De Indische sterschildpad bereikt een grootte van 280mm gemeten langs het carapax (het enigszins bultige hogere schild van de schildpad), de wijfjes zijn groter dan de mannetjes.
Het schild heeft een zwarte ondergrond geaccentueerd met een geel lijnenpatroon komend vanuit een centraal punt (aureool) op de hoornplaten. Dit geeft een sterpatroon waaraan het dier zijn naam te danken heeft.
:arrow:
dus als ik het goed begrep vorden zij zo 28 a30 cm groot
is dat dan de maat van het vrouwtje
Klopt het betreft de vrouwtjes mannetjes blijven aanzienlijk kleiner zo rond 20 cm.
:arrow:
De Indische sterschildpad is specifiek voor het Indische subcontinent. In het noorden worden zij gevonden in Rajasthan, Gujarat en Uttar Pradesh.
In Zuid-India worden zij gevonden in de districten Chitoor & Madannepalle van Andra Pradesh, district Kolar van district Karnataka, Ramanathapuram van Tamil Nadu en delen van Kerala. Behalve India worden zij ook gezien in Zuidoostelijk Pakistan & Sri Lanka
:arrow:
zitten daar ook verschillen in kwa kleur en grote van de dieren
agnes
Ja er zijn verschillen. Zo worden de noordelijke varianten het grootst meer dan 30 cm, blijven de zuidelijke variante relatief klein zo'n 25 cm, en zijn ook de Sri-lanka vormen weer groter rond 30 cm.
Ook wat kleur betreft zijn er verschillen mbt sterpatroon, de zgn aureool (centrum hoornplaat), grondkleur bruinzwart en dichtheid en breedte van de lijnen. Globaal kun je op basis van deze verschillen wel wat zeggen. helaas is er nog maar weinig (bijna niet) onderzoek gedaan naar de onderlinge verschillen