SCHILDPADDENFORUM.NET
Welkom,
Gast
. Alsjeblieft
inloggen
of
registreren
.
1 uur
1 dag
1 week
1 maand
blijvend
Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
172833
aantal berichten in
14136
topics door
3388
geregistreerde leden Nieuwste lid:
tjvkooten
STARTPAGINA
FORUM
HELP
ZOEK
WEBSITE
FOTOALBUM
KALENDER
INLOGGEN
REGISTREREN
Schildpaddenforum.net
LANDSCHILDPADDEN ALGEMEEN
Landschildpadden algemeen
Bij Kurt op bezoek geweest zaterdag 19 mei 2007
0 geregistreerde leden en 4 gasten bekijken dit topic.
« vorige
volgende »
Pagina's:
[
1
]
Omlaag
Print
Auteur
Topic: Bij Kurt op bezoek geweest zaterdag 19 mei 2007 (gelezen 3578 keer)
Greeny
Stigmochelys pardalis
Offline
Belgium
Berichten: 234
Safe the tortoises and turtles of this world
Bij Kurt op bezoek geweest zaterdag 19 mei 2007
«
Gepost op:
21 Mei 2007, 09:31:09 »
Goede morgen beste schildpadvrienden,
Afgelopen weekend ben ik eens langsgeweest bij Kurt Lippens en heb ik een heel aangenaam gesprek gehad met Kurt, echt een krak op gebied van het houden en kweken met landschildpadden. Hij is dan ook de eerste die ik tot nu toe ben tegengekomen die met zoveel toewijding en liefde voor zijn dieren zorgt. Het resultaat die hij bekomt met het kweken van zijn dieren mag er dan ook zijn, absoluut.
Ik ben er rotsvast van overtuigd dat Kurt, met zijn jarenlange ervaringen en kennis zeker een steentje bij kan dragen bij het in stand houden van de vele mooie soorten die hij heeft. Mijn hoed af - alvast voor Kurt en ik hoop dat hij nog jarenlang deze mooie hobby mag verderzetten.
Momenteel is hij bezig met het laatste deel van zijn tuin in te richten om er ook nog een schildpaddenverblijf te maken - nu al razend benieuwd naar het resultaat.
Kurt - en dat heb ik hem ook gezegd trouwens - is iemand die serieus met zijn hobby bezig is en die zeker niet kweekt om er geld uit te slaan, hij doet het gewoon voor het plezier en de liefde die hij voor deze dieren heeft.
Er zijn er trouwens "anderen" die juist wel geld willen verdienen van hun kweek. Namen hoef ik niet te noemen, evenmin diegenen die denken rijk te worden door wildvang te importeren van volwassen dieren en zo proberen er grof geld mee te verdienen. Ik zeg altijd aan de mensen die van plan zijn een schildpadje te kopen, koop ze niet in de winkel maar ga naar particulieren die schildpadden kweken, daar ben je haast zeker dat ze vrij zijn van dodelijke ziektes zoals "herpes". Bovendien koop je ze bij particulieren een stuk goedkoper en krijg je er bovendien nog veel deskundige uitleg over ook want bij een particuliere kweker zit je aan de bron voor goede informatie. Hoe groot de verleiding ook is om meteen grote dieren aan te kopen "weleenswaar vaak zonder de nodige papieren" - aangezien het dikwijls om wildvang gaat, zeg ik aan velen : let op als je nieuwe volwassen en/of grote schildpadden koopt, 9 op 10 hebben die een ziekte die je ganse groep kan besmetten. En als er eentje herpes heeft, dan hoef ik niemand nog verder uitleg te geven over wat er met de rest van de groep - die men bezit - zal gebeuren.
Vandaar dat ik het jammer vind dat de echte hobbymensen die serieus bezig zijn met hun landschildpadden, zoals bijvoorbeeld Kurt, op die manier lijdzaam moeten toezien hoe er geprofiteerd wordt van deze illegale handel - en bij illegale handel gaat het maar om 1 zaak, niet het welzijn van het dier maar wel om het "geld".
