Titel: Sulcata & Pardalis te samen? Bericht door: langeman op 22 September 2010, 16:12:00 is het te doen om de eerste 5 jaar deze soorten, te samen te houden , in 1 onderkomen ?
zoals ik het zie kan dat wel,als het maar jonge dieren zijn. of zie ik dat fout? Titel: Re: Sulcata & Pardalis te samen? Bericht door: NicWill op 22 September 2010, 16:20:08 Ze komen beiden dan wel uit Afrika....maar uit totààl verschillende biotopen dus is samenzetten feitelijk geen optie .
G.sulcata kan het,komend uit de Sahelgebieden, stellen met tamelijke droogte terwijl pardalis onder die omstandigheden zo goed als zeker groei-misvormingen gaat ontwikkelen . Titel: Re: Sulcata & Pardalis te samen? Bericht door: langeman op 22 September 2010, 17:26:58 ja das wel zo daar zitten ze in 2 biotopen.
maar hier by ons zitten ze feitelijk onder dezelfde warmtelampen,en buiten in de zelfde zon. laat zeggen tot 35-40 graad max.onder de lamp. en qua eten zit er geen verschil in dacht k zo. Titel: Re: Sulcata & Pardalis te samen? Bericht door: markooij op 22 September 2010, 18:47:50 Pardalissen hebben een hogere luchtvochtigheid nodig in tegenstelling tot een sulcata dat wordt bedoeld.
Titel: Re: Sulcata & Pardalis te samen? Bericht door: kurtlippens op 22 September 2010, 18:49:59 ja das wel zo daar zitten ze in 2 biotopen. maar hier by ons zitten ze feitelijk onder dezelfde warmtelampen,en buiten in de zelfde zon. laat zeggen tot 35-40 graad max.onder de lamp. en qua eten zit er geen verschil in dacht k zo. Citaat uit Panter en Sporenschildpad (Holger Vetter) : Het is weliswaar zo dat panter en sporenschildpadden elkaar in hun jonge jaren goed verdragen en ook dikwijls vriendelijk zijn tegen andere schildpadden, toch is het beter de beide soorten niet bij elkaar te plaatsen omdat ze elkaar kunnen besmetten met parasieten en bacterieen. Beide soorten moeten weliswaar op vergelijkbare wijze worden verzorgd, toch zijn panterschildpadden beduidend gevoeliger en schuwer dan sporenschildpadden en de voordurende stoten, zelfs van kleine mannelijke sporenschildpadden, leiden bij panterschildpadden vroeg of laat tot ziekten door stress en uiteindelijk tot de dood. Bij een Amerikaanse kweker , ramde een grotere mannelijke sporenschildpad een bijna dubbel zo grote en zware Galapagosschildpad net zolang tot deze aan zijn verwondingen overleed ! Kort samengevat: een pardalis is veel te stressgevoelig om samen te leven met een drukke sulcata xwcds Titel: Re: Sulcata & Pardalis te samen? Bericht door: NicWill op 22 September 2010, 18:51:16 ja das wel zo daar zitten ze in 2 biotopen. maar hier by ons zitten ze feitelijk onder dezelfde warmtelampen,en buiten in de zelfde zon. laat zeggen tot 35-40 graad max.onder de lamp. en qua eten zit er geen verschil in dacht k zo. Het verschil zit 'm o.a. in de veel grotere luchtvochtigheid voor pardalis .....plus een duidelijk verschil in 'karakter" dus ze horen zeker niet sàmen ! Titel: Re: Sulcata & Pardalis te samen? Bericht door: langeman op 22 September 2010, 19:35:36 ok het is duidelijk.
k zie er dan vanaf om ze samen te doen. we Hebben al 1 jonge Sucata in huis en zullen er dan met de tijd nog 2 Sulcata bij nemen.(en geen Pardalis) topic kan sluiten Titel: Re: Sulcata & Pardalis te samen? Bericht door: Sulcatatata op 22 September 2010, 23:59:44 Citaat uit Panter en Sporenschildpad (Holger Vetter) : Het is weliswaar zo dat panter en sporenschildpadden elkaar in hun jonge jaren goed verdragen en ook dikwijls vriendelijk zijn tegen andere schildpadden, toch is het beter de beide soorten niet bij elkaar te plaatsen omdat ze elkaar kunnen besmetten met parasieten en bacterieen. Beide soorten moeten weliswaar op vergelijkbare wijze worden verzorgd, toch zijn panterschildpadden beduidend gevoeliger en schuwer dan sporenschildpadden en de voordurende stoten, zelfs van kleine mannelijke sporenschildpadden, leiden bij panterschildpadden vroeg of laat tot ziekten door stress en uiteindelijk tot de dood. Bij een Amerikaanse kweker , ramde een grotere mannelijke sporenschildpad een bijna dubbel zo grote en zware Galapagosschildpad net zolang tot deze aan zijn verwondingen overleed ! Kort samengevat: een pardalis is veel te stressgevoelig om samen te leven met een drukke sulcata xwcds Het verschil zit 'm o.a. in de veel grotere luchtvochtigheid voor pardalis .....plus een duidelijk verschil in 'karakter" dus ze horen zeker niet sàmen ! Belangrijk om de juiste info te geven... Ga maar uit van de bovenste quote; vanwege de stress niet doen!!! |