SCHILDPADDENFORUM.NET Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
                                         
  172512 aantal berichten in 14073 topics door 3383 geregistreerde leden Nieuwste lid: LindaR
** STARTPAGINA FORUM HELP WEBSITE FOTOALBUM KALENDER INLOGGEN REGISTREREN 

0 geregistreerde leden en 1 gast bekijken dit topic. « vorige volgende »
Pagina's: [1] Omlaag Print
Auteur Topic: FORUMREGELS  (gelezen 3964 keer)
schildpaddennetcrew
Moderatorteam
******
Offline

Berichten: 2797


« Gepost op: 29 November 2010, 18:57:20 »

Deelname

Door deel te nemen aan dit forum, verklaar jij je automatisch akkoord met deze regels en richtlijnen. Deze zijn niet definitief, en kunnen te allen tijde - hetzij op initiatief van de crew, hetzij op verzoek van gebruikers - worden aangepast.

Mocht er iets plaatsvinden waarin de hier geschreven regels en richtlijnen niet duidelijk voorzien dan zal de moderator of beheerder die hiermee wordt geconfronteerd een beslissing nemen naar eigen inzicht.

1) Plaats dus geen kwetsende, obscene, vulgaire, lasterlijke, haatdragende, bedreigende, racistische, seksueel-georiënteerde of andere inhoud die in strijd is met internationale wetten, de wetten van je eigen land of het land waar "'schildpaddenforum.net'" gehost wordt, dit geldt zowel voor het openbare gedeelte als de PM functie. Als je dit toch doet, kan dit leiden tot een onmiddellijke permanente uitsluiting en waarschuwen we, als we dit nodig vinden, je Internetprovider. Je IP-adres wordt bij iedere post opgeslagen, waardoor we het volgen van de voorwaarden kunnen afdwingen. Je gaat ook akkoord met het feit dat "'schildpaddenforum.net'" het recht heeft om op ieder moment een onderwerp te verwijderen, verplaatsen of sluiten. Anderzijds kan men ""schildpaddenforum.net"" er niet toe dwingen onderwerpen of posts te verwijderen.
Dit is een openbaar toegankelijk forum. Gebruikers dienen rekening te houden met de bezoekers van dit forum die van alle leeftijden zijn. Het plaatsen van pornografische, aanstootgevende teksten of illegale (bijv. warez) links, plaatjes, laster, spam enz. wordt niet getolereerd. De beheerder en moderators behouden zich het recht voor om berichten en onderwerpen zonder notificatie aan de gebruiker te verwijderen of te bewerken.
Van de gebruiker wordt verlangd dat deze het bericht met zorg en aandacht samenstelt .
Gebruikers zijn verplicht normaal geschreven teksten te plaatsen in hun bericht of onderwerp. Hieronder wordt verstaan dat een gebruiker geen berichten plaatst met alleen maar grote getallen emoticons, alleen maar extreem grote of extreem kleine tekst, uitgebreide kleurtekst, of berichten volledig in hoofdletters of breezer/street taal. Tevens wordt het overvloedig gebruik van leestekens niet gewaardeerd. Hieronder wordt verstaan het herhaaldelijk gebruiken van bijv. !! of ?? tekens.


Disclaimer

Het gebruik van (informatie op) deze website is geheel op eigen risico.

Op dit forum is de Zwitserse wetgeving van toepassing (plaats van hosting) en in bepaalde gevallen internationale wetgeving en / of lokale wetgeving van je eigen land.

2) Het beheer is nimmer aansprakelijk voor op deze website geplaatste teksten danwel afbeeldingen of andere content. De gebruiker is zelf verantwoordelijk voor de inhoud van de geplaatste berichten. Doch oefent de beheerder middels het aanstellen van moderators controle uit op het geplaatste materiaal om zoveel mogelijk overtredingen te voorkomen. Bij het plaatsen van content op dit forum anders dan van jezelf, dient de gebruiker rekening te houden met eventuele auteursrechten. De moderators hebben het recht om bij twijfel zonder notificatie posts te verwijderen, en eventueel een waarschuwing uit te geven. Dit ter beoordeling van de moderator.
Informatie, fotografisch en video materiaal, geplaatst en gemaakt door de leden op het forum, vallen onder het intellectuele eigendomsrecht, en mogen niet gereproduceerd of gekopieerd worden in welke vorm dan ook, zonder de schriftelijke toestemming van de maker.


