Kweekcentrum Chelonia midas
De Cayman Turtle Farm is opgericht in 1968.
Het doel was om de "markt" van zeeschildpadden vlees te voorzien, en op deze manier de achteruitgang van de populatie's wilde zee schildpadden die werden gevangen voor voedsel te stoppen.
Na veel geld en moeite geinvesteerd te hebben in onderzoek naar voedsel, de juiste verblijven en kweek,
kwam de eerste tegenslag nieuwe wetten verboden de verkoop van zee schildpadden vlees in Amerika en andere landen ook als het afkomstig was van in gevangenschap gekweekte zee schildpadden.
Met inmiddels 100.000 zeeschildpadden in verschillende grote van klein tot groot die eten en verzorging nodig hadden en een verbod op import in de belangrijkste landen waar het schildpadden vlees heen zou gaan, ging de Cayman turtle farm al snel bankroet.
Echter een nieuwe groep mensen kochten de boel en zetten dit project door met de opgedane kennis, maar nu meer als een non-profit organisatie waarbij winst van de verkoop van zee schildpadden vlees gekweekt in gevangenschap terug naar de zee schildpadden bescherming en onderzoeks projekten zou gaan.
Verder werdt de faciliteit opengesteld met als doel internationaal onderzoek mogelijk te maken.
Echter steeds meer beperkingen wat betreft zeeschildpadden vlees vonden plaats waardoor na 8 jaar de nieuwe eigenaars ook het projekt moesten opgeven.
Hierop kocht het bestuur van de Cayman Eilanden, Cayman Turtle Farm, met nog steeds als doel zeeschildpadden vlees verkoop maar dan nog alleen lokaal en het uitzetten van de overgebleven jonge zeeschildpadden in de natuur.
Nu is het uitgegroeid tot 1 van de grootste atractie's op Cayman Eiland en ontvangt het bezoekers centrum 400.000 mensen per jaar.
32 vaste medewerkers verzorgen al de zeeschildpadden, ondanks tegenslagen met orkanen en een hiermee verband houdende gedwongen verhuizing meer naar het binnenland, zijn er 30.000 in gevangenschap geboren zeeschildpadden vrijgelaten.
Op aanvraag van de regering van Mexico wordt geprobeerd met al hun ervaring nu ook de Lepidochelus kempii in gevangenschap te kweken niet voor voedsel maar om een assurantie kolonie op te bouwen en bovendien op regelmatige basis de natuurlijke populatie te ondersteunen door jonge Lepidochelys kempii te kunnen uitzetten.
Dubbel projekt eigenlijk aan 1 kant wordt zeeschildpaden vlees verkocht, aan de andere kant is er veel bereikt wat betreft bescherming en kennis over zeeschildpadden.
Hartelijk bedankt Sergio Piumatti voor de foto's en de info en uitleg over dit projekt met de Chelonia mydas.
Schildpaddenforum Crew