Ik denk dan ook dat dergelijke mensen meer dan alleen maar smokkelaars zijn, misschien wel een stukje maffia die hier zodanig in de maatschappij verwerkt zit dat haast niemand argwaan kan hebben over wat er bij hen thuis achter gesloten deur gebeurt. Die mensen hebben een gezin waarachter ze zich als de onschuld zelf verbergen, en het zijn niet diegenen die worden aanzien als de gewone werkmensen, neen, het zijn er met een mooi status in onze samenleving die zich optrekken aan dergelijke wanpraktijken. Vreemd genoeg ben ik eens bij iemand op bezoek geweest die nakweek aanbood maar nooit zijn ouderdieren liet zien, dat lijkt me wel wat verdacht. Als ik nakweek heb, en iemand vraagt me de ouderdieren van mijn nakweekjes te willen zien, dan zal ik de ouderdieren ook tonen. Zo weten de mensen meteen hoe de nakweekjes er uit zullen zien als ze wat groter zijn.
Mensen die geen ouderdieren laten zien maar wel de nakweek verkopen ervan, die hebben mijns inzien iets te verbergen.
In elk geval hoop ik andere serieuse landschildpaddenliefhebbers, ook zeker eens in levende lijve te ontmoeten zoals Ands, Noor, Drika, Jarno, Arnaud, Lilla, Johan, ... op een ontmoetingsdag, of op een beurs - als het maar een leuke plaats is om een fijne babbel te slaan met andere toffe en vooral eerlijke schildpaddenhouders.
Ikzelf ben geen kweker maar een houder en liefhebber van schildpadden, en in vergelijking met wat Kurt is, dan ben ik maar een "groentje" - een "GREENY" dus.
Vriendelijke groetjes en ik hoop jullie binnenkort toch eens te mogen ontmoeten !!!!
Greeny,
Gelogd
"Save the Tortoises and Turtles of this world"
Spieces :
Testudo Graeca Furch.Nabeulensis
Testudo Graeca Terrestris
Testudo Graeca Ibera
Testudo Graeca Flowerii
Testudo Hermanni Boettgeri
Geochelone Sulcata
Testudo Horsfieldii
Mauremys Japoni
jarnohogeboom
Dipsochelys dussumieri
Offline
Berichten: 2643
Duits wonen: www.immo-ridder.nl
WWW
Re: Bij Kurt op bezoek geweest zaterdag 19 mei 2007
«
Antwoord #1 Gepost op:
21 Mei 2007, 11:08:11 »
Hallo Greeny,
Je hebt genoten lees ik bij het bezoek aan Kurt.......Kurt bij deze.......mocht ik vanuit Friesland eens afzakken naar Belgiƫ, dan kom ik natuurlijk langs he.....das duidelijk na dit verhaal.
Maar Greeny, je beschrijft het correct wat betrefd handel en hobby. Het is inderdaad schrijndend om te lezen hoe mensen met dieren omgaan met als doel het geld. Ik zou niet weten hoe je geld moet verdienen met nakweek......als ik alles even bijelkaar optel aan kosten (DA, voeding, huisvesting) dan mag ik meteen iets anders gaan verzinnen.
Nakweek is leuk! Boeiend....een gevolg van een levencyslus die maakt dat ze zich prettig voelen in de behuizing....een kroon voor jou als houder. En ja.......je broed ze uit. Mits je weet dat je ze goed terrecht kunnen komen en of zelf kunt houden. Of bij dergelijke soorten populatie groei in de natuur vergroten, wildvang beperken, stamboeken opzetten etc.
Nee voor mij persoonlijk is het hobby.......die mij erg bezig houdt......als ik van mijn werk 23.00 uur dan struin ik mijn kas af met een zaklantaarn om te kijken of ze er goed bij liggen. Doe ik dat niet dan slaap ik voor geen meter.
Daarom zijn forums, opengooien van methodes die bijdragen aan juiste zorg en activiteiten om van elkaar te leren zo belangrijk. Leren doe je altijd......ervaring is net klei, deze blijft kneedbaar.
Jarno.