3) De beheerder kan niet instaan voor de juistheid van de op deze website geplaatste informatie en andere content. Deze content is speculatief en dient ook als zodanig te worden gezien. Door registratie en deelname aan dit forum ga je dus akkoord dat het gebruik van informatie geheel voor eigen risico is, en eventuele hieruit voortvloeiende schade niet op het beheer kan worden verhaald.
Het team van ""schildpaddenforum.net"" en zijn leden bestaat NIET uit medische specialisten.
Antwoorden worden gegeven op basis van opgedane kennis en ervaring.
Raadpleeg altijd eerst een goede reptielenarts.
Het opvolgen van advies, gegeven door gebruikers of het team, is dan ook geheel op eigen risico.

Degelijke diagnose met zekerheid vastgesteld kan in de meeste gevallen niet gegeven worden via internet, reacties hierop zijn in de meeste gevallen enkel richtingaangevend.
In het belang van het dier en zijn gezondheid dient bij de minste twijfel een reptielkundige dierenarts geraadpleegd te worden.


Andere regels en richtlijnen.

4) Berichten kunnen door Mods, Crewmembers of Beheer aangepast of verwijderd worden zonder vermelding van de reden of melding ervan aan de persoon die gepost heeft.
5) Wanneer men vrijwillig of gedwongen niet langer actief is op het forum, blijven de posts en onderwerpen staan. Dit om de verhaallijn uit topics te behouden. Dit geldt ook wanneer een account verwijderd wordt.
5a) Dit forum wenst zich te distantiëren van commerciële handel
Links naar commerciële sites waar dieren aangeboden worden, zijn om bovenstaande redenen niet toegestaan.
5b) Het is verboden banners te plaatsen in je onderschrift.
5c) Doorspelen of misbruik doormiddel van privéberichten kan leiden tot uitschakelen van deze functie, breng hiervan het beheer op de hoogte.
5d) WBM, of: Wannabe mod: Een gebruiker die zich in de rol van een moderator begeeft door anderen aan te spreken op zaken die niet voldoen aan de regels. Wannabe-modding wordt niet gewaardeerd door het team. Je kan de moderators wel helpen door foute berichten te melden met de meldknop. Gebruikers die zich herhaaldelijk schuldig maken aan wannabe-moderaten kunnen een waarschuwing verwachten.
5e) Provocatie: Provocatie is het opzettelijk oproepen van een ongewenste toestand of handeling om daarin het argument te vinden negatief op te kunnen treden.
5f) Het is niet toegestaan om openbaar (op het forum) in discussie te gaan over een beslissing van een moderator. Ben je het ergens niet mee eens dan kan je de moderator of beheerder via het priveberichtensysteem (pb) of meldingsknop benaderen.
5g) Gebruik van meerdere accounts door een persoon is niet toegestaan. Het laatst geactiveerde account zal worden verwijderd. In sommige gevallen kan een waarschuwing gegeven worden.
5h) Het onderschrift - ook wel handtekening genoemd - mag niet in strijd zijn met de regels omtrent forumberichten.
5i) Quotes (citaten)(Over)quoten is alleen toegestaan wanneer dit een functie heeft, niet gerelateerde regels in de quote dienen verwijderd te worden.
5j) Aanzet en toelichting w.b.t eventuele sluipwegen in de wetgeving dienen vermeden te worden.
5k) De crew van ""schildpaddenforum.net"" behoudt zich het recht voor om, geheel naar eigen goeddunken foutief gespelde wetenschappelijke benamingen aan te passen. Gebruik van de wetenschappelijke benamingen op het forum wordt tevens gemotiveerd .


Berheerders, Crewmembers & Moderators

6) Beheerder:

Beheerders zijn gebruikers die alle permissies hebben over het gehele forum. Zij beheren alles in verband met het forum, zoals: permissies, het verbannen van gebruikers, gebruikersgroepen aanmaken, moderators aanstellen, enz. Hun permissies zijn natuurlijk afhankelijk van welke het beheer hun heeft toegewezen. Ook afhankelijk van de beslissing van de eigenaar, hebben ze mogelijk alle moderator permissies in de forums.

