Titel: gedrag Bericht door: Shadowrider op 22 Maart 2007, 22:05:58 wat is het gedrag van deze dieren?
Hiermeer bedoel ik wat zijn de normale activiteiten gedurende de dag? Mijn mannetje die slaapt de ganse dag door, en met slapen bedoel ik met zijn ogendicht onder de lamp. Ik moet hem wakker maken om te eten :) want anders eet het vrouwje en de kleine alles op :) S'avonds als de lichten uitgaan dan gaat ie naar de schuilplaats en slaap voort. S' morgens denk ik dat als de lichten aangaan ie er direct onder gaat liggen. ( lichten slaan aan met een timer ) Het vrouwtje en de kleine deze komt tegen de 10 u uit hun schuilplaats en gaan onder de lamp of in de omgeving liggen. Als ze teveel beweging zien van mezelf dus, gaan ze naar hun schuilplaats. Als ik eten geef en ik blijf te lang zitten dan gaan ze naar hun schuilplaats, dus gooi ik het eten erin en sta dan van achter de deur te kijken :) als ze eten. Heb ik vreemde dieren of is dat normaal, zeker het mannetje die zeker niet schuw is maar wel de ganse dag slaapt. Titel: Re: gedrag Bericht door: ands op 23 Maart 2007, 08:51:50 Doet mij vermoeden dat de omgevingstemperatuur te laag is. Want een elegans dat eten ziet en daar niet direct naartoe gaat is niet normaal.
Titel: Re: gedrag Bericht door: Shadowrider op 23 Maart 2007, 12:52:18 zopas nog eens de omgevings temp gemeten.
Onder de spot 44 °C in de omgeving van spot 32° C Koudste plaats ( schuilplaats ) 26 ° C Nachtelijke afkoeling is ongeveer +- rond de 20 ° C Dus qwa temp zit het goed denk ik. Titel: Re: gedrag Bericht door: Arnaud op 23 Maart 2007, 13:04:48 Schuwheid is een bekend fenomeen bij sterschilpadden. Ikzelf ervaar het niet zo met mijn dieren alhoewel ze zich bij een onverhoedse beweging zich terugtrekken in het schild.
Lethargie zoals bij jou mannetje is zorgelijk. Hoe is zijn gewicht ?? Hoe is zijn eetlust ??. Wat zeker positief is dat hij zelf wel de lamp weet te vinden.. Titel: Re: gedrag Bericht door: Shadowrider op 23 Maart 2007, 15:39:30 het dier is idd zeer lusteloos, denk dat het nog altijd een effect is van de flagyl kuur. Het is pas 3 mand dat ik de dieren heb, en toen ik het dier gewogen had was dit 226 gr, verleden week nog eens gewogen en dit was maar 202 gr meer. Nu das niet zo erg, maar bijgekomen zijn ze enigsinds niet.
Het vroutje is eerst ook achteruit gegaan in gewicht, maar is dit nu wel aan het inhalen, deze staat nl weer terug op hetzelfde van toen ik ze heb gekocht. Enkel die kleine, deze is na 3 weken 52 gr bijgekomen... Ook de uitwerpselen van het mannetje zien er nog niet zo goed uit, grote brokken onverteerd voer, ook deels doordat er heucobs in het voedsel zitten vermengd. Bij de 2 andere dieren lijkt het min of meer normaal. Men moet nu eenmaal geduld hebben met die beesten é, maar ik weet zeker dat het goed komt, allez dat hoop ik tenminste.. :) Titel: Re: gedrag Bericht door: Arnaud op 23 Maart 2007, 15:42:31 Het zou geen kwaad kunnen de flagyl behandeling nogmaals te doen bij het mannetje. Zo te zien heeft het maanetje er nog steeds last van (ik vermoedde het al)
Titel: Re: gedrag Bericht door: ands op 23 Maart 2007, 16:13:14 Welke is de dosis en hoe lang heb je behandelt?
Titel: Re: gedrag Bericht door: Shadowrider op 23 Maart 2007, 16:44:42 Na 2 weken behandeling van fagyl met een mest staal naar de DA geweest en volgens hem waren er bijna geen flagelaten meer aanwezig. Een normale meststaal volgens de DA.
Ik heb 2 pillen gekregen en in een 1/2 liter water opgelost en waarin de groentes werden gewassen. een deel van dit water ook te drinken aangeboden. Na deze kuur is dit gedrag begonnen. De 2 andere zitten met open ogen rond of onder de warmte lamp. hun mest staal is wel normaal, bruin, vast en stinken :) met nog een kuur te geven zou ik toch nog iets willen wachten want denk niet dat dit zo ok is of wel ? Titel: Re: gedrag Bericht door: ands op 23 Maart 2007, 17:24:00 Rare manier om te behandelen met flagyl. Je kan op die manier nooit voldoende en gedoseerd toedienen . Je hebt het toch over flagyl (actief bestandeel metronidazole) he en niet over tricho-plus wat ze ook aan duiven geven? Daar is het actief bestanddeel ronidazolum van. En daar los je inderdaad 1 zakje (4g) op in 2 liter water.
Er zijn verschillende manieren en dosissen van flagyl mogelijk, maar deze kreeg ik voorgeschreven door Dr lambrechts. 125 mg/kg geef je drie opeenvolgende dagen en herhaal dit maandelijks gedurede 6 maand. Bij flagelaten is het onvoldoende om enkel de dieren te behandelen, ook de omgeving moet behandelt worden. Bakken moeten uitgewassen worden met javel. Titel: Re: gedrag Bericht door: Shadowrider op 23 Maart 2007, 20:32:36 Het waren wel dergelijk Flagyl pillen.
Het was wel de eerste keer dat ik met flagyl behandelde en vondt het ook een vreemde manier van doen, zeker nadat ik het een en ander gelezen had over het toedienen van het medicijn, maar na een 2de meststaal waren ze bijna allemaal verdwenen. Nu na jouw manier te hebben gelezen zal ik toch maar eens terug gaan met een mest staal. het dier zat aprat van de andere maar hebben uit voorzorg ook de gewassen groentes gekregen. Nu zowel van het vrouwtje en de kleine ziet de mest er volledig normaal uit zoals eerder gezegd. Ook de terra werd uitgekuist, maar nu zitten de dieren idd alweer samen. zal dus nog eens een meststaal binnenbrengen. Maar hoe is het gedrag van jouw dieren? hebben ze een bepaald gedragspatroon gedurende de dag? Titel: Re: gedrag Bericht door: ands op 24 Maart 2007, 09:12:37 Maar hoe is het gedrag van jouw dieren? hebben ze een bepaald gedragspatroon gedurende de dag? Zijn hier meestal actief een half uurtje nadat de lampen aan gaan tot een uur of 11. Worden weer actiever rond een uur of 4. Maar ik heb totaal geen schuwe dieren, mag niet aan hunne terrarium passeren of er kom actie in. Geef je ze eten dan is direct heel de "bevolking" in actie. En doe niks anders dan de dieren opzij plaatsen als ik iets aan het doen ben in hun verblijf. Eén van de eerste mannetjes heeft het wel drie weken geduurt voor hij hier wou eten, als ik het zag althans. At waarschijnlijk wel want viel niet af in gewicht. En hij is nu de eerste die overal tussen zit. |