Schildpaddenforum.net

LANDSCHILDPADDEN ALGEMEEN => Huisvesting landschildpadden => Topic gestart door: pardalisje op 4 Januari 2013, 16:09:01Titel: Garage ombouwen
Bericht door: pardalisje op 4 Januari 2013, 16:09:01
Mijn vrouw en ik zitten te denken om de garage om te bouwen. De garage is 5 meter lang en 3 meter breed. Hiermee kunnen we de Pardalissen en Elegansen flink wat ruimte gaan aanbieden. Ook is er dan ruimte over voor gezinsuitbreiding.

De garage zit vast aan het huis. 1 muur zit aan de garage van de buren. De garagedeur en de andere lange muur grensen nergens aan. De bedoeling is om een goede lichtkoepel(s) te plaatsen zodat er veel daglicht naar binnen komt. Het dak, plafond en de muren moeten geïsoleerd worden.
Graag wil ik vragen of jullie kunnen meedenken en tips kunnen uitwisselen. Alle opties staan nog open.
We hebben geen idee hoelang de verbouwing zou duren en wat de totaalkosten zullen zijn. We houden rekening met 1000-1500 aan materiaalkosten. Dan komt de rest er nog bij.
Mocht het dan uiteindelijk financieel haalbaar zijn zal ook het verloop van de verbouwing en het uiteindelijke resultaat hier gepost worden.


Titel: Re: Garage ombouwen
Bericht door: Tom O. op 4 Januari 2013, 16:18:25
Mooi!
Als je isoleert zorg dan dat je wat plaats tussen je isolatie en plaat hebt dit zorgt voor een nog betere isolatiewaarde.


Titel: Re: Garage ombouwen
Bericht door: Robby hans op 4 Januari 2013, 19:32:49
mooi werk

voor isolatie heb ik Sandwichpanelen  gebruikt je heb het voor binnen en buiten

je heb hier ook b keuze van is wat goed koper

dit werkt mooi vind ik zelf ik heb het ook gebruikt voor mijn voliere s


www.catsburg.info/site/index.cfm?act=teksten.tonen&parent=296&varpag=5225

mvg robby


Titel: Re: Garage ombouwen
Bericht door: Turtlebird op 4 Januari 2013, 19:38:19
Gaaf idee, ik ben benieuwd wat het gaat worden !

Ik zou naast een koepel(s) ook overwegen om in de lange vrije muur 1 of 2 ramen te maken. Je krijgt hierdoor een andere en meer lichtinval.

Wat ook belangrijk is de mogelijkheid om te luchten. Zeker bij koepels kan de warmte goed oplopen. Je zou voor het luchten ook de eventuele ramen in de zijkant kunnen gebruiken, door er beweegbare ramen in te plaatsen.


Titel: Re: Garage ombouwen
Bericht door: turtle lover op 4 Januari 2013, 20:23:11
Is er een lucht spouw tussen de muren van je garage? of is het een enkele muur? Anders kan je gewoon je spouw laten opspuiten. Dat kost niet zoveel en isoleert ook erg goed. Ik zou zeker ook genoeg goed isolerende koepels of ramen voorzien. Dan kan je compleet zonder daglichten werken. Wat veel in verbruik kan schelen. Zowiso mag je niet overisoleren want de ruimte moet goed verlucht blijven. Anders zullen je dieren snel ziek worden. Zeker de elegansen. Want das ook zo'n soort die snel verkouden wordt in een terarium. Net zoals denticulata. Simpelweg omdat ze niet tegen hun eigen gassen kunnen. In een goed verlucht terarium ( wat de meeste niet zijn ) of in een open bak zal je daar nooit geen last van ondervinden. Hier ook alles loopt in open bakken die ik volledig of deels kan afsluiten als ik wil en verkoudheden of dergelijke heb ik bij mijn teerste soort die ervoor bekend staat als snotneus. Nog nooit gehad. Dus verluchting van je bak is zeker en vast van groot belang. Zijn ze vaak verkouden. Dan is dat je oorzaak.