7) Moderator & Crewmembers :

Moderators & Crewmembers zijn personen (of groepen van personen) wiens taak het is elke dag (binnen hun eigen mogelijkheden) op het forum te letten. Zij hebben het vermogen om berichten te bewerken, te wissen en onderwerpen te sluiten, heropenen, verplaatsen, wissen en splitsen in het forum waarvan ze moderator zijn. Over het algemeen zijn moderators & Crewmembers er om te voorkomen dat mensen off-topic gaan (afwijken van het onderwerp) of verwerpelijk materiaal plaatsen.


Links/doorverwijzingen

8 ) Links naar gerelateerde Nederlands of anderstalige forums zijn altijd toegestaan mits deze waardevol zijn. Vermijdt algemene verwijzingen, plaats bij voorkeur een dieplink naar een relevant onderwerp of bericht. Indien verwijzingen het karakter hebben van (sluik)reclame wordt dat als spam aangemerkt en als zodanig bestreden.


Regels aanbod

9) Aanbod van eigen nakweek dieren, in bezit zijnde surplus of aanbieding tengevolge van inkrimping/stopzetting schildpaddenbestand zijn toegestaan, echter geen commerciële aanbiedingen (zoals doorverkoop) . Gratis aanbod van dieren ter herplaatsing kan je Hier kwijt.
Alle aanbod moet reglementair zijn met de huidige voor de soort geldende wetgeving.
Open een NIEUW TOPIC als je nakweek wil aanbieden, de topic worden NIET op slot gezet, tenzij de aanbieder er om vraagt.
Als de dieren een nieuwe thuis gevonden hebben, laat het dan weten met ''verkocht'' dan pas word het topic gesloten.
Gelieve GEEN verkoopprijs bij te zetten, dit kan je navragen via PM bij de aanbieder, eventuele vragen v.d kant leden mogen wel in het topic geplaatst worden.
Voor de aanbieders:
- Vermeld wetenschappelijke en nederlandse naam
- Leeftijd
- Aantal + Geslacht (indien bekend)
- Plaats ook een foto(s) indien je die beschikbaar hebt
- Het is wenselijk zo gedetailleerd mogelijk te zijn. (opmerkingen, aanvullingen)
- Om registratie met enkel en alleen als doel dieren aanbieden zoveel mogelijk te vermijden mag slechts worden aangeboden door gebruikers die reeds op het forum actief zijn .
- Aanbod van EIGEN 2dehands materiaal (terrariums, aquariums,kunstplanten, decoratie....)  is ook toegestaan mits foto.
- Andere dieren dan land en waterschildpadden aanbieden is niet toegestaan, eventuele uitzondering hierop zijn voedseldieren .

Het forum wenst zich uitdrukkelijk te distantiëren van commerciële handel !
« Laatste verandering: 19 Januari 2012, 22:50:35 door NicWill » Gelogd
Pagina's: [1] Omhoog Print
 
« vorige volgende »
Ga naar:  
Recent
door Femke_M
[14 Augustus 2019, 11:39:27]

door wim 2
[13 Augustus 2019, 17:31:12]

[ 9 Augustus 2019, 14:40:33]

[17 Juli 2019, 10:20:11]

door Rikke
[15 Juli 2019, 12:33:47]

[10 Juli 2019, 10:43:57]

[ 6 Juli 2019, 22:37:44]

[ 4 Juli 2019, 08:47:18]

[ 2 Juli 2019, 12:13:01]

door ands
[ 3 Juni 2019, 09:35:35]

door Liene
[16 Mei 2019, 18:56:16]

[14 Mei 2019, 19:55:56]

door Liene
[14 Mei 2019, 19:49:13]

[ 8 Mei 2019, 15:00:42]

[ 8 Mei 2019, 14:51:00]

[ 8 Mei 2019, 09:51:04]

door ands
[19 April 2019, 09:20:38]

[17 April 2019, 08:24:47]
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
17 Augustus 2019, 14:36:44

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
geregistreerde leden
Totaal aantal leden: 3383
Laatste: LindaR
Statistieken
Totaal aantal berichten: 172512
Totaal aantal topics: 14073
Vandaag Online: 320
Ooit Online: 941
( 2 November 2018, 22:11:56)
Gebruikers Online
Gebruikers: 1
Gasten: 273
Totaal: 274
Artikelen

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2007, Simple Machines
Black22 / TinyPortal v0.9.8 © Bloc
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Pagina opgebouwd in 0.036 seconden met 26 queries.