SCHILDPADDENFORUM.NET
Welkom,
Gast
. Alsjeblieft
inloggen
of
registreren
.
1 uur
1 dag
1 week
1 maand
blijvend
Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
172832
aantal berichten in
14135
topics door
3388
geregistreerde leden Nieuwste lid:
tjvkooten
STARTPAGINA
FORUM
HELP
ZOEK
WEBSITE
FOTOALBUM
KALENDER
INLOGGEN
REGISTREREN
Schildpaddenforum.net
SOORTGEBONDEN FORA LANDSCHILDPADDEN
Testudo's
Testudo horsfieldii
Fotos
twee piepjonge Horsfieldii's
0 geregistreerde leden en 1 gast bekijken dit topic.
« vorige
volgende »
Pagina's:
[
1
]
2
Omlaag
Print
Auteur
Topic: twee piepjonge Horsfieldii's (gelezen 15589 keer)
Trudi
Stigmochelys pardalis
Offline
Berichten: 447
twee piepjonge Horsfieldii's
«
Gepost op:
22 April 2009, 15:25:12 »
Hallo
,
Sinds drie weken heb ik twee Testudo 's Horsfieldii in mijn bezit. Het is nakweek van (eind) 2008 en het zijn hoogstwaarschijnlijk twee vrouwtjes.
In het begin wilden ze niet goed eten, maar ik vermoed dat dat vanwege de stress kwam; na een paar dagen ging het beter en nu doen de dames de hele dag niets anders dan rondschooieren, zonnen en eten. Je ziet ook duidelijk dat ze al lekker gegroeid zijn
.
Ze krijgen allerlei soorten kruiden, die hier in de polder ruim voorhanden zijn. Als ik een dag moet werken en geen tijd heb om de weilanden in te gaan, geef ik andijvie, witlof, peterselie, radijs (blad en knolletje vinden ze heerlijk), peen, etcetera. Over het groen strooi ik wat gewelde Herb Cobs. Daaroverheen dan nog wat kalk.
Een keer per week geef ik ook nog wat reptielenvitaminen (ReptiVite), maar ik ben op zoek naar een beter merk. ReptiVite heb ik toevallig in huis vanwege mijn baardagamen (die er stokoud op zijn geworden), maar ik weet dat er hoogstwaarschijnlijk wel beter spul voorhanden moet zijn.
Wat adviseren jullie en waar is dat te krijgen?
Ik heb een UV-lampje in de bak (Repti Glo, 2.0), een tl-buisje achterin (zonder UV-licht) en een verwarmingsmatje in een van de hoeken. Wat betreft die UV-lamp maak ik me overigens weinig illusies
, mijn man is bezig met een mooie buitenbak voor het terras en het is de bedoeling dat ze daar veel in gaan om UV-licht op te doen.
Zijn er nog dingen die ik vergeet, ofzo?
Wat zou voor deze dieren de beste bodembedekking zijn? En waar is dat te krijgen?
Ze zitten nu tijdelijk in een glazen terrarium met aan de ene kant steentjes en aan de andere kant heel grove cypressensnippers. Daar kruipen ze 's avonds in weg. Aanvankelijk had ik eerst wat anders dan die steentjes op de bodem, maar daar durfde de ene niet op te lopen
. Toen heb ik maar dezelfde steentjes gehaald, waar ze in de opvang ook op gehouden werden en daarna gingen ze onmiddellijk de bak verkennen.
Die steentjes wil ik dus t.z.t. wel gaan vervangen vanwege het inslikgevaar.
Tenslotte nog iets over het gedrag: ik weet dat deze dieren onderling soms mot kunnen hebben. Die van mij volgen elkaar voortdurend: waar de een is, is de ander. Als de een een plekje heeft gevonden, kruipt de ander daar liefst nog onder en als er eentje zit te eten, zie je dat ook.
Is dat een vorm van dominantie
of doen alle schildpadden dat?
(Van het gedrag van baardagamen kan ik wel wat zeggen en van hondengedrag weet ik ook wel het een en ander af, maar schildpaddengedrag is voor mij (nog) een onbekend fenomeen
.)
