Titel: Flagellaten Bericht door: Shadowrider op 8 Januari 2007, 21:57:20 Met een mestonderzoek van elegans naar de DA geweest , resultaat een zeer sterke concentratie aan flagelaten, had hij zelden gezien.
Mijn vraagje nu naar jullie, wat raad de DA aan van behandeling, welke medicijnen hebben jullie al gebruikt. wil juist een weten welke behandelingen er zoals gebeuren en welke medicijnen worden voorgeschreven. Titel: Flagelaten Bericht door: kurtlippens op 8 Januari 2007, 22:02:38 Ik gebruik Flagyl, werkt zeer goed maar de schildpadden kunnen er enkele dagen ziek van zijn . (ontlasting bestaat dan uit onverteerde voedingsresten en ruikt zuur)
Titel: Flagelaten Bericht door: Arnaud op 8 Januari 2007, 22:58:27 Citaat van: "kurtlippens" Ik gebruik Flagyl, werkt zeer goed maar de schildpadden kunnen er enkele dagen ziek van zijn . (ontlasting bestaat dan uit onverteerde voedingsresten en ruikt zuur) Eens, zet het dier apart van de ander. Ontsmet verblijf. Vaak moet je een kuur van 7 dagen geven; de oplossing met een sonde en spuit in de slokdarm brengen. Succes. Titel: Flagelaten Bericht door: Monibro op 9 Januari 2007, 10:26:02 Vorig jaar hadden 2 baardagamen van mij ook flagelaten, en ik kreeg spartrix mee. Dat geven ze ook aan vogels vertelde de DA.
Een van de baardjes heeft het helaas niet gehaald. Titel: Flagelaten Bericht door: ands op 9 Januari 2007, 11:11:38 Meestal wordt flagyl gebruikt. Er zijn verschillende manieren en dosissen om te behandelen. Best beslis je dit in overleg met je da.
Titel: Flagelaten Bericht door: Shadowrider op 10 Januari 2007, 23:30:19 er is idd flagyl voorgeschreven. Dit in pillen vorm van 500gr.
Deze moest ik oplossen in een halve liter water en daarin de groenten wassen en nat geven aan de dieren. Verder normale temp voor elegans voorzien dwz rond de 30 gr omgevingstemp en iets koudere nacht temp. Ook werd me aangeraden om de dieren geen te hoge luchtvochtinheid te geven dus zeker niet sproeien voor de duur der behandling. Volledig bak moest zeker niet ontsmet worden omdat het niet om wormen gaat die eitjes kunnen leggen maar om eenceligen die een gastheer nodig hebben om te vermenigvuldigen. komt dit een beetje overeen met jullie behandelingen? Titel: Flagelaten Bericht door: Arnaud op 10 Januari 2007, 23:52:31 Citaat van: "Shadowrider" er is idd flagyl voorgeschreven. Dit in pillen vorm van 500gr. Deze moest ik oplossen in een halve liter water en daarin de groenten wassen en nat geven aan de dieren. Verder normale temp voor elegans voorzien dwz rond de 30 gr omgevingstemp en iets koudere nacht temp. Ook werd me aangeraden om de dieren geen te hoge luchtvochtinheid te geven dus zeker niet sproeien voor de duur der behandling. Volledig bak moest zeker niet ontsmet worden omdat het niet om wormen gaat die eitjes kunnen leggen maar om eenceligen die een gastheer nodig hebben om te vermenigvuldigen. komt dit een beetje overeen met jullie behandelingen? Ik heb toch echt ooit een andere raad gegkregen van een dierenarts. Titel: Flagelaten Bericht door: Shadowrider op 11 Januari 2007, 20:08:01 Citaat ik heb toch echt ooit een andere raad gegkregen van een dierenarts. Dat was de bedoeling van de vraagsteling. Hoe geven jullie de dieren de medicijenen en in elke omstandigheden? Titel: Flagelaten Bericht door: Arnaud op 11 Januari 2007, 20:16:13 Citaat van: "Shadowrider" Citaat ik heb toch echt ooit een andere raad gegkregen van een dierenarts. Dat was de bedoeling van de vraagsteling. Hoe geven jullie de dieren de medicijenen en in elke omstandigheden? Isoleren van de dieren (er kan gevaar van besmetting zijn) Ontsmetten van terrarium (kort na isolatie is er nog steeds een reele besmettings kans (via feaces, waterbak) De flagyl toedienen middels een spuitje met sonde de dosis (volume) wordt bepaald/berekend naar lichaamsgewicht. Milde infectie van Hexamita parva. 1 maal dosis in oplossing oraal toedienen met een herhaling na 10 tot 14 dagen. Ernstige infectie van Hexamita parva. 7 dagelijkse kuur van dosis in oplossing oraal toedienen zonder onderbreking of vroegtijding afbreken van de kuur. Isolatie van dieren ca 2 weken tot 1 maand hangt af van de nazorg en controle. De methode die jou is aangeraden paste ik wel eens toe bij slangen. Maar ook die heb ik in het verleden oraal behandled middels spuit en maagsonde. Titel: Flagelaten Bericht door: Shadowrider op 11 Januari 2007, 20:30:22 Hmm heel ander uitleg die ik heb gekregen van de DA .
Ik vroeg hem ook als het niet beter was om via sonde de flagyl toe te dienen, maar dat raade hij me af omdat het schadlijker kon zijn dan zijn manier van toedienen. Ook wist hij me te vertellen dat flagyl de eetlust iets stimuleerd. Beide dieren zijn geinfecteerd dus afzonderen hoeft niet echt. Wel heb ik in de voorbije 4 dagen nog geen uitwerpselen gevonden... Word vervolgd. Ik heb nog nooit met dit medicijn gewerkt, dus het is nieuw voor me, maar we leren bij :wink: Titel: Flagelaten Bericht door: Agnes op 11 Januari 2007, 20:30:43 Citaat van: "Arnaud" Citaat van: "Shadowrider" Citaat ik heb toch echt ooit een andere raad gegkregen van een dierenarts. Dat was de bedoeling van de vraagsteling. Hoe geven jullie de dieren de medicijenen en in elke omstandigheden? Isoleren van de dieren (er kan gevaar van besmetting zijn) Ontsmetten van terrarium (kort na isolatie is er nog steeds een reele besmettings kans (via feaces, waterbak) De flagyl toedienen middels een spuitje met sonde de dosis (volume) wordt bepaald/berekend naar lichaamsgewicht. Milde infectie van Hexamita parva. 1 maal dosis in oplossing oraal toedienen met een herhaling na 10 tot 14 dagen. Ernstige infectie van Hexamita parva. 7 dagelijkse kuur van dosis in oplossing oraal toedienen zonder onderbreking of vroegtijding afbreken van de kuur. Isolatie van dieren ca 2 weken tot 1 maand hangt af van de nazorg en controle. De methode die jou is aangeraden paste ik wel eens toe bij slangen. Maar ook die heb ik in het verleden oraal behandled middels spuit en maagsonde. het spul kan ook gewoon in het eten gedaan worden bij landpadden in banaan waterpadden in de spiering of muisjes kleine beetjes en dan niet meer eten geven omdat je dat een aanteel dagen moet volhouden en zij geen honger meer hebben dan agnes |