Titel: Re: Garage ombouwen
Bericht door: KevinVH op 4 Januari 2013, 20:41:34
@Nick: Je kan niet over isoleren. Bij isoleren hoort ook ventileren. Als je op een verstandige manier isoleert, moet je ook ventileren (al dan niet met warmterecuperatie)


Titel: Re: Garage ombouwen
Bericht door: Tom O. op 4 Januari 2013, 21:14:59
Ook zorgen dat er geen ongedierte bij je isolatie geraakt want ze vreten het letterlijk kapot en kweken erin.


Titel: Re: Garage ombouwen
Bericht door: Sulcatatata op 4 Januari 2013, 22:42:02
Ik heb een half jaar geleden de helft van mijn garage als schildpaddenkamer laten omtoveren. De garage is in spouw gebouwd, de spouw was geisoleerd.

Wat ik moest doen om een ruimte die net iets groter als jouw garage is klaar te maken was;
- plafond isoleren (isolatie/gipsplaten)
- gevelkachel plaatsen (inclusief garleidingen leggen)
- vloer met garagecoating behandelen
- muren sauzen
- een gat in de muur (voor een uitloop naar buiten) laten maken en een soort sluis met luik laten timmeren
- de wanden tot ongeveer 1/2 meter betegelen
- ombouw om de trap (heb een zolder boven de garage) en de filter voor het zwembad laten maken
- schuifpui (gratis via MP geregeld) plaatsen

Ik heb dit laten doen en was als ik 't me goed herinner bijna 4500 euro kwijt. Volgens mij was het arbeidsloon rond de 1800 euro. Ik denk dan jij meer dan 1000-1500 euro aan materiaalkosten kwijt zal zijn als je de wanden ook nog moet isoleren en 1 of meerdere koepels wilt laten plaatsen.

Hoe ga je zorgen dat je niet een enorm warmteverlies krijgt via de garagedeur? Dat lijkt me nl. ook een belangrijk punt...


Titel: Re: Garage ombouwen
Bericht door: Sulcatatata op 5 Januari 2013, 01:00:36
@Sulcatatata
Wat was de bedoeling van de garagecoating? Isoleren of waterdicht maken?
De garagedeur zal ook goed geïsoleerd gaan worden.

Ik heb verwarming in de garage en moet nog kijken hoe dit het beste gedaan kan worden. Ik weet niet of het volgende ook een mogelijke optie is?
Een flinke overcapaciteit radiator nemen met een thermostaat hierop. Wanneer de CV-ketel aanslaat door de thermostaat in de woonkamer zal de radiator in de garage de ruimte snel op temperatuur hebben. Door de goede isolatie neemt de temperatuur dan ook niet af.
Of er moet een aparte thermostaat zodat de CV deze afzonderlijk regelt.


Ik heb sulcata's in die ruimte lopen; de coating is om de vloer waterdicht te maken en te zorgen dat ' ie makkelijk schoon te maken is.

Ik denk dat de temperatuur in de ruimte te veel zal schommelen als je de radiator op de cv-ketel van de kamerthermostaat aansluit. Als de thermostaat 's nachts bijv. uitslaat in huis zal de temperatuur in de garage w.s. sneller gaan dalen dan in huis. Ook al zal je de wanden heel goed gaan isoleren, door de (w.s. ongeisoleerde) vloer van de garage zal de boel vooral in de winter snel gaan koelen. En dan zit je met je open bakken...

Ik ben geen installateur, maar volgens mij kan je niet zomaar op iedere cv-ketel een extra thermostaat met daaraan gekoppelde radiatoren aansluiten. Ik ken iemand die garnalen in een goed geisoleerde ruimte kweekt die los staat van het huis die om deze reden een aparte cv-ketel in dat huisje heeft laten plaatsen. Omdat ik dat te duur vond, heb ik voor een zware gevelkachel gekozen. Relatief goedkope en efficiente oplossing die perfect werkt, vooral omdat ik een ventilator de warmte boven de gevelkachel weg laat blazen zodat de hele ruimte egaal verwarmd wordt.