Gelogd
Camilio
Dipsochelys dussumieri
Offline
Netherlands
Berichten: 1373
Re: twee piepjonge Horsfieldii's
«
Antwoord #1 Gepost op:
22 April 2009, 15:32:06 »
mijn nakweek loopt op cocopeat. Kun je in tuin centra krijgen. Het voordeel hiervan is dat je het makkelijk vochtig kan houden zonder dat het schimmelt. Daarnaast kunnen ze er makkelijk in graven ( wat horsfieldii's graag doen ).
Als horsfieldii wat ouder zijn kunnen mannetjes vrij agressief zijn. Zeker in de paartijd. Moet zeggen dat ik dat persoonlijk wel vind mee vallen maar ik zal denk ik wel beetje geluk hebben met de mannetjes. Nu ze zo klein zijn denk ik niet dat ze dit gedrag zullen vertonen. Het gedrag wat je beschrijft herken ik wel een beetje in de van mij. Zitten ook constant bij elkaar...Waarom weet ik niet? Mss weet iemand anders daar antwoord op.
Gelogd
Horsfieldii 2.5.1
Pardalis 2.2.0
D-magic
Dipsochelys dussumieri
Offline
Berichten: 6821
Re: twee piepjonge Horsfieldii's
«
Antwoord #2 Gepost op:
22 April 2009, 15:46:33 »
Citaat van: Camilio op 22 April 2009, 15:32:06
mijn nakweek loopt op cocopeat. Kun je in tuin centra krijgen. Het voordeel hiervan is dat je het makkelijk vochtig kan houden zonder dat het schimmelt.
Let wel op dat het onbemeste cocopeat is. Persoonlijk vindt ik het een nadeel dat dit best snel stoft als het wat uitdroogt, maar als je 2-3x per dag sproeit valt het mee.
Gelogd
0.0.4 Testudo Hermanni Boetgerri
Hansm
Algemene moderator
Offline
Berichten: 17832
Re: twee piepjonge Horsfieldii's
«
Antwoord #3 Gepost op:
22 April 2009, 16:50:22 »
Hoi Trudi Welkom hier
Je verhaal klinkt opzich allemaal goed maar je verlichting/ verwarming, kan denk ik beter.
Als ik je verhaal goed begrijp hebben ze geen warmte spot waar ze onder kunnen je kan beter je warmte matje weg doen en een warmte spot nemen,
Natuurlijker voor je schildpad is warmte van boven net als de zon, ruim 30 C kunje ongeveer aanhouden onder de warmte spot.
Opzich zou een warmte spot en een UV lamp voldoende zijn, de tl hoeft dan niet, maar mag natuurlijk wel als je dat mooier vindt
Voeding gaat prima zo te lezen, over vitamine mineralen zijn uitgebreide topics die je met de zoek funktie (rechts/boven in de hoek) kunt vinden,
er zijn verschillende produkten en verschillende meningen hierover.
Gedrag is leuk je zult zien dat ze na een tijdje een eigen ritme opbouwen waneer eten slapen bewegen enzv dat is leuk om te ontdekken,
waarom ze steeds bij elkaar in de buurt zijn waarschijnlijk vinden ze dat prettig of maakt de beweging van de een de ander nieuwschierig zodat hij ook komt kijken.
Veel plezier hier
Gelogd
Players only love you when they are playing.
http://artisklas-haarlem.nl/
de kleinste officiƫle dierentuin van Nederland
Skip
Dipsochelys dussumieri
Offline
Netherlands
Berichten: 2824
Re: twee piepjonge Horsfieldii's
«
Antwoord #4 Gepost op:
22 April 2009, 16:55:56 »
Welkom hier!!
Wat leuk dat je twee horsfieldii's hebt! Ik heb er ook 2, maar deze zijn van 2007, dus een jaartje ouder.