Gelogd
In Duitsland wonen? Kijk voor objecten op de site:
www.immo-ridder.nl
Veerle
Centrochelys sulcata
Offline
Belgium
Berichten: 502
Re: Bij Kurt op bezoek geweest zaterdag 19 mei 2007
«
Antwoord #2 Gepost op:
21 Mei 2007, 11:25:40 »
Leuk dat je er ook eens ben geweest , ik vond het echt geweldig daar toen ik gegaan was.
En over de handel, ik denk zolang de prijzen van de nakweek hoog blijven ze meer schildpadden zullen importeren en verkopen aan mindere prijzen wat schandalig is. Ook zolang er vraag naar is blijft het spelletje doorgaan. Heb je daarom betere dieren als het import is .. nee integendeel als je het dan allemaal uitrekent lig je uiteindelijk aan meer geld doordat nog eens de da kosten moet betalen en meestal verlies je dan nog je dier. Beste blijft inderdaad nog nakweek. En erg van de mensen die geld willen verdienen ermee. (is trouwens bijna bij alles zo dat er handelaren zijn)
Gelogd
0.0.2 Astrochelys radiata
1.1.0 Agrionemys horsfieldii
drika
Dipsochelys dussumieri
Offline
Netherlands
Berichten: 1047
Re: Bij Kurt op bezoek geweest zaterdag 19 mei 2007
«
Antwoord #3 Gepost op:
21 Mei 2007, 13:36:57 »
hoi greeny,je heb een zeer duidelijk verhaal geschreven waar het (onder de schildpadden LIEFHEBBERS) iedereen met je eens is,kan er niets anders aan toevoegen,begrijp het dat je bij kurt genoten heb,zou er ook eens graag willen kijken,en dat we eens bij elkaar komen vind ik een prima plan,hoop dat daar ook reacties op komen zodat we iets kunnen regelen onder elkaar.
Gelogd
Noor
Stigmochelys pardalis
Offline
Berichten: 362
Re: Bij Kurt op bezoek geweest zaterdag 19 mei 2007
«
Antwoord #4 Gepost op:
21 Mei 2007, 19:15:00 »
ik voel me vereerd
enja, wat er bij Kurt te zien (en te horen) is, is een droom voor iedere schildpadden liefhebber!
die ontmoetingsdag komt er vast een keer van (misschien bij Kurt thuis?
)
xx Noor
Gelogd
Johan
Centrochelys sulcata
Offline
Belgium
Berichten: 695
Re: Bij Kurt op bezoek geweest zaterdag 19 mei 2007
«
Antwoord #5 Gepost op:
21 Mei 2007, 20:44:18 »
Het bezoek bij Kurt is inderdaad iets wat me nog jaren gaat bijblijven. Het is een beetje luilekkerland voor wie van schildpadden houdt.
Gelogd
Pagina's:
[
1
]
Omhoog
Print
« vorige
volgende »
Ga naar:
Selecteer een bestemming:
-----------------------------
ALGEMEEN FORUM
-----------------------------
=> LEES EERST DIT !
=> Voorstellen
===> Interviews
=> Hier kunnen beginners of toekomstige liefhebbers terecht
=> Wil je gewoon iets kwijt
=> Meetings - bijeenkomsten
=> POLL
=> FOTO S PLAATSEN OP WWW.SCHILDPADDEN.NET?
