SCHILDPADDENFORUM.NET Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
                                         
  172833 aantal berichten in 14136 topics door 3388 geregistreerde leden Nieuwste lid: tjvkooten
** STARTPAGINA FORUM HELP ZOEK WEBSITE FOTOALBUM KALENDER INLOGGEN REGISTREREN 

0 geregistreerde leden en 7 gasten bekijken dit topic. « vorige volgende »
Pagina's: [1] 2 3 4 Omlaag Print
Auteur Topic: Discussie van de maand (10)  (gelezen 20942 keer)
schildpaddennetcrew
Moderatorteam
******
Offline

Berichten: 2797


« Gepost op: 25 Mei 2008, 12:40:20 »

Een van de ''problemen'' waar we de laatste jaren mee af te rekenen hebben is een overtal aan importdieren bij bepaalde soorten.
Vaak is het zo dat hierdoor het vinden van geschikte kandidaat overnemers van eigen nakweek moeilijker word...
Vraag is: moeten we hiervoor de duimen leggen en het kweken stopzetten, of ben je toch van mening dat het zoeken/vinden van mensen die de soort willen houden nog steeds beter is (bvb in verband met de ''nazorg'') en liefhebbers toch de kans te geven nakweek dieren aan te schaffen ?
Wat zijn hiervan de voor of nadelen ?
Wat is de beste manier om de ''geschikte kandidaat'' te vinden voor je eventuele nakweek ?
Plaats hier in dit topic je onderbouwde mening erover .
Gelogd
speurneus carola
Gast
« Antwoord #1 Gepost op: 25 Mei 2008, 12:55:46 »

ik ben zelf geen kweeker, maar zou dus aangemerkt worden als degende die nakweek aan zou kopen.

de reacties die ik vaak krijg wanneer anderen mijn dieren zien, dan is eigenlijk het eerste wat ze vragen, je hebt allemaal dieren die je niet in de winkel tegen komt waar koop je ze dan.

omdat ik zelf ook bij een groothandel in dierenbenodigdheden kan inkopen en daar zit ook een afdeling bij die dieren verkoopt, heb ik mijn eerste 2 griekjes, mijn rus en de pardalissen aangekocht. maar niet iedereen heeft die mogelijkheid, hetgeen op marktpl. aangeboden wordt heeft daarbij vergeleken ook zeer hoge prijzen en aanbod is vrij klein en veel interesse. dieren die naar mijn mening een beetje schappelijk worden aangboden zijn bijna al weg voordat je de adv kan bekijken. dus vraag is er best wel lijkt me.

en niet iedereen weet duidelijk de weg naar schilpadnet waar ook wel eens nakweek wordt aangeboden, maar daar zijn de meeste aangesloten omdat ze er juist al hebben en dus voorzien zijn.

maar wat je daar aan kunt doen? dat zou ik 1 2 3 ook niet voor kunnen leggen

tsja zolang dat eigenlijk de nakweek schaars is en de particuliere markt eigenlijk hoge prijzen vraagt is het altijd de moeite om daarin te gaan voorzien door importhandel, wanneer de vraag voorzien wordt door nakweek is het voor de handel de moeite niet meer.

Gelogd
Pieter
Geochelone elegans
*
Offline

Berichten: 34


« Antwoord #2 Gepost op: 25 Mei 2008, 13:59:08 »

Altijd kweken. In het geval van waterschildpadden zorgt elke NK waterschildpad die geplaatst wordt, dat men niet zomaar weer een geelwangetje uit de dierenwinkel koopt. De trend is bij de waterschildpadden gelukkig wel beter t.o.v. de Roodwangtijd. Maar er is veel te winnen.

Ik denk dat we met zijn allen de beeldvorming moeten blijven verbeteren over hoe men over de hobby schildpadhouden denkt. Het is inderdaad van de zotte dat sommigen hun prachtige nakweekdieren van soms zelfs bedreigde aziatische soorten niet kwijtkunnen... terwijl de nieuwe kleine geelwangetjes maar blijven komen. Maar 'men' kent vaak niet verder dan het Geelwangetje uit de dierenwinkel. Als men danzkij de media (waarin fora als deze een belangrijke schakel is) meer beginkennis op kan doen, weten ze dat er ongeveer nog honderden soorten zijn waar ze geen weet van hebben. Als deze bekend worden en het wordt bekend dat er toegewijde particuliere kwekers zijn, dan kunnen ze hierop ook inspelen. Kennis is dus belangrijk.