Ik ben benieuwd hoe je de garagedeur gaat isoleren, want de garagedeuren die ik ken zullen behoorlijke koudebruggen hebben danwel tochtdeuren blijven als je hun oorspronkelijke functie (doorlaten van een auto) wilt behouden.


Titel: Re: Garage ombouwen
Bericht door: fred gaal op 5 Januari 2013, 07:16:23
Er is wel degelijk een mogelijkheid om een CV te nemen waarop meerdere thermostaten kunnen.
Hoe het werkt weet ik niet, maar ik heb ooit navraag gedaan en kreeg van de monteur een bevestiging dat het mogelijk is.


Titel: Re: Garage ombouwen
Bericht door: turtle lover op 5 Januari 2013, 09:19:47
Voor verwarming kan het ook super makkelijk en goedkoop. Ik heb zo'n kannon om serren te verwarmen die zijn 1800W en er is een perfect werkende thermostaat ingebouwd. Die vuren kosten ongeveer 180?. Ik heb er 2 hangen 1 voor nacht en 1 met zo'n schakelklokje ertussen voor overdag. Het voordeel is die vuren warmen de boel hier snel op = 4mx7m50 en 2m30h. En ze nemen niets van plaats in want je hangt ze gewoon aan je plafond ergens. Mijn kot is volledig opgebouwd uit sandwich panelen ook. Met de hoogste ph waarde 8cm dik. Ik moet in volle winter -5gr amper 1min per uur bijverwarmen in mijn kot. Totaalprijs van mijn kot was 2000?. De speciaal isolerende deur was de duurste. Die was bijna 700?. Die panelen zelf kosten bijna niets. Mensen die zo'n vuren willen. Ik kan er altijd mee nemen naar de landdagen. Enkel op aanvraag natuurlijk.


Titel: Re: Garage ombouwen
Bericht door: turtle lover op 5 Januari 2013, 11:27:47
Het verwarmen zelf kost mij ook maar een goeie 100 euro voor een compleet jaar. Het duurste zijn die Uv lampen 70W die 9h per dag branden en dat zo'n 8 stuks en daglichten 35W 8 stuks. Er moet ook maar 1 vuur aanliggen he. Want als het dagvuur het overneemt is het voor het nachtvuur tewarm en moet dat dus niet werken. Mijn kot isoleert zelfs zo goed dat ik in mei mijn verwarming gewoon af leg. Dan warmen mijn lampen de boel gewoon op. Meestal moet ik het pas in oktober ergens terug aanleggen. Ik leg het pas terug aan als de nacht temp in mijn kot eens onder de 18? daalde. Voorlopig ligt het dag vuur ook af nu met deze warme winter. Nacht vuur blijft wel aan. Maar overdag warmen mijn lampen er zelfs nu 4gr bij. Dus dit jaar zal het verbruik nog minder zijn.

Als je zo'n vuur / vuren wil. Pm me. Je mag ze ook altijd komen halen ook bij me thuis. Als je ze sneller wil. Ik koop die vuren via mijn oom die in de fielclair werkt. Daar komen die vuren vandaan. Maar via mijn oom heb ik die goedkoper.

Mijn bodem is ook met dezelfde platen geisoleerd. Dat is wel het beste vind ik. Die platen heb ik via isocap. Ik heb ze wel via een andere oom die een diepvriesfirma heeft gekocht. Vandaar ik ze zo goedkoop kon hebben.


Titel: Re: Garage ombouwen
Bericht door: Sulcatatata op 5 Januari 2013, 21:14:19
Ik vraag me af of je er met 75 euro stroom per jaar voor verwarming gaat komen, zeker als je de ruimte ook nog eens goed gaat ventileren, denk dat je veel meer uit zal moeten geven aan stroom. Turtle lover heeft (als ik me niet vergis) geen ramen en lichtkoepels in zijn schuur, dat zijn (ook al zijn ze goed geisoleerd) ook 'warmtevreters'. Daarnaast geven alle lampen van Turtle lover ook veel warme af,  ga jij ook bijna 1000 watt aan lampen ophangen in het verblijf? Dat moet je ook in je berekening meenemen.