===> VIDEOBEELDEN Schildpadden
=> Geschiedenis Schildpadden Algemeen
===> Tempels
=> Fossielen en botten Schildpadden
=> Land-waterschildpadden : artikels
===> Foto's Galapagos schildpadden
=====> Eilanden van het Galapagos archipel
===> Gopherus polyphemus
===> Glyptemys muhlenbergii
===> Clemmys guttata
===> IUCN REDLIST 1
===> IUCN REDLIST 2
-----------------------------
LANDSCHILDPADDEN ALGEMEEN
-----------------------------
=> FOTOLIJST LANDSCHILDPADDEN
=> Landschildpadden algemeen
=> Landschildpadden: voeding
=> Landschildpadden: winterslaap
=> Nakweek landschildpadden
=> Geslacht bepaling bij landschildpadden
=> Landschildpadden : ziekte en gezondheid
=> Huisvesting landschildpadden
===> Fototopic terrariums v landschildpadden
===> Fototopic buitenverblijven v landschildpadden
-----------------------------
WATERSCHILDPADDEN
-----------------------------
=> FOTOLIJSTEN WATERSCHILDPADDEN
===> Fotolijst softshell/flapshell/pignose schildpadden
===> Fotolijst Graptemys spp
===> Fotolijst Malaclemys terrapin
===> Pangshura
===> Pleurodira - Chelidae - Chelidinae
===> Podocnemis
=> Faq's Waterschildpadden
=> Waterschildpadden: voeding
=> Waterschildpadden: winterslaap
=> Waterschildpadden: geslacht
=> Waterschildpadden: nakweek
=> Waterschildpadden: ziekten
=> Waterschildpadden: algemeen
=> Waterschildpadden huisvesting
=> Waterschildpadden techniek
=> Soortgebonden subboarden waterschildpadden
===> Trachemys
=====> Fotos
=====> caresheet
===> Graptemys
=====> Fotos
=====> caresheet
===> Mauremys
===> Pseudemys
=====> Fotos
=====> caresheet
===> Macrochelys
=====> Fotos
=====> caresheet
===> Chelydra
=====> Fotos
=====> caresheet
===> Ocadia sinensis
=====> Fotos
=====> caresheet
===> Chrysemys
=====> Fotos
=====> caresheet
===> Emydura
=====> Fotos
-----------------------------
KINOSTERNIDAE
-----------------------------
=> Kinosternidae
===> Claudius
=====> Algemeen
=====> Claudius angustatus
=======> Algemeen
=======> Huisvesting
=======> Habitat
=======> Kweek
=======> Foto's
=====> Voeding
=====> Ziekte en gezondheid
=====> Geslachtsbepaling
===> Kinosternon
=====> Algemeen
=====> Kinosternon acutum
=======> Algemeen
=======> Huisvesting
=======> Habitat
=======> Kweek
=======> Foto's
=====> Kinosternon alamosae
=======> Algemeen
=======> Huisvesting
=======> Habitat
=======> Kweek
=======> Foto's
=====> Kinosternon angustipons
=======> Algemeen
=======> Huisvesting
=======> Habitat
=======> Kweek
=======> Foto's
=====> Kinosternon arizonense
=======> Algemeen
=======> Huisvesting
=======> Habitat
=======> Kweek
=======> Foto's
=====> Kinosternon baurii
=======> Stamboek
=======> Algemeen
=======> Huisvesting
=======> Habitat
=======> Kweek
=======> Foto's
=======> Caresheets
=====> Kinosternon chimalhuaca
=======> Algemeen
=======> Huisvesting
=======> Habitat
=======> Kweek
=======> Foto's
=====> Kinosternon creaseri
=======> Algemeen
=======> Huisvesting
=======> Habitat
=======> Kweek
=======> Foto's
=====> Kinosternon cruentatum
=======> Stamboek
=======> Algemeen
=======> Huisvesting
=======> Habitat
=======> Kweek
=======> Foto's
=======> Caresheets
=====> Kinosternon dunni
=======> Algemeen
=======> Huisvesting
=======> Habitat
=======> Kweek
=======> Foto's
=====> Kinosternon durangoense
=======> Algemeen
=======> Huisvesting
=======> Habitat
=======> Kweek
=======> Foto's
=====> Kinosternon flavescens
=======> Algemeen
=======> Huisvesting
=======> Habitat
=======> Kweek
=======> Foto's
=======> Caresheets
=====> Kinosternon herrerai
=======> Algemeen
=======> Huisvesting
=======> Habitat