Want als men geen weet heeft van het bestaan van bijvoorbeeld een Sternotherus minor, kunnen ze ook niet weten dat deze dieren véél beter te houden zijn, sterker zijn en kleiner blijven dan Geelwangen. Als je dan duidelijk kunt maken bij startende hobbiesten dat deze soorten er ook zijn en veel beter zijn als beginnersschildpad, zie je ineens dat de interesse er wel degelijk is.
Gelogd
Hansm
Algemene moderator
*****
Offline

Berichten: 17832


« Antwoord #3 Gepost op: 25 Mei 2008, 14:14:56 »

Ik vind inderdaad pieter dat je gelijk hebt altijd kweken, maar dan moet je als kweker ook de mogelijkheden hebben om voor langere tijd voor de nakweek te zorgen.
Vinden van een koper is al moeilijk bij sommige soorten, maar dat mag nooit betekenen dat je aan iedereen maar verkoopt als een koper zich aandient omdat je je ruimte nodig hebt.
Je zult ook selectief moeten blijven als er weinig vraag is.

Zelf wil ik graag promoten om erover natedenken voor  kwekers om " minimaal "  hun nakweek een jaar te laten opgroeien voor de verkoop.

Hierdoor krijgen de jonge dieren een veel betere start, en kans op een gezond leven

Dit geeft ook ruim de tijd om op een goede manier een nieuwe eigenaar te vinden.
Gelogd

Players only love you when they are playing.
http://artisklas-haarlem.nl/ de kleinste officiële dierentuin van Nederland
markooij
crewmember
*****
Offline

Berichten: 9845



« Antwoord #4 Gepost op: 25 Mei 2008, 18:03:07 »

Mijn broertje had tijd geleden een Testudo Hermanni gekocht in een winkel. helaas is dit diertje snel overleden na vele dingen te hebben geprobeerd. Eenmaal de winkel ervan op de hoogte gesteld kwam het erop neer dat ze de ballen verstand hadden van reptielen en vooral schildpadden door antwooren te geven die nergens op sloegen.
Het kwam erop neer dat wij geen verstand hadden van de dieren terwijl mijn broertje en ik toch al een jaar beide schildpadden hadden dus geheel nieuw was het niet.

Toen der tijd geen idee dat er forums waren over schildpadden totdat ik op Kapazaa een advertentie van Kurt zag met zijn dieren te koop en een link naar deze site.
Sindsdien ben ik niet meer van de site af te slaan.
Adverteren doet een hoop denk ik op elk soort verkoop sites. Winkels doen het ook om aandacht te krijgen dus waarom hobby kwekers niet.

Mijn broertje en ik gaan nooit meer iets in een winkel kopen na de ervaring met de kleine testudo.
Een winkel vind je leuk en aardig zodra je iets koopt en daarna weg blijft maar ga vooral niet al te veel vragen stellen nadien (op winkel in Scheveningen na dan, Mijn ervaring).
ben nu bij twee kwekers geweest en de service en de uitleg die je krijgt bij hun zijn enorm.
Veel mensen denken denk ik dat je alleen services kan krijgen op gebruiksvoorwerpen en niet voor dieren lijkt wel.

Er is door de twee kwekers (Frank, Arnaud) mij gezegd dat ik altijd wat kan vragen als ik wat wil weten of als er wat is met de dieren die zij mij hebben verkocht.
keuze is dan snel gemaakt alleen je moet beide kanten hebben meegemaakt voordat er een lampje gaat branden denk ik.

Zolang kwekers veel adverteren op site waar veel mensen komen ben ik van mening dat mensen sneller naar particulieren gaan dan winkels ook als je erbij zet wat je er allemaal bij krijgt zoals caresheets of artikels.

Rare blijf ik vinden dat de winkels duurder zijn dan de kwekers maar de mensen toch sneller naar de winkel gaan.
Mogelijk met de gedachten dat als je een bonnetje krijgt je het altijd kan ruilen ofzo?

Adverteren voor deze site op verkoopsites lijkt mij ook een goed idee zo komen mensen snel aan info en in contact met kwekers en krijgen een goede kijk op de hobby en wat er allemaal bij moet komen kijken.

