Schildpaddenforum.net

LANDSCHILDPADDEN ALGEMEEN => Landschildpadden : ziekte en gezondheid => Topic gestart door: Lars en Dagmar op 26 Juni 2021, 17:52:09Titel: Wat is normale groei en kleur Marginata
Bericht door: Lars en Dagmar op 26 Juni 2021, 17:52:09
Hoi schildpad liefhebbers,

Zou ik een vraagje mogen stellen?
Wij hebben onlangs een prachtige Testudo marginata aangeschaft. Volgens het cites document is het dier pas 11 jaar oud. Wat mij opvalt is dat ze al 2,6 kilo weegt en bijna helemaal zwart is. Ze heeft wel kleine beige vlekjes. Is dit normaal voor een marginata van 11 jaar? Of klopt het cites document niet bij dit dier?
Wie heeft zijn marginata zien opgroeien tot 11 jaar oud? Ik hoor het graag👍🏼


Titel: Re: Wat is normale groei en kleur Marginata
Bericht door: Rikke op 30 Juni 2021, 12:07:43
Dag Lars & Dagmar,

Hebben jullie de Testudo marginata aangeschaft bij een hobbykweker, of bij een commerci?le kweker/handelaar en is het dier al dan niet perfect glad van schild?
Het komt namelijk nog wel eens (helaas) voor dat uit het wild gevangen schildpadden worden "witgewassen" met een chip en document van bijvoorbeeld een overleden dier, en dan als zogenaamd in gevangenschap geboren dier wordt verkocht. Als het Oost-Europese cites-documenten heeft en het dier spiegelglad is van schild, is die kans al helemaal groot.

Titel: Re: Wat is normale groei en kleur Marginata
Bericht door: Lars en Dagmar op 1 Juli 2021, 16:49:53
Hoi
We hebben het dier gekocht van iemand die haar een aantal jaar in bezit heeft gehad. Dus waar ze daarvoor heeft gezeten is onbekend.
Inderdaad, ze heeft een prachtig glad  glad schild. Ze weegt 2.7 kilo en is op enkele vlekjes bijna zwart. Komt nu ik erover denk niet over als een m
arginata van pas 11 jaar oud.
Dacht dat cites en chip genoeg was om het te vertrouwen.
Dank voor je antwoord.
Verdere opmerkingen over hoe een marginata van 11 jaar er uit hoort te zien hoor ik graag..