=======> Kweek
=======> Foto's
=====> Kinosternon hirtipes
=======> Algemeen
=======> Huisvesting
=======> Habitat
=======> Kweek
=======> Foto's
=====> Kinosternon integrum
=======> Algemeen
=======> Huisvesting
=======> Habitat
=======> Kweek
=======> Foto's
=====> Kinosternon leucostomum
=======> Stamboek
=======> Algemeen
=======> Huisvesting
=======> Habitat
=======> Kweek
=======> Foto's
=======> Caresheets
=====> Kinosternon oaxacae
=======> Algemeen
=======> Huisvesting
=======> Habitat
=======> Kweek
=======> Foto's
=====> Kinosternon scorpoides
=======> Algemeen
=======> Huisvesting
=======> Habitat
=======> Kweek
=======> Foto's
=======> Caresheets
=====> Kinosternon sonoriense
=======> Algemeen
=======> Huisvesting
=======> Habitat
=======> Kweek
=======> Foto's
=====> Kinosternon subrubrum
=======> Stamboek
=======> Algemeen
=======> Huisvesting
=======> Habitat
=======> Kweek
=======> Foto's
=======> Caresheets
=====> Voeding
=====> Ziekte en gezondheid
=====> Geslachtsbepaling
=====> Soortbepaling
=====> Hybriden
=====> Intergrades
===> Staurotypus
=====> Algemeen
=====> Staurotypus salvinii
=======> Algemeen
=======> Huisvesting
=======> Habitat
=======> Kweek
=======> Foto's
=====> Staurotypus triporcatus
=======> Algemeen
=======> Huisvesting
=======> Habitat
=======> Kweek
=======> Foto's
=====> Voeding
=====> Ziekte en gezondheid
=====> Geslachtsbepaling
=====> Soortbepaling
===> Sternotherus
=====> Algemeen
=====> Sternotherus carinatus
=======> Algemeen
=======> Huisvesting
=======> Habitat
=======> Kweek
=======> Foto's
=====> Sternotherus depressus
=======> Algemeen
=======> Huisvesting
=======> Habitat
=======> Kweek
=======> Foto's
=====> Sternotherus minor
=======> Algemeen
=======> Huisvesting
=======> Habitat
=======> Kweek
=======> Foto's
=====> Sternotherus odoratus
=======> Algemeen
=======> Huisvesting
=======> Habitat
=======> Kweek
=======> Foto's
=====> Voeding
=====> Ziekte en gezondheid
=====> Geslachtsbepaling
=====> Soortbepaling
=====> Hybriden
=====> Intergrades
-----------------------------
TERRAPENE SPP
-----------------------------
=> Terrapene spp
===> Voorwoord Terrapene spp. (stamboek)
===> Terrapene carolina carolina
=====> Natuurlijk habitat/leefgebied
=====> Algemeen
=====> Natuurlijk onderzoek
=====> Foto-boek
===> Terrapene carolina triunguis
=====> Natuurlijk habitat/leefgebied
=====> Algemeen
=====> Natuurlijk onderzoek
=====> Foto-boek
===> Terrapene carolina bauri
=====> Natuurlijk habitat/leefgebied
=====> Algemeen
=====> Natuurlijk onderzoek
=====> Foto-boek
===> Terrapene carolina major
=====> Natuurlijk habitat/leefgebied
=====> Algemeen
=====> Natuurlijk onderzoek
=====> Foto-boek
===> Terrapene carolina mexicana
=====> Natuurlijk habitat/leefgebied
=====> Algemeen
=====> Natuurlijk onderzoek
=====> Foto-boek
===> Terrapene carolina yucatana
=====> Natuurlijk habitat/leefgebied
=====> Algemeen
=====> Natuurlijk onderzoek
=====> Foto-boek
===> Terrapene nelsoni
=====> Natuurlijk habitat/leefgebied
=====> Algemeen
=====> Natuurlijk onderzoek
=====> Foto-boek
===> Terrapene coahuila
=====> Natuurlijk habitat/leefgebied
=====> Algemeen
=====> Natuurlijk onderzoek
=====> Foto-boek
===> Terrapene ornata ornata
=====> Natuurlijk habitat/leefgebied
=====> Algemeen
=====> Natuurlijk onderzoek
=====> Foto-boek
===> Terrapene ornata luteola
=====> Natuurlijk habitat/leefgebied
=====> Algemeen
=====> Natuurlijk onderzoek
=====> Foto-boek
===> Soortbepaling + foto
===> Gevonden fossielen Terrapene spp.
===> Opvang voor Terrapene spp.
===> Huisvesting voor Terrapene spp.