Ik ben erg benieuwd naar foto's van je dieren
Gelogd
0.1.0 Testudo horsfieldii
1.1.4 Testudo kleinmanni
1.0.0 Chersobius signatus
johnH
Centrochelys sulcata
Offline
Netherlands
Berichten: 804
Re: twee piepjonge Horsfieldii's
«
Antwoord #5 Gepost op:
22 April 2009, 17:08:25 »
Welkom!
Ik ben (zoals waarschijnlijk iedereen hier) heel erg benieuwd naar foto's!
Veel plezier hier in ieder geval!
Groeten.
Gelogd
1.2.0. Kinosternon baurii
Trudi
Stigmochelys pardalis
Offline
Berichten: 447
Re: twee piepjonge Horsfieldii's
«
Antwoord #6 Gepost op:
22 April 2009, 19:01:33 »
Bedankt voor de reacties.
Foto's wil ik wel een keer plaatsen, maar ik ben een digibeet, dus dat kan even duren. Ik heb er verschillende op mijn iPod, maar hoe ik die hier naar toe krijg?
?
In de nieuwe bak wil ik de verwarming/lichtpunten veranderen. Waar ze nu in zitten, is een 'oude' bak, met bestaande verwarmingspunten. Ik wil een (tijdelijke) bak laten maken van 0.80 cm breed, 0.50 cm diep en 0.40 cm hoog. Het is de bedoeling dat ze daar voorlopig, nu ze nog erg klein zijn, in gaan. Later gaan ze in het terrarium van mijn baardagame (1.60 cm breed, 0.50 cm diep, 0.50 cm hoog).
Heeft iemand een tip wat betreft de verlichting/verwarming van die nieuwe bak?
Zal ik een lamp centraal plaatsen of liever decentraal?
De buitenbak (ik heb geen tuin, wel een dakterras) wordt 1.20 cm breed x 0.75 cm diep. De hoogte is niet zo relevant: er komen schotten aan de zijkanten en eroverheen spannen we gaas. Er onder zijn wieltjes, zodat we hem heen en weer kunnen rijden.
Mijn man maakt er een deksel bij, dat eroverheen kan bij slecht weer.
Het is de bedoeling dat de dametjes er voorlopig niet 's nachts in blijven (durf ik nog niet goed, ze zijn nog zo klein), waarschijnlijk later wel.
Ik wil er bodembedekking in, die ik er in het najaar ook weer makkelijk uit kan gooien. Is die cocopeat zodanig, dat je het makkelijk ergens uit kunt kieperen?
En wat betreft vitaminen: ik ben hier Vita-Mineral tegengekomen en Carmix. Gistocal vind ik te lastig: een veel te grote pot, die ze nooit opgebruiken.
Kan ik een van deze merken naast de kalk geven?
Ik geef nu dagelijks kalk door het eten en een keer per week vitaminen. Is dat goed of te weinig?
Ik heb het stel vanmiddag teruggebracht naar de kweker, die ze een weekje opvangt omdat wij op vakantie gaan. Ze bleken nogal erg te zijn gegroeid in verhouding tot de achtergebleven diertjes. Bij een hond ofzo zou ik dat prachtig hebben gevonden, maar bij een schildpadje stemt me dat toch huiverig. Ik ben bang voor rare vergroeiingen van het schild (heb ook afgelopen zaterdag tijdens de laatste lezing allerlei enge foto's gezien ....)
Gelogd
Hansm
Algemene moderator
Offline
Berichten: 17832
Re: twee piepjonge Horsfieldii's
«
Antwoord #7 Gepost op:
22 April 2009, 19:12:34 »
Dit is een handige link waar Barbara een fotoplaats cursus met vb heeft gemaakt,
http://schildpaddenforum.net/smf/index.php/topic,5413.0.html
Gelogd
Players only love you when they are playing.
http://artisklas-haarlem.nl/
de kleinste officiƫle dierentuin van Nederland
Skip
Dipsochelys dussumieri
Offline
Netherlands
Berichten: 2824
Re: twee piepjonge Horsfieldii's
«
Antwoord #8 Gepost op:
22 April 2009, 19:22:13 »
Citaat van: Trudi op 22 April 2009, 19:01:33
Bedankt voor de reacties.
