Schildpaddenforum.net

WATERSCHILDPADDEN => Faq's Waterschildpadden => Topic gestart door: TCG-Brian op 3 September 2008, 15:42:40



Titel: Hoe kalkaanslag op het aquariumglas verwijderen?
Bericht door: TCG-Brian op 3 September 2008, 15:42:40
Hoe kalkaanslag op het aquariumglas verwijderen?


- PH verlager: wordt gebruikt bij om het PH gehalte te verlagen bij visaquariums. Een beetje op een vodje doen (puur). Goed inwrijven, even laten intrekken, afspoelen en klaar. Volkomen onschadelijk indien verdunt in het water aangebracht.

- Gebruik regenwater om je aquarium ofwel volledig ofwel half te vullen.
(http://www.tcc.turtlecaregroup.be/fotoalbum/albums/userpics/10001/thumb_regenton.JPG) (http://www.tcc.turtlecaregroup.be/fotoalbum/albums/userpics/10001/regenton.JPG)
Vangt regenwater op om je aquaium bij te vullen of te vullen. Voordelen: gratis water met geen kalk. Nadelen: kleur is vrij groen en er kunnen insecten inzitten. Maar deze zitten aan het oppervlak en dus niet aan het kraantje onderaan.

Regenwater is heel zacht water dat wil zeggen het bevat geen kalk, waardoor er geen akelige kalkranden tegen het glas komen te zitten. Maar er is ook een nadeel aan water zonder kalk. Sommigen hebben mooie planten  bij de schildpadden in staan en soms ook vissen. De meeste planten en vissen vinden het fijner als het water wat harder is, dus meer kalk bevat. Dan is e droogte en mengsel van kraanwater met regenwater aan te bevelen.

Regenwater komt van een dak af in een regenton, na een periode van zijn de daken vuil geworden van luchtverontreiniging, roetdeeltjes en stof. Als het dan gaat regenen gaat al deze rommel met het water mee in de regenton. Het water is dan sterker dan normaal vervuild. Deze vervuiling zal niet zo erg zijn na een hevige bui of onweer. Om nu te voorkomen dat uw dieren hiervan nadelen kunnen hebben, kan het water vooraf gefilterd worden over actieve kool. Dit is in vrijwel iedere dierenspeciaalzaak met een aquarium afdeling te koop. Een emmer regenwater en hier een goedkoop filtertje in hangen gevuld met deze actieve kool en het water wordt ontdaan van alle stoffen die er niet in horen te  zitten. Na een dag is het resultaat kraakhelder water, ook de groene algen zijn dan vaak verdwenen.

- Gebruik ook geen gekookt water met de veronderstelling dat het kalk eruit is gekookt. Als je water kookt krijg je aanslag op je pot maar dit vermindert het kalk gehalte veel te weinig om kalkvrij te noemen. Het is dus volkomen nutteloos om water te koken tenzij je je aquariumwater wil verwarmen. Als je deze verwarmingsmethode hanteert, zorg dan dat je schildpadden uit het aquarium zijn en dat je eerst het aquarium vult met koud water. Ander kan je aquarium barsten.



Hiermee verwijder je vuil, kalkaanslag en siliconen, krasvrij van je glas:
(http://www.tcc.turtlecaregroup.be/fotoalbum/albums/userpics/10001/thumb_sillicone_verwijderaar.jpg) (http://www.tcc.turtlecaregroup.be/fotoalbum/albums/userpics/10001/sillicone_verwijderaar.jpg)