Importeren is mogelijk maar omslachtig en duur als je de dieren niet kan laten overkomen samen met een andere zending, de procedure is hier al eens aan bod gekomen geloof ik....
Mocht je eerder vinden dan ik mocht je opzoek gaan waar dat staat zou je dan link willen plaatsen?
Verder duidelijke uitleg. En helder nu.
Bestellen, verzenden en transporteren van dieren uit Amerika .. hoe werkt dat nou ?
Naar aanleiding van regelmatige vragen en e-mails, pb's enz. over "hoe dat nu allemaal werkt"heb ik hier even alles op een rijtje gezet :
Het aller belangrijkste is ... het is niet makkelijk, veel mensen die het geprobeerd hebben .. kwamen met een teleurstelling thuis .
Op een enkele uitzondering na verzend geen enkele kweker in Amerika naar Europa, dus deze mensen met vragen daarover lastig vallen heeft geen enkele zin. en meestal krijg je niet eens antwoord.
De kwekers in Amerika verzenden wel in het continent d.m.v. UPS maar buiten het continent doen ze het dus niet.
Verzenden binnen Amerika gaat als volgt : UPS in Amerika heeft een aparte "bedrijf" binnen UPS -> UPS Animal Transport. Dit is altijd een "next day delivery", dus op maandag worden de (verpakte) dieren opgehaald en de volgende dag worden ze gegarandeerd afgeleverd bij de ontvanger (in geheel Amerika)
De dieren worden individueel verpakt (meestal in een katoenen zak) en dan in een doos verpakt met isolatie materiaal. De kartonnen doos gaat weer in een piepschuim doos (soms met een heathpack) en is klaar voor verzending.
Omdat dit dus alleen BINNEN de USA zo geregeld is, moet de consument buiten Amerika dus zelf z'n zaken regelen .....
Dat kan op diverse manieren, een expediteur inschakelen die het gehele traject regelt of zelf het e.e.a. regelen.
Dit betekend dus : dieren af laten halen bij de kweker, zelf de Airline boeken, zelf vergunningen en documenten regelen en niet te vergeten de gezondheidsverklaring ...
Het lijkt simpel maar het is een heel geregel omdat het "levende have" betreft.
Maar het belangrijkste zijn de kosten ... dit is al snel ā¬ 500,- voor een dier, en via een expediteur kan het wel ā¬ 600,- kosten.
Dit zijn dus enkel en alleen de verzendkosten, de kosten voor de dieren komen hier nog bij !!!!!
Een bijkomend probleem is dat de meeste kwekers aan dit traject niet mee willen werken aangezien het voor hun veel extra werk betekend, iets waar ze simpel weg geen zin in hebben.
Voorheen kon je wel het dier (of dieren) oplaten sturen naar een kennis of familielid in Amerika die toevallig naar Nederland kwam, maar sinds 11 september ... gaat je dat niet meer lukken.
Wat wij doen is een mix van dit alles. Wij regelen zelf de dieren bij de kwekers en verzenden ze naar een kennis die het pakket ontvangt voor ons. Deze kennis komt namelijk naar Europa MET dieren, dus deze kennis heeft toch al ruimte in het vliegtuig geboekt en heeft er geen bezwaar tegen om, zo nu en dan, wat extra dieren mee te nemen. Uiteraard betalen wij wel voor deze dienst, maar het maakt het voor ons wel mogelijk om zo dieren uit Amerika te bestellen. Dit is eveneens geen goedkope optie maar wel allemaal minder complex dan de andere mogelijkheden, echter is het in dit geval wel een kwestie van contacten hebben en het z.g.netwerken, en niet te vergeten de lange telefoongesprekken naar Amerika. Gelukkig ken ik een persoon die dit voor ons wil doen, hij doet het namelijk niet voor iedereen.
Het bestellen in Amerika is niet makkelijk en eist een hoop geduld, doorzettingsvermogen en ook het nodige geld. De meeste kwekers reageren niet op je e-mailtjes, maar dat is ook niet zo gek als je weet hoeveel e-mails ze krijgen van mensen die denken even een diertje in Amerika te bestellen. Bellen werkt nog het beste, maar dan ook zullen ze wat terughoudend tegen je zijn omdat ze weten wat een extra werk het met zich meebrengt, en dat gezeur willen ze niet !
Tegenwoordig zijn er wel winkels in Europa die een keer in de zoveel tijd het risico nemen om een grote hoeveelheid dieren te bestellen in Amerika, maar daar betaal je eigenlijk ook wel naar natuurlijk. Zij willen hun kosten voor vervoer eruit halen en willen er natuurlijk ook nog eens aan verdienen, dus goedkoop is het absoluut ook niet !
Maar stel ... je hebt een smak geld betaald en waagt de "gok" en dan is de grote dag eindelijk daar ... de dieren komen aan op Schiphol, en dan maak je thuis de doos open .... een grote teleurstelling ... niet de knal rode (of gele) dieren die je op de foto gezien had en dus gekocht (en betaald had) maar toch allemaal iets minder ...
De meeste Amerikaanse kwekers sturen simpelweg hun mooiste dieren niet naar Europa!
Wees gewaarschuwd !!!!
Het is allemaal erg gecompliceerd, je moet veel geduld (en geld) hebben
Bron: terracity.nl