Schildpaddenforum.net

LANDSCHILDPADDEN ALGEMEEN => Huisvesting landschildpadden => Topic gestart door: Femke_M op 14 Augustus 2019, 11:39:27Titel: Toegang tot serre
Bericht door: Femke_M op 14 Augustus 2019, 11:39:27
Dag iedereen

Mijn schildpadden krijgen een deel van een grotere serre tot hun beschikking (type hieronder). De deur van de serre zit echter niet richting het verblijf van de schildpadden. Ze zouden eigenlijk langs de linkerzijkant binnen moeten kunnen. Iemand ervaring met het maken van een toegang daar? Gat in het veiligheidsglas maken lijkt me moeilijk? Tunnel gevaarlijk voor water? De serre moet nog toekomen en opgesteld worden. Idee?n en ervaringen zeker welkom!

(https://www.serres-et-abris.com/4804-thickbox_default/serre-lily-acd-62-m-en-polycarbonate-de-4-mm-coloris-au-choix.jpg)

Groetjes
Femke


Titel: Re: Toegang tot serre
Bericht door: Turtlebird op 17 Augustus 2019, 16:48:01
Dat ziet er mooi uit Femke !

Ik zou het zelf denk ik als volgt oplossen: ik zou op de plaats waar ik de toegang voor de schildpadden wil maken een extra horizontaal profiel in de kas zetten bv 25 cm vanaf de "originele" onderkant van de ruit. Ik zou de ruit die daar moet komen laten inkorten, zodat hij in het extra profiel valt. De ruimte onder het extra profiel, zou ik opvullen met een hardhouten plank, waarin ik een toegang zou uitzagen waar de schildpadden doorheen kunnen. Op de foto die je hebt geplaatst, staat ook nog een soort fundering van de kas: je zou daar tegenaan wat stenen kunnen stapelen, zodat je een soort oprit naar de doorgang maakt, omdat de doorgang anders te hoog kan zijn voor de schildpadden.

Ik hoop dat je snapt wat ik bedoel ....


Titel: Re: Toegang tot serre
Bericht door: Luc op 19 Augustus 2019, 15:13:29
Dag Femke , ik heb een zefde serre (Makro) , en heb aan de zijkant de onderste ruit vervangen door
een ruit uit plexi glas (p.v.c.) Daar heb ik een deurtje in gezaagd  en flappen in p.v.c. voor gehangen .


Titel: Re: Toegang tot serre
Bericht door: Koenb op 19 Augustus 2019, 16:45:32
een stuk uit de fundering slijpen? Of de serre op snelbouwblokken zetten en daar een spatie tussen laten?


Titel: Re: Toegang tot serre
Bericht door: Femke_M op 21 Augustus 2019, 10:19:08
Merci voor de antwoorden!

ik zou op de plaats waar ik de toegang voor de schildpadden wil maken een extra horizontaal profiel in de kas zetten bv 25 cm vanaf de "originele" onderkant van de ruit.

Klinkt zeer mooi als oplossing, maar zo'n extra profiel erop plaatsen is misschien niet zo eenvoudig. Dat moet toch ook bevestigd worden h?? We kunnen het bij het opzetten eens bekijken of dat een optie is. Mooiste oplossing, maar toch ook moeilijkste, denk ik.


Dag Femke , ik heb een zefde serre (Makro) , en heb aan de zijkant de onderste ruit vervangen door
een ruit uit plexi glas (p.v.c.) Daar heb ik een deurtje in gezaagd  en flappen in p.v.c. voor gehangen .

Awel, een ruit door plexi vervangen (of stukje hout) lijkt mij ook de snelste oplossing. Maar helaas zijn de ruiten aan de zijkant tot boven. Dan is het alweer minder praktisch natuurlijk: niet zo goedkoop en minder subtiel om een volledige ruit te vervangen.een stuk uit de fundering slijpen? Of de serre op snelbouwblokken zetten en daar een spatie tussen laten?

De fundering is niet echt ook in de kas (alleen rondomrond), dus dat komt wel goed. Serre in de lucht zetten kunnen we inderdaad ook nog overwegen. Hoopten we wat te vermijden, wegens wat meer werk (zouden dan muurtje metsen voor het uitzicht) en de onderste rail in de deur waardoor wij ook over het muurtje zouden moeten stappen.


Merci voor de feedback! We kunnen hier terug wat brainstormen! Momenteel zaten we toch wat meer op het tunnelidee omdat de serre eigenlijk hoger staat dan het niveau van het schildpaddenverblijf (verblijf is wat uitgegraven binnen lage muurtjes, serre komt er vlak naast). Sowieso moeten ze ook door een tunnel door het muurtje dat rond hun verblijf staat en kunnen we dat doortrekken als we de serre net naast het muurtje hoog genoeg in de lucht zetten. Maar goed, het praktisch uitwerken zal ons wel snel leren of dat haalbaar is of niet, dan wel of we ??n van bovenstaande opties moeten overwegen!