===> Stamboek Terrapene carolina bauri
===> Stamboek Terrapene coahuila
===> Informatie in de media Terrapene spp.
===> Ziekten Terrapene spp.
===> Natuurbescherming Terrapene spp.
===> Vertaling www.bauri.de Irmi Jasser-Hager
===> Wetgeving Terrapene spp.
===> Voeding Terrapene spp.
===> Winterslaap Terrapene spp.
===> Kweek Terrapene spp.
===> Stamboek mededeling algemeen
===> Studbook announcement general
===> Anuncios del libro de sementales general
===> Studbuch mitteilung allgemein
===> Terrapene algemeen close-up/micro foto's
===> Terrapene-hybriden
===> Terrapene-intergrades
===> Terrapene en milieu
===> 'Foto's van meerdere Terrapene uit 1 populatie
-----------------------------
ANDERE SEMI-AQUATISCHE SOORTEN
-----------------------------
=> Rhinoclemmys spp
===> Rhinoclemmys foto's
=> Cuora spp en andere semi-aquatische soorten
===> FOTOLIJST CUORA
===> Cuora amboinensis
===> Cyclemys dentata
-----------------------------
ZEESCHILDPADDEN
-----------------------------
=> Zeeschildpadden
-----------------------------
SOORTGEBONDEN FORA LANDSCHILDPADDEN
-----------------------------
=> Geochelone elegans & Geochelone platynota
===> Caresheet
===> Fotos
=> Stigmochelys (Geochelone) pardalis
===> Caresheet
===> Fotos
=> Centrochelys (Geochelone) sulcata
===> Caresheet
===> Fotos
=> Chelonoidis (Geochelone) carbonaria
===> Caresheet
===> Fotos
=> Chelonoidis (Geochelone) chilensis
===> Caresheet
===> fotos
=> Chelonoidis (Geochelone) denticulata
===> Caresheet
===> Fotos
=> Indotestudo elongata en Indotestudo forstenii
===> caresheet Indotestudo elongata
===> caresheet Indotestudo forstenii
===> Fotos
=> Pyxis arachnoides
===> Pyxis algemeen
===> Pyxis arachnoides arachnoides
===> Pyxis arachnoides brygooi
===> Pyxis arachnoides oblonga
=> Astrochelys radiata
===> Fotos
=> Malacochersus tornieri
===> Foto's
=> Testudo's
===> Testudo hermanni hermanni
=====> Caresheet
=====> Fotos
===> Testudo hermanni boettgeri
=====> Fotos
===> Testudo hermanni hercegovinensis
=====> Fotos
=====> Fotos
===> Testudo marginata
=====> Fotos
===> Testudo kleinmanni
=====> Fotos
===> Testudo horsfieldii
=====> Fotos
=> Homopus spp
=> Chelonoidis nigra en Dipsochelys spp
-----------------------------
WETGEVING
-----------------------------
=> Wetgeving Belgie
=> Wetgeving Nederland
-----------------------------
ADOPTIE - OPVANG EN DIERENWELZIJN
-----------------------------
=> Adoptie en opvangverhalen
===> Gea Chelonia Foundation
=> Hulp met herplaatsing
-----------------------------
INFO/LITERATUUR/BOEKEN/ARTIKELS
-----------------------------
=> TURTLENEWS
===> Nieuws
=> Topsites/PDF
===> PDF files
=> Boek en magazinebesprekingen
Links
schildpaddenvereniging
landschildpadden
waterschildpadden
stamboeken
fotoalbum
linkspagina
AANBOD NAKWEEK
Zoekfunctie
Geavanceerd zoeken
Recent
Uvb lamp
door
Spaceke
[
Gisteren
om 11:39:53]
Eerste ervaring met www.s...
door
Armageddonx7
[14 Oktober 2023, 17:31:00]
deukje ei
door
bruno1964
[ 2 Juli 2023, 13:50:40]
I?m back! Meet venum!
door
Tom O.
[17 Juni 2023, 17:17:05]
Ei gelegd na winterslaap
door
Serge Dames
[ 5 April 2023, 10:13:02]
In 8 jaar tijd 3 keer lek...
door
Wally
[16 Maart 2023, 09:45:27]
Aldabrachelys
door
Tom O.