Ik ben geen kweker maar ik denk dat mochten er hier ooit nakweken komen ik alles zou doen om ze na een tijdje te verkopen. Met de gedachte dat dit scheeld voor het aantal dieren wat dan uit het wild wordt geplukt.
Misschien kort door de bocht of mogelijke potentiele teleurstelling maar proberen waard denk ik.
Gelogd
D-magic
Dipsochelys dussumieri
*****
Offline

Berichten: 6821


« Antwoord #5 Gepost op: 25 Mei 2008, 18:49:47 »

ik ben zelf ook geen kweker maar denk dat het het beste is als de kwekers gewoon blijven kweken

ten eerste krijg je veel uitleg over de dieren, je ziet vaak hoe de dieren goed gehuisvest moeten worden en je kan altijd contact met ze opnemen om te vragen hoe of wat

ten tweede denk ik dat er misschien inderdaad meet geadverteerd moet worden door de kwekers. hierdoor nemen mensen contact op met de kwekers en kunnen ze altijd bergen van informatie krijgen door de kweker

ten derde zijn kwekers altijd goedkoper dan de winkel, terwijl je veel meer goede informatie krijgt als bij de meeste winkels, ik denk dat dit een heel groot plus punt is voor mensen dat de kwekers goedkoper zijn
( als ik nu de keuze zou hebben tussen een goedkopere winkel en een duurdere kweker, dan zou ik alsnog naar de kweker gana)
Gelogd

0.0.4 Testudo Hermanni Boetgerri
Pieter
Geochelone elegans
*
Offline

Berichten: 34


« Antwoord #6 Gepost op: 25 Mei 2008, 19:39:33 »


Rare blijf ik vinden dat de winkels duurder zijn dan de kwekers maar de mensen toch sneller naar de winkel gaan.
Mogelijk met de gedachten dat als je een bonnetje krijgt je het altijd kan ruilen ofzo?
 

Dit is gemakkelijk te verklaren vanuit mijn oogpunt. Verreweg de meeste mensen hebben er geen weet van a. welke soorten er allemaal zijn en b. of en door wie die gekweekt worden. Als je niet weet dat er gekweekt wordt en in veel gevallen de soort ook niet kent schaf je zo'n nakweekdier ook niet aan.

Heel veel mensen kopen toch vrij impulsief maar gewoon 'wat er in de schappen te vinden is'. Je merkt ook dat heel veel mensen terugkijken op commerciele aankopen en dit anders hadden willen doen als die mogelijkheid er zou zijn geweest.

Qua prijs is het een heel andere discussie. Allereerst bepaalt de kweker deze dat zelf en dat kan erg lastig zijn. Als ik vanuit mezelf spreek: mensen die hun nakweekdiertjes verkopen doen dit niet met het oogpunt er rijk van te worden. Het belangrijkste is dat je nakweek op de goede plek terecht komt. Het geld dat je ontvangt moet je dan denk ik zien als een vergoeding voor de zorg van je dieren + praktische kosten zoals de bovengemiddelde stroomrekeningen waar hobbiesten mee te maken hebben.

Hoe die prijs zich verhoud tot prijzen in de winkel of op beurzen is lastig te zeggen en verschilt ook per soort wel. Soms worden soorten commercieel ontzettend goedkoop aangeboden. Zo weet ik dat er in een grote bekende reptielenwinkel in Parijs, Pelusios castaneus-nakweekjes werden aangeboden voor ik meen E. 12,50. Natuurlijk is deze soort in Frankrijk (ik denk dmv oude kolonie-banden) wel een stuk populairder, maar dat is nogal een lage prijs per dier om tegen te 'concurreren'.

Het prijs-aspect moet inderdaad niet het meest belangrijk zijn. Dan daarbij zijn er een hoop soorten die je commercieel niet/nauwelijks zal treffen. De 'marktconforme' prijs wordt dan bepaald door de particuliere kwekers, ook buiten de Benelux. Je ziet bij sommige soorten dat deze in perioden van enkele jaren heel goedkoop zijn en dan ineens heel duur worden (of andersom). De kwekers van soorten nemen toch de prijs van de andere kweker als richtlijn.
Gelogd
Hansm
Algemene moderator
*****
Offline

Berichten: 17832


« Antwoord #7 Gepost op: 25 Mei 2008, 21:19:50 »

Ik denk dat daar ook nog bijkomt dat mensen willen kiezen, liever keuze uit een bak vol in een winkel dan 1 of 2 bij een kweker.
Niet echt logisch maar je ziet dat ook bij andere huisdieren.
Gelogd