Ik snap het verhaal van warmtekanonnen weghalen sowieso niet echt; als er een thermostaat in die dingen zit, slaan ze gewoon niet aan als de temperatuur boven een bepaalde waarde is. Dan hoef je ze toch niet weg te halen zodat ze niet aangaan? Dat moet alleen als ze geen thermostaat hebben die de ruimte op een bepaalde temperatuur houdt lijkt me.

Dat het nu 20 graden in de schuur is terwijl de thermostaat in de huiskamer op 23 staat, zegt niets; wat is de capaciteit van de radiator? Het is buiten daarbij 10, 11 graden. Hoe zit 't als het buiten -5,-10, -15 is, blijft 't dan in de huidige situatie in de garage ook 20 graden als de thermostaat in huis op 23 graden staat? Als je een grotere radiator plaatst, gaat je gasverbruik natuurlijk ook (flink) omhoog.

Het ligt allemaal echt niet zo simpel als het lijkt, het is niet zo 1-2-3 te berekenen. Vergeet niet dat je niet iets nieuws bouwt, dat deed Turtle lover wel. Ik heb een paar weken nagedacht voordat ik de ideale en best betaalbare aanpassing/setting had. Ik ben erg benieuwd of het allemaal zo gunstig qua verbouwingsprijs (zeker als je de vloer ook gaat isoleren) en stroom uitvalt zoals jij het in je hoofd hebt.

Hoe dan ook; succes!


Titel: Re: Garage ombouwen
Bericht door: Sulcatatata op 12 Januari 2013, 09:07:11
We zijn een week verder, inmiddels al een offerte gekregen?


Titel: Re: Garage ombouwen
Bericht door: Tom O. op 14 Januari 2013, 19:00:34
Ken je niemand die zelfstandig is misschien kan deze persoon aan goedkoper materiaal geraken, doe je het zelf niet het isoleren?


Titel: Re: Garage ombouwen
Bericht door: Dick op 14 Januari 2013, 19:04:34
De offerte is net binnen. De offerte staat dus op 5900 euro  sdfghj
Ik ga denk nog maar een paar mensen uitnodigen want 5900 euro vind ik vrij fors.

En stel dat de garage omgebouwd is dan past er wel alles in? en is alles netjes voor de komende jaren?

Het is wel een flink bedrag maar als je daarmee geheel klaar bent is het misschien te overwegen..


Titel: Re: Garage ombouwen
Bericht door: Sulcatatata op 14 Januari 2013, 22:10:45
Ken je niemand die zelfstandig is misschien kan deze persoon aan goedkoper materiaal geraken, doe je het zelf niet het isoleren?
Materiaalkosten zijn materiaalkosten. Daar kan een kleine 'zelfstandige' niet goedkoper aankomen vermoed ik. Ze zullen eerder duurder zijn omdat er minder korting bij de groothandel gegeven wordt.

Het isoleren doe ik niet zelf. Als dit verkeerd wordt gedaan zit je met een groot probleem.

Deze offerte was zonder het afwerken van de garage. Ik moet dan zelf laminaat of iets dergelijks leggen muren en plafond doen.
5900 euro is echt een groot bedrag. Ik ga kijken naar andere klussers.
Ik had 't al verwacht. Bij mij heeft een vriend 't met zijn collega het gedaan, zij waren net hun met hun klusbedrijf gestart. Ze hebben bij mij zelfs een laag uurloon aangehouden. Ik denk dat je niet ver onder de 5000 euro uit zal komen.

Let goed op; zorg dat je goede afspraken maakt en van tevoren duidelijk is wat gedaan moet worden. Zorg dat goedkoop geen duurkoop wordt.  xwcds


Titel: Re: Garage ombouwen
Bericht door: Sulcatatata op 14 Januari 2013, 22:37:18
De materialen zijn zo 1500 euro. Uiterste 2000 euro. Er zit al een afvoer, elektra en afzuiging. waar de rest in gaat zitten geen idee. Ik ben alleen telefonisch opgebeld waarbij de totaalprijs werd medegedeeld.
Afvoer en electra zaten bij mij ook al, dus dat zat ook niet in mijn bedrag.

