Schildpaddenforum.net

ALGEMEEN FORUM => Wil je gewoon iets kwijt => Topic gestart door: kurtlippens op 27 December 2007, 20:59:33



Titel: Discussie van de maand 7
Bericht door: kurtlippens op 27 December 2007, 20:59:33
De hobby is aan allerhande veranderingen onderhevig, er zijn veel nieuwe ontwikkelingen hoe de dieren best gehouden worden, denk maar aan de voeding, licht/UV bronnen. (fruitrijke voeding evolueert naar meer vezelrijke voeding bvb, het aanbod UVlampen word steeds groter...)
Welke stelling moet je daarbij innemen?
A: Je houd het bij het ouwe gezien je dieren het goed doen, naar jouw mening kunnen geen verbeteringen meer worden toegepast.
B: Je staat best wel open voor vernieuwing, wie weet varen de dieren er wel bij...
C: Je voert beperkt veranderingen door, continu wisselen van voedingspatroon of inrichting huisvesting, vochtigheid veranderen enz....doet de dieren uiteindelijk ook geen goed.
Laat de discussie maar losbarsten, maar hou het netjes  ;)


Titel: Re: Discussie van de maand 7
Bericht door: Agnes op 27 December 2007, 21:20:50
ik sta open voor nieuwe dingen maar zal het niet zo maar even uitproberen op mijn dieren

agnes


Titel: Re: Discussie van de maand 7
Bericht door: gizmo op 27 December 2007, 21:23:01
denk dat je op de manier hoe ik het nu leer goed doe.
er zijn over tien jaar zeker veranderingen die goed,maar ook slecht kunnen zijn.
vind dat de keus van dat moment en kijk wat nu goed is voor  de dieren zo als we die nu kennen.


Titel: Re: Discussie van de maand 7
Bericht door: jarnohogeboom op 27 December 2007, 22:37:09
Ik sta ten alle tijden open voor aanpakken die anders zijn, of anderen doen, wil dan wel beargumenteerde feiten zien, anders pas ik dit niet toe.
Ben zelf wel altijd bezig om te kijken hoe dingen anders kunnen......maar probeer nooit zomaar iets uit.

Jarno





Titel: Re: Discussie van de maand 7
Bericht door: Barbara op 27 December 2007, 23:52:26
Ik leer hier veel en veel dingen lijken ook logisch en ben best bereid om te veranderen in de goede zin maar heel soms vind ik dingen ook wat overdreven.We beschermen ze misschien af en toe te goed.(b.v las ik laatst dat er geen hooi in het hok mocht omdat het in de oogjes kon prikken)Dan denk ik;en in de natuur dan?zijn daar geen strootjes en stokjes?Ik probeer zoveel mogelijk te denken aan de natuur en daar hebben ze ook geen geraspte appeltjes en fijn gesneden groente.(Bully houdt van scheuren)enz. enz.
Snappen jullie wat ik bedoel?

Groetjes Barbara


Titel: Re: Discussie van de maand 7
Bericht door: D-magic op 28 December 2007, 08:41:47
ik sta idd ook open voor veranderingen maar probeer het zelf ook niet zo snel uit omdat ik zelf nog niet zo super veel ervaring heb met schildpadden en dit beter door de ervaren houders gedaan kan worden omdat die de dieren al jaren verzorgen en sneller gedrags verandingen zien

maar veranderingen pas ik idd wel gelijdelijk toe als ik iets verander, het is niet zo dat ik van de 1 op de andere dag zeg van vanav vandaag is het zo, denk dat dit ook niet goed is voor de dieren


Titel: Re: Discussie van de maand 7
Bericht door: fred gaal op 28 December 2007, 12:31:02
Ook ik sta open voor veranderingen wat verzorging betreft maar ik bedank er voor om ze te steriel te houden.
Ik vervang bv het droge substraat lang niet zo snel als de meesten hier.
Ik denk dat hier door de weerstand hoger blijft.


Titel: Re: Discussie van de maand 7
Bericht door: ands op 4 Januari 2008, 15:41:45
Ik sta open voor veranderingen, mits goede resultaten bij anderen en goed beargumenteerd en eventueel bedocumeteerd. 
Het steriel houden waar Fred er over heeft is ook hier niet het geval.  Wordt weliswaar proper gewerkt maar dat is iets anders.
Ik durf weliswaar wel ne keer iets uit te proberen zoals andere bodembedekking, en zijn er al verschillende de revue gepasseerd.  Nu wel al hele tijd zelfde.  Gebeurt echter nooit radicaal, maar gedeelte terra dat verandert wordt.  Sommigen worden weer afgevoerd, andere behouden.
Ook met uitbroeden wordt geĆ«xperimenteerd.  Verleden jaar met nachtelijke daling, dit jaar terug continue temperatuur maar met geleidelijke opbouw.
Ook verschillende vitaminenepreparaten zijn hier al de revue gepasserd.  Sommigen werden geweigert door de dieren, andere werden niet verder gebruikt wegens te duur.
Ook qua verlichting wordt telkens de baten en kosten in combinatie met de meerwaarde voor de dieren afgewogen en eventueel verandert.

Met sommige dingen moet je echter wel experimenteren.  Herinner het dier met te grote dooierzak.  Op die moment sta je op een eiland, of niemand weet het antwoord of niemand wil de info met je delen.  Je doet wat je denkt dat goed is met de info die je wel ter beschikking hebt.  Of het nu aan de zorgen lag of het dier zwakker was dat het dier is overleden, blijft bij zulke gevallen steeds een vraagteken.


Titel: Re: Discussie van de maand 7
Bericht door: Hansm op 26 April 2008, 13:54:58
Ik sta zeker open voor veranderingen, heb niet het gevoel uitgeleerd te zijn.
Er wordt nog genoeg ontdekt wat een nieuw licht op de zaak zet.
Heb afgelopen maand het zelde als An gehad met een dooierzak alleen bij Terrapene, ben blij geweest met haar advies/ervaring en gelukkig gaat het nu goed met het jong, ookal al is onze aanpak van het probleem anders geweest.