Players only love you when they are playing.
http://artisklas-haarlem.nl/ de kleinste officiële dierentuin van Nederland
Agnes
Dipsochelys dussumieri
*****
Offline

Berichten: 2271


WWW
« Antwoord #8 Gepost op: 25 Mei 2008, 21:36:35 »

Een van de ''problemen'' waar we de laatste jaren mee af te rekenen hebben is een overtal aan importdieren bij bepaalde soorten.
Vaak is het zo dat hierdoor het vinden van geschikte kandidaat overnemers van eigen nakweek moeilijker word...
Vraag is: moeten we hiervoor de duimen leggen en het kweken stopzetten, of ben je toch van mening dat het zoeken/vinden van mensen die de soort willen houden nog steeds beter is (bvb in verband met de ''nazorg'') en liefhebbers toch de kans te geven nakweek dieren aan te schaffen ?
Wat zijn hiervan de voor of nadelen ?
Wat is de beste manier om de ''geschikte kandidaat'' te vinden voor je eventuele nakweek ?
Plaats hier in dit topic je onderbouwde mening erover .

kweken stopzetten van soorten die veel in de handel zijn ja .
kweken van soorten die moeilijk te kregen is ja
meer bekentheid geven aan hobby kwekers via Bv forums ,stamboek
beter


mensen zoeken voor je nakweek
stamboek ,forums,markplaats of van horen zeggen


nazorg geven aan mensen die jouw jonge willen is normaal
dat heb je over voor je nakweek dieren
of zij een goede kanidaat zijn weet je nooit
dat moet je op gokken

de handel is er en blijft dus als mensen daar willen kopen
is jammer  maar dat is hun keuze.
wie is niet begonnen met een dier uit te winkel
denk vele hier.


 
Gelogd

de mooiste schildpad is Indotestudo forstenii  
Celebes landschildpad of Sulawesi landschildpad
3.4.3
rjcompier
Geochelone elegans
*
Offline

Berichten: 3


« Antwoord #9 Gepost op: 25 Mei 2008, 22:12:28 »

Ik ben een redelijk passief lid van dit forum. Ik lees af en toe wat mee maar posten eigenlijk nooit.

Toch vind ik de discussie interessant en wil ik mijn standpunt hierin weleens met jullie delen.

Om te beginnen ben ik Robbert-Jan compier (25 jaar oud)... ben werkzaam in terrariumspeciaalzaak Kameleon in Tilburg en aan de hand van mijn ervaringen/ bevindingen die ik op mijn werk doe wil ik m'n mening weergeven.

Om het vanuit ons (terrariumspeciaalzaak kameleon) perspectief te bekijken........

Wij als terrariumspeciaalzaak hebben het ideaal dat het liefst alle dieren die we aanbieden vanuit particuliere kweek te halen is. Echter is onze ervaring dat dit (momenteel) slechts met de slangen en de gangbare hagedissen een haalbaar ideaal is.

Het aantal schildpadden (nakweek vanuit particuliere collecties) wat ons jaarlijks wordt aangeboden is op 1 hand te tellen en voldoet dus nooit aan de vraag wat wij aan schildpadden hebben. Het stoppen van kweken van schildpadden zou een avrechts effect hebben. Namelijk de import van schildpadden neemt enkel en alleen maar toe.

Ik zie hier een aantal reacties van mensen die er last van hebben dat ze hun nakweek schildpadden moeilijk kwijt raken. Mijn mening is in deze dan ook: bied je nakweek dieren gedeeltelijk of totaal aan aan een gespecialiseerde terrariumspeciaalzaak waar de advisereng en kennisgeving dusdanig is dat je je dieren er ook echt achter zou willen laten. Mocht de benodigde kennis bij de betreffende winkelier niet aanwezig zijn maar de drive om het goed te doen wel geef deze betreffende winkelier dan de benodigde voorlichting/ uitleg over de soort die je aanbied.

Alleen door een goede wisselwerking tussen winkelier/ particulier en kweker kun je een groot deel van de import een halt toeroepen. Wellicht een druppel op de gloeiende plaat, maar wel een begin van een samelnwerking/ wisselwerking waar alle partijen en vooral de dieren baat bij hebben.