Hoe komt je aan het bedrag van de materiaalkosten als je geen offerte hebt gehad? Bij materiaalkosten moet je ook kleine onderdelen als schroeven/spijkers/kit en (slijtage van) gereedschap rekenen. Als materialen slechts 1500, max. 2000 euro zijn (het wordt al meer dan in de eerste post  qsergh), moet de rest in het arbeidsloon zitten lijkt me...


Titel: Re: Garage ombouwen
Bericht door: Tamara123 op 15 Januari 2013, 00:08:47
Ik heb mensen om mij heen die werken als zelfstandige in de bouw. Het is aso dat mensen rekenen naar wat je hebt, belachelijk zelfs. Voor iedereen is het dezelfde prijs, afspraken onderling en een eventuele extra korting is per opdracht te bepalen maar het mag niet zo zijn dat een deur afhangen in een villa 3x zo duur is ten opzichte van in een rijtjeswoning (mits het om hetzelfde type deur gaat natuurlijk  ^^dsz^^

Echter als de materialen 2000euro zijn dan is 3000 arbeidsloon niet zo raar. Ervan uitgaande dat deze een week bezig is. Was de prijs in of excl de btw? Overigens mag je wel verwachten dat met een week de hele klus klaar is, ook het afwerken. Ik zou nog maar eens een aannemer uitnodigen...
Wat betreft duurder inkopen kan deels kloppen maar de verkoopprijzen zijn opzich bij iedereen gelijk, grotere bedrijven zouden meer korting kunnen geven maar dat wordt in verhouding helemaal niet gedaan want al die bedrijfsauto's en grote dure panden moeten ook betaal worden, afgezien van de mensen op kantoor die ook betaald dienen te worden van de verrichte bouwwerkzaamheden...


Titel: Re: Garage ombouwen
Bericht door: Sulcatatata op 15 Januari 2013, 01:05:48
Als het materiaal dan naar 2000 of misschien wel 3000 gaat is het arbeidsloon nog 3000 - 4000 euro. De afspraak was dat ik de garage helemaal zou klaarmaken en zou afwerken. Voor 6000 euro verwacht ik heel wat meer.
...
Mijn badkamer is uiteindelijk ook voor 3000 gedaan. Inclusief de badkamer helemaal opnieuw opbouwen en alle materiaal nieuw aangeschaft. Hier liepen de bedragen ook uiteen en op tot 6000 euro.
Bij mij zijn ze met z'n tweeen al iets meer dan een week bezig geweest, en dan hebben ze de gevelkachel en het gas daarnaartoe niet eens aan hoeven leggen. 3000-4000 euro arbeidsloon is zoals Tamara zegt dan helemaal niet zo gek volgens mij.

Er is altijd wat verschil in offerte, maar als je 50% euro verschil had in de badkamer is er meer aan de hand lijkt me. Heb je de klus uiteindelijk niet zwart laten doen?  cxwxsdq(((

Vergelijken blijft lastig omdat je nooit precies weet welke materialen gebruikt worden, hoe secuur gewerkt wordt etc.; vaak is het toch wel enigszins appels met peren vergelijken. Tenzij je jouw auto na de eerste aannemer voor de badkamer om de hoek van de straat had geparkeerd. Misschien nog maar eens doen als de tweede aannemer komt?!  kjl((((


Titel: Re: Garage ombouwen
Bericht door: Tamara123 op 15 Januari 2013, 17:55:20
Mag ik vragen welke provincie je woont? Vaak zie je daar ook prijsverschil in, soms is het zelfs goedkoper om een bedrijf uit een andere plaatst te laten komen....


Titel: Re: Garage ombouwen
Bericht door: Tom O. op 27 Januari 2013, 15:05:34
Misschien doen de bedrijven die hogere offertes hebben ze zo hoog omdat ze dit werk niet willen hebben doordat ze bijna geen tijd hebben. Of plakken ze er bruutweg een bedrag op zodat de mensen uiteindelijk hun factuur krijgen die waarschijnlijk een goeie 2000 euro minder zal kosten als wat op de offerte stond dan zullen de mensen denken van hm valt hardstikke mee bij de offerte vergeleken.


