Interessant Bart
Wijzigt de agar agar (ken ik namelijk niet, een soort zeewier neem ik aan
) de smaak van de hooipellets.
De
Heosemys grandis zijn er namelijk (nog) niet echt dol op, ik twijfel of ze een pudding met zo'n groot aandeel agrobs zouden opnemen.
Ben dus benieuwd...
Ik ben intussen ook overgestapt op minder fruit en meer vezelrijke voeding, duidelijk te merken aan de betere mestconsistentie, maar natuurlijk niet helemaal dezelfde soort.
Hier zijn ze verzot op andijvie en wortels, maar banaan en paprika blijven hier liggen even als baby ratjes en appelslakken ook.
Als ze de pudding niet moeten hebben zal ik eens proberen door de korrels te weken in appel of fruitsap.
Ik heb enkele malen agar-agar gebruikt ipv gelatine. Toch ben ik meer te spreken over de massiefheid van gelatine.
Ik vind het zo goed of gelijk, de agar moet wel veel warmer worden om te verwerken dan gelatine.
Waarvoor dient de groene kleurstof?
Ik dacht dat het een mooi kleurtje zou worden maar het blijft er uit zien als koeienstr*nt .