: 0
Gasten: 863
Totaal: 863
Artikelen
Black22 TP
BlackBox
Dilber Multicolor
Klassiek YaBB SE the
SMF Standaardthema (
theme8
Powered by SMF 1.1.21
|
SMF © 2006-2007, Simple Machines
Black22
/ TinyPortal v0.9.8 ©
Bloc
Pagina opgebouwd in 0.068 seconden met 26 queries.
Laden...