Titel: Re: Garage ombouwen
Bericht door: Sulcatatata op 27 Januari 2013, 21:58:34
Misschien doen de bedrijven die hogere offertes hebben ze zo hoog omdat ze dit werk niet willen hebben doordat ze bijna geen tijd hebben. Of plakken ze er bruutweg een bedrag op zodat de mensen uiteindelijk hun factuur krijgen die waarschijnlijk een goeie 2000 euro minder zal kosten als wat op de offerte stond dan zullen de mensen denken van hm valt hardstikke mee bij de offerte vergeleken.
Als ze de klus niet willen hebben omdat ze geen tijd hebben, zullen ze niet eens komen voor een offerte. Dan hebben ze nl. nog minder tijd over en tijd is daarnaast geld.
Gewoon een bedrag noemen dat uiteindelijk 2000 euro lager uitvalt zou niet slim zijn omdat ze de klus dan soweiso niet zouden krijgen...

Leuk dat je het zo open opschrijft.  szaqw

Ik geloof nog steeds dat het niet ver onder de 5000 euro zal komen. Verschil in prijs zal in sommige gevallen ook verschil in kwaliteit betekenen, hou daar rekening mee!

Ik wilde schrijven 'Ga je nu eerst goed orienteren op het stookkostenverhaal voordat die ook erg tegen gaan vallen omdat je van verkeerde/niet vergelijkbare verhalen uitgaat' maar ik lees dat je al kachels gekocht hebt. 2x2000 watt. Ik heb er 1 (keramisch verwarmertje van 2000 watt die onze verwarmde eetkamer, met te lage capaciteit radiatoren, bij moet verwarmen tijdens koude dagen) en die moet een half uur draaien om 5 graden bij te verwarmen. Die warmte is na een kwartier weer voor 60% weg. Als jouw twee kacheltjes beiden 2 uur per dag draaien, echt niet ondenkbaar (eerder, veel, meer) tijdens de koudere maanden, ben je een fortuin (8 kw, dus zeker 2 euro) aan stroomkosten kwijt per dag. Alleen al aan stoom om te verwarmen, dan is de verlichting dus niet meegerekend. Ik hoop dat je de juiste keuze hebt gemaakt.


Titel: Re: Garage ombouwen
Bericht door: Sulcatatata op 27 Januari 2013, 23:42:44
De ruimte was toen voor 1.7kWh gedurende 4 uur verwarmt.
Lastig inschatten hoe veel stroom ze per dag zullen gaan gebruiken op basis van jouw test hoor; je moet nl. voor een goed idee rekening houden met de buitentemperatuur, met de warmte die de radiatoren (aangestuurd door de temperatuur in huis) in de garage zullen produceren etc.. 's nachts staat de thermostaat in huis w.s. niet op 23 graden zoals je eerder aangaf. Alhoewel de schildpadden 's nachts wat minder warm kunnen zitten, zullen de elektrische kachels dan toch vaak aan moeten slaan als het buiten koud is. Er zijn te veel variabelen om een goed beeld te kunnen krijgen.

Wat je wel weet is de 1.7 kWh gebruik gedurende 4 uur. Dat is flink; in 4 uur tijd was je dus 6.8 kW kwijt, ongeveer 1,75 euro aan stroom. Dat zou onder de testomstandigheden ruim 10 euro per dag aan stroom zijn om een deels geisoleerde ruimte bij (ik neem aan dat de radiator in de garage ook aan stond?) te verwarmen...

Ik ben benieuwd hoe 't uiteindelijk gaat bevallen; als alles een jaar in z'n definitieve vorm heeft gedraaid weet je pas echt hoeveel meer stroom en gas je hebt gebruikt t.o.v. nu.