[25 Januari 2023, 10:56:36]
Geochelone Elegans TE KOO...
door
Dick
[11 Januari 2023, 17:21:48]
Winterslaap koelkast
door
TORO
[ 8 Januari 2023, 19:20:45]
Winterslaap van onze boet...
door
wim 2
[26 December 2022, 09:47:49]
Trionyx augustus-oktober ...
door
Marnix
[ 8 Oktober 2022, 13:24:50]
Minder actief
door
andy_05
[26 Juli 2022, 15:11:36]
Opvang schildpad die zich...
door
schildpad47
[15 Mei 2022, 14:37:23]
Help! Testudo marginata w...
door
Rikke
[21 April 2022, 19:43:36]
UV verlichting
door
Rikke
[29 Maart 2022, 21:10:06]
man erbij?
door
andy_05
[27 Maart 2022, 09:31:08]
Griekse ademt raar
door
Romanowieweet
[ 5 Maart 2022, 19:05:31]
Radiata
door
TORO
[20 Februari 2022, 22:35:07]
winterslaap
door
andy_05
[20 December 2021, 18:37:20]
Te veel/snel gewicht verl...
door
Rikke
[17 December 2021, 20:16:46]
Vitamine preparaat
door
nielo
[ 4 November 2021, 21:38:45]
Wat is een normale lengte...
door
Rikke
[ 6 Juli 2021, 11:10:44]
Wat is normale groei en k...
door
Lars en Dagmar
[ 1 Juli 2021, 16:49:53]
Eetbare planten voor een ...
door
Phil
[29 Juni 2021, 16:49:35]
Eieren
door
Dick
[27 Februari 2021, 19:46:28]
Nieuw tehuis gezocht voor...
door
Niels30
[24 Februari 2021, 11:39:52]
Ninja's nieuwe aquarium
door
Raphael1
[22 Februari 2021, 17:16:02]
Luchtpomp
door
nielo
[13 November 2020, 18:47:56]
Aanbod 3 prachtige 10 jaa...
door
Lisa
[21 Augustus 2020, 19:19:58]
De juiste soort en inform...
door
Liene
[ 2 Augustus 2020, 17:00:34]
Vergroeiing?
door
Rikke
[27 Juli 2020, 13:48:55]
vraag mbt kweek/eieren gr...
door
eniya
[ 3 Juli 2020, 21:41:09]
Hulp nodig/vragen over in...
door
AlexT305
[24 Mei 2020, 19:55:50]
Hulp gevraagd ivm landsch...
door
Hans Materman
[ 6 Mei 2020, 08:53:27]
Mannelijke pantserschildp...
door
Rikke
[26 April 2020, 15:37:12]
Eieren boettgerie
door
Rikke
[13 April 2020, 13:35:34]
Wat zou dit kunnen zijn?
door
Liene
[ 8 April 2020, 17:02:25]
Uv-doorlatend plexiglas
door
Rikke
[30 Maart 2020, 11:10:26]
Ratten beet !
door
Caline
[27 Maart 2020, 17:40:09]
Zijn jullie schildpadden ...
door
Rikke
[27 Maart 2020, 12:15:10]
Welkom,
Gast
. Alsjeblieft
inloggen
of
registreren
.
26 November 2024, 21:37:45
1 uur
1 dag
1 week
1 maand
blijvend
Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
geregistreerde leden
Totaal aantal leden: 3388
Laatste:
tjvkooten
Statistieken
Totaal aantal berichten: 172833
Totaal aantal topics: 14136
Vandaag Online: 1311
Ooit Online: 3488
(28 December 2022, 15:34:03)
Gebruikers Online
Gebruikers: 0
Gasten: 1343
Totaal: 1343
Artikelen
Black22 TP
BlackBox
Dilber Multicolor
Klassiek YaBB SE the
SMF Standaardthema (
theme8
Powered by SMF 1.1.21
|
SMF © 2006-2007, Simple Machines
Black22
/ TinyPortal v0.9.8 ©
Bloc
Pagina opgebouwd in 0.038 seconden met 26 queries.
Laden...