Groeten,
Robbert-Jan
Gelogd
Agnes
Dipsochelys dussumieri
*****
Offline

Berichten: 2271


WWW
« Antwoord #10 Gepost op: 25 Mei 2008, 22:20:53 »

Ik ben een redelijk passief lid van dit forum. Ik lees af en toe wat mee maar posten eigenlijk nooit.

Toch vind ik de discussie interessant en wil ik mijn standpunt hierin weleens met jullie delen.

Om te beginnen ben ik Robbert-Jan compier (25 jaar oud)... ben werkzaam in terrariumspeciaalzaak Kameleon in Tilburg en aan de hand van mijn ervaringen/ bevindingen die ik op mijn werk doe wil ik m'n mening weergeven.

Om het vanuit ons (terrariumspeciaalzaak kameleon) perspectief te bekijken........

Wij als terrariumspeciaalzaak hebben het ideaal dat het liefst alle dieren die we aanbieden vanuit particuliere kweek te halen is. Echter is onze ervaring dat dit (momenteel) slechts met de slangen en de gangbare hagedissen een haalbaar ideaal is.

Het aantal schildpadden (nakweek vanuit particuliere collecties) wat ons jaarlijks wordt aangeboden is op 1 hand te tellen en voldoet dus nooit aan de vraag wat wij aan schildpadden hebben. Het stoppen van kweken van schildpadden zou een avrechts effect hebben. Namelijk de import van schildpadden neemt enkel en alleen maar toe.

Ik zie hier een aantal reacties van mensen die er last van hebben dat ze hun nakweek schildpadden moeilijk kwijt raken. Mijn mening is in deze dan ook: bied je nakweek dieren gedeeltelijk of totaal aan aan een gespecialiseerde terrariumspeciaalzaak waar de advisereng en kennisgeving dusdanig is dat je je dieren er ook echt achter zou willen laten. Mocht de benodigde kennis bij de betreffende winkelier niet aanwezig zijn maar de drive om het goed te doen wel geef deze betreffende winkelier dan de benodigde voorlichting/ uitleg over de soort die je aanbied.

Alleen door een goede wisselwerking tussen winkelier/ particulier en kweker kun je een groot deel van de import een halt toeroepen. Wellicht een druppel op de gloeiende plaat, maar wel een begin van een samelnwerking/ wisselwerking waar alle partijen en vooral de dieren baat bij hebben.

Groeten,
Robbert-Jan

ik zo mijn dieren niet in een winkel zetten
dat om stress tegen te gaan

maar winkels kunnen ook een netwerk van hobby kwekers zoeken
en de mensen daar heen sturen vraagteken

beter voor het welzijn van de dieren   knipoog
Gelogd

de mooiste schildpad is Indotestudo forstenii  
Celebes landschildpad of Sulawesi landschildpad
3.4.3
Hansm
Algemene moderator
*****
Offline

Berichten: 17832


« Antwoord #11 Gepost op: 25 Mei 2008, 22:21:20 »

Hoi zo wie zo leuk dat je een keer post,
Je maakt een aantal goede punten,
Toch moet ik ook eerlijk zeggen dat dieren naar een dieren winkel brengen tegen mijn gevoel in gaat, liever zie ik dieren gelijk naar pariculieren gaan.
Maar dit is enkel mijn gevoel, voor de kweek met de meer gangbare soorten is het mischien een oplossing.
om importen tegen te gaan.
Gelogd

Players only love you when they are playing.
http://artisklas-haarlem.nl/ de kleinste officiële dierentuin van Nederland
brigitte
Stigmochelys pardalis
***
Offline

Berichten: 273


« Antwoord #12 Gepost op: 25 Mei 2008, 22:28:06 »

Ik ben het helemaal met Agnes eens en daar heb je een punt. Winkels kunnen de particulier inderdaad doorverwijzen naar een kweker.
Gelogd
kurtlippens
Forumbeheerder
*****
Offline

Belgium Belgium

Berichten: 21709


King of Afrika: Centrochelys sulcata


WWW
« Antwoord #13 Gepost op: 25 Mei 2008, 22:30:21 »