Titel: Re: Garage ombouwen
Bericht door: Tamara123 op 28 Januari 2013, 00:06:36
Tsja die van 9000 is misschien wat hoog maar het kan ook zijn dat die van 4800 extreem laag is voor de materialen + werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kijk uit voor woekeraars, dan heb je straks na 4800 euro nog voor 3000 ellende...

Sommige verzieken de markt en zijn eigenlijk "schilder" (oid) en gaan hun werkzaamheden uitbreiden omdat ze dat "opzich ook wel kunnen"

Je kan uiteindelijk misschien beter 1000 meer betalen dan de goedkopere offertes en zekerheid van een professionele aanpak dan een bak ellende...


Titel: Re: Garage ombouwen
Bericht door: Tom O. op 28 Januari 2013, 07:53:27
Misschien doen de bedrijven die hogere offertes hebben ze zo hoog omdat ze dit werk niet willen hebben doordat ze bijna geen tijd hebben. Of plakken ze er bruutweg een bedrag op zodat de mensen uiteindelijk hun factuur krijgen die waarschijnlijk een goeie 2000 euro minder zal kosten als wat op de offerte stond dan zullen de mensen denken van hm valt hardstikke mee bij de offerte vergeleken.
Als ze de klus niet willen hebben omdat ze geen tijd hebben, zullen ze niet eens komen voor een offerte. Dan hebben ze nl. nog minder tijd over en tijd is daarnaast geld.
Gewoon een bedrag noemen dat uiteindelijk 2000 euro lager uitvalt zou niet slim zijn omdat ze de klus dan soweiso niet zouden krijgen...

Leuk dat je het zo open opschrijft.  szaqw


Het kon zijn natuurlijk zelf ook al een zo iets gehad een hoge offerte vergeleken met anderen.  xwcds


Titel: Re: Garage ombouwen
Bericht door: Sulcatatata op 22 Februari 2013, 09:12:45
We zijn een kleine maand verder. Hoe staan de zaken ervoor?


Titel: Re: Garage ombouwen
Bericht door: Sulcatatata op 22 Februari 2013, 19:39:57
Mooi, succes!


Titel: Re: Garage ombouwen
Bericht door: markooij op 22 Februari 2013, 20:53:01
Spannend !!!!


Titel: Re: Garage ombouwen
Bericht door: Sulcatatata op 21 April 2013, 21:38:04
...
De aannemer heeft het de komende weken erg druk ivm de werkzaamheden die ingehaald moeten worden door de sneeuwperiode. Pas ergen in Maart zou hij kunnen beginnen.
Als hij in maart begonnen is, zou het inmiddels al af moeten zijn.
 (hfsza) !!!


Titel: Re: Garage ombouwen
Bericht door: Sulcatatata op 25 April 2013, 22:33:20
Dat zal een hoop licht geven, ben benieuwd naar de rest. Suc6!


Titel: Re: Garage ombouwen
Bericht door: markooij op 26 April 2013, 07:16:45
Dat ziet er geweldig uit
Veel succes met de verbouwing


Titel: Re: Garage ombouwen
Bericht door: Tom O. op 26 April 2013, 07:18:33
Dat ziet er goed uit!


Titel: Re: Garage ombouwen
Bericht door: drika op 26 April 2013, 15:52:29
Dat ziet er zeker al goed uit,ben benieuwd naar de rest als je
zover bent.


Titel: Re: Garage ombouwen
Bericht door: Sulcatatata op 22 Juni 2013, 23:24:43
...
Het is nu wachten op het isolatiemateriaal en dan zal de boel in 1 week klaar zijn. De foto's zal ik later nog een keertje uploaden.
Wordt vervolgd.
We zijn 2 maanden verder. Is het al af?  hrgb


Titel: Re: Garage ombouwen
Bericht door: Tom O. op 29 Juli 2013, 10:49:41
Is het al af?

de planning is dat het volgende week af moet zijn.
Foto's ga ik binnenkort uploaden.


Ben wel benieuwd. ;)


Titel: Re: Garage ombouwen
Bericht door: Sulcatatata op 29 Juli 2013, 11:05:39
Ik ook!