Hebben jullie dit al gegeven aan jullie landschildpadden?
Zag het al een tijd liggen in de supermarkt.
Ligt naast de Romeinse sla..
na wat opzoekwerk kwam ik op dit uit:
Little Gem is een kleine gekropte Romeinse sla met gekrulde blaadjes,
waarbij alleen de zeer korte en zoete hartbladeren worden aangeboden.
Omwille van zijn stevige blaadjes is hij in Groot-Brittanniƫ een populaire groente om te dippen.
De Engelsen durven dit ook Sugar Cos noemen.
Sugar vanwege zijn zoetheid en Cos vanwege het feit dat de Romeinen hem ontdekten op het Griekse eiland Kos.
Little Gem of Sucrine - de Amerikaanse benaming ) is een kleine sla die soms ook wel omschreven wordt
als 'een combinatie van kropsla en Romeinse sla'. Ze is is knapperig, zoals Romeinse sla,
en zoet, zoals kropsla, maar de textuur is geur/smaak is typsich 'Little Gem'.
Terwijl romeinse sla dikke, zeer krokante nerven heeft met dunne krokante bladeren,
heeft de klassieke Little Gem dunnere nerven en dikkere bladeren.
Deze zijn dan ook nog eens sappiger en krokanter en hebben meer 'beet' dan gelijk welke andere romeinse sla.
De smaak van Little Gem is een kein beetje noot-achtig - walnoten - en een voorzichtige zoetigheid.
http://archief.hungryfeelings.be/ingredient.php/little_gem