Schildpaddenforum.net

ALGEMEEN FORUM => Hier kunnen beginners of toekomstige liefhebbers terecht => Topic gestart door: Ilse op 11 November 2016, 10:37:17Titel: Verandering terrarium en meer
Bericht door: Ilse op 11 November 2016, 10:37:17
Graag had ik wat ideetjes opgedaan.... Ik zou de inrichting van mijn terrarium willen veranderen, heb mijn schildpadjes nu 2 maand maar vind het niet top zoals het terrarium nu is en heb het gevoel dat het ook niet helemaal is zoals het zou moeten zijn. Mijn THH's zijn 1 jaar oud, dus voorlopig wil ik ze nog even binnen huisvesten waar ze in een mooie omgeving kunnen verblijven. Ik zou de bak met aarde willen verplaatsen, niet meer onder de warmtelamp, en ook wat meer groen (plantjes), bruggetjes, grotjes (schuilmogelijkheden) willen cree?ren. Dus hieronder een aantal vragen

- Is het aangeraden dat ik er plastieken plantjes in zet als decoratie ? (heb er al een mini calisia ingezet gehad wat niet lang geleefd heeft :D)
- Ik zou de bak met aarde willen verplaatsen en niet meer onder de lamp zetten, of, aangezien ze heel veel zonnen, is het beter om deze daar te laten staan ?

Ik heb ook nog een ander probleem, nu dat het kouder is geworden koelt het s'nachts in de terrarium af tot 18?. Kan dit kwaad ? Ze slapen in hun schuilplekken, waar ik wat hooi in gelegd heb, maar overdag krijg ik het niet warmer dan 24? meer in de bak. Eerst had ik er een warmtelamp in hangen van 40W, deze heb ik nu vervangen door 50W en hangt op een hoogte van 24cm van de bodem. De bovenkant van de terrarium is een rooster met een lampenkap op.

- Zou ik de lamp wat laten zakken, of vervangen door 75W ?

- Zouden jullie eventueel wat foto'tjes willen posten van jullie terrarium nu (of vroeger) zodat ik wat ideetjes kan opdoen aub ?


Titel: Re: Verandering terrarium en meer
Bericht door: Norma op 18 November 2016, 18:39:12
Kijk eens linksboven onder deze topics op dit forum.
Dan vind je heel veel informatie!

    LANDSCHILDPADDEN ALGEMEEN
     Huisvesting landschildpadden