Je maakt een aantal goede punten, Toch moet ik ook eerlijk zeggen dat dieren naar een dieren winkel brengen tegen mijn gevoel in gaat, liever zie ik dieren gelijk naar pariculieren gaan.
Mee eens, maar ook hiermee:
Citaat
Het stoppen van kweken van schildpadden zou een avrechts effect hebben. Namelijk de import van schildpadden neemt enkel en alleen maar toe.
Zoals Agnes zegt zou een soort netwerk de oplossing kunnen zijn, minder stress voor de dieren...
Maar hoe zou zoiets te realiseren zijn ?
In elk geval blij dat RJcompier zich ook in de discussie gemengd geeft....zo horen we beide partijen  Knipoog
Gelogd

Observatie is de beste leermeester ! www.schildpadden.net
Agnes
Dipsochelys dussumieri
*****
Offline

Berichten: 2271


WWW
« Antwoord #14 Gepost op: 25 Mei 2008, 22:31:48 »

Hoi zo wie zo leuk dat je een keer post,
Je maakt een aantal goede punten,
Toch moet ik ook eerlijk zeggen dat dieren naar een dieren winkel brengen tegen mijn gevoel in gaat, liever zie ik dieren gelijk naar pariculieren gaan.
Maar dit is enkel mijn gevoel, voor de kweek met de meer gangbare soorten is het mischien een oplossing.
om importen tegen te gaan.


zal je dan geen wisselwerking kregen als je de meer gangbare soorten naar de winkel breng
mensen willen steeds snelller andere schildpadden hebben daar kan je niet tegen aan kweken
Gelogd

de mooiste schildpad is Indotestudo forstenii  
Celebes landschildpad of Sulawesi landschildpad
3.4.3
Pagina's: [1] 2 3 4 Omhoog Print
 
« vorige volgende »
Ga naar:  
Recent
door Spaceke
[Vandaag om 11:39:53]

[14 Oktober 2023, 17:31:00]

[ 2 Juli 2023, 13:50:40]

door Tom O.
[17 Juni 2023, 17:17:05]

[ 5 April 2023, 10:13:02]

door Wally
[16 Maart 2023, 09:45:27]

door Tom O.
[25 Januari 2023, 10:56:36]

door Dick
[11 Januari 2023, 17:21:48]

door TORO
[ 8 Januari 2023, 19:20:45]

door wim 2
[26 December 2022, 09:47:49]

door Marnix
[ 8 Oktober 2022, 13:24:50]

door andy_05
[26 Juli 2022, 15:11:36]

[15 Mei 2022, 14:37:23]

door Rikke
[21 April 2022, 19:43:36]

door Rikke
[29 Maart 2022, 21:10:06]

door andy_05
[27 Maart 2022, 09:31:08]

[ 5 Maart 2022, 19:05:31]

door TORO
[20 Februari 2022, 22:35:07]

door andy_05
[20 December 2021, 18:37:20]

door Rikke
[17 December 2021, 20:16:46]

door nielo
[ 4 November 2021, 21:38:45]

door Rikke
[ 6 Juli 2021, 11:10:44]

[ 1 Juli 2021, 16:49:53]

door Phil
[29 Juni 2021, 16:49:35]

door Dick
[27 Februari 2021, 19:46:28]

door Niels30
[24 Februari 2021, 11:39:52]

[22 Februari 2021, 17:16:02]

door nielo
[13 November 2020, 18:47:56]

door Lisa
[21 Augustus 2020, 19:19:58]

door Liene
[ 2 Augustus 2020, 17:00:34]

door Rikke
[27 Juli 2020, 13:48:55]

door eniya
[ 3 Juli 2020, 21:41:09]

[24 Mei 2020, 19:55:50]

[ 6 Mei 2020, 08:53:27]

door Rikke
[26 April 2020, 15:37:12]

door Rikke
[13 April 2020, 13:35:34]

door Liene
[ 8 April 2020, 17:02:25]

door Rikke
[30 Maart 2020, 11:10:26]

door Caline
[27 Maart 2020, 17:40:09]

door Rikke
[27 Maart 2020, 12:15:10]
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
25 November 2024, 12:49:54

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
geregistreerde leden
Totaal aantal leden: 3388
Laatste: tjvkooten
Statistieken
Totaal aantal berichten: 172833
Totaal aantal topics: 14136
Vandaag Online: 1162
Ooit Online: 3488
(28 December 2022, 15:34:03)
Gebruikers Online
Gebruikers: 1
Gasten: 1130
Totaal: 1131
Artikelen

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2007, Simple Machines
Black22 / TinyPortal v0.9.8 © Bloc
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Pagina opgebouwd in 0.077 seconden met 25 queries.