Foto's wil ik wel een keer plaatsen, maar ik ben een digibeet, dus dat kan even duren. Ik heb er verschillende op mijn iPod, maar hoe ik die hier naar toe krijg?
?
In de nieuwe bak wil ik de verwarming/lichtpunten veranderen. Waar ze nu in zitten, is een 'oude' bak, met bestaande verwarmingspunten. Ik wil een (tijdelijke) bak laten maken van 0.80 cm breed, 0.50 cm diep en 0.40 cm hoog. Het is de bedoeling dat ze daar voorlopig, nu ze nog erg klein zijn, in gaan. Later gaan ze in het terrarium van mijn baardagame (1.60 cm breed, 0.50 cm diep, 0.50 cm hoog).
Heeft iemand een tip wat betreft de verlichting/verwarming van die nieuwe bak?
Zal ik een lamp centraal plaatsen of liever decentraal?
De buitenbak (ik heb geen tuin, wel een dakterras) wordt 1.20 cm breed x 0.75 cm diep. De hoogte is niet zo relevant: er komen schotten aan de zijkanten en eroverheen spannen we gaas. Er onder zijn wieltjes, zodat we hem heen en weer kunnen rijden.
Mijn man maakt er een deksel bij, dat eroverheen kan bij slecht weer.
Het is de bedoeling dat de dametjes er voorlopig niet 's nachts in blijven (durf ik nog niet goed, ze zijn nog zo klein), waarschijnlijk later wel.
Ik wil er bodembedekking in, die ik er in het najaar ook weer makkelijk uit kan gooien. Is die cocopeat zodanig, dat je het makkelijk ergens uit kunt kieperen?
En wat betreft vitaminen: ik ben hier Vita-Mineral tegengekomen en Carmix. Gistocal vind ik te lastig: een veel te grote pot, die ze nooit opgebruiken.
Kan ik een van deze merken naast de kalk geven?
Ik geef nu dagelijks kalk door het eten en een keer per week vitaminen. Is dat goed of te weinig?
Ik heb het stel vanmiddag teruggebracht naar de kweker, die ze een weekje opvangt omdat wij op vakantie gaan. Ze bleken nogal erg te zijn gegroeid in verhouding tot de achtergebleven diertjes. Bij een hond ofzo zou ik dat prachtig hebben gevonden, maar bij een schildpadje stemt me dat toch huiverig. Ik ben bang voor rare vergroeiingen van het schild (heb ook afgelopen zaterdag tijdens de laatste lezing allerlei enge foto's gezien ....)
Ik ben geen expert, maar ik houd deze soort zelf ook zoals ik al aangaf en heb inmiddels wel wat ervaring met deze soort en ik heb veel goede informatie van de kweker gekregen...
Ik heb de lamp niet in het midden hangen, maar iets meer naar 1 kant toe. Zo heb ik 3 warmtegebieden zeg maar. Onder de lamp is het warm (en droog), in het midden van de bak is het al iets koeler en helemaal aan de andere kant is het nĆ³g iets koeler en vochtiger.
Ik gebruik cocopeat als substraat (is erg makkelijk weg te gooien
). Wat ook belangrijk is, is om de dieren niet te droog te houden.
Zoals ik al aangaf is 1 kant van mijn terrarium vochtig (dus niet nat, maar vochtig), wat zorgt voor een hogere luchtvochtigheid. Ook houd ik de slaapplekken vochtig (waar ze zich ingraven). Dit is ook om bultgroei tegen te gaan.
Verder voer ik ze elke dag (met 1x per week een vastendag). Voer ze niet te veel, dit kan ook zorgen voor bultgroei.
Ik bepoeder het eten met calciumlactaat en gistocal.
Wat voor vitaminen geef je? Teveel vitaminen kan namelijk ook weer schadelijk zijn... zelf geef ik ze alleen calciumlactaat en gistcocal door het eten heen.
Gelogd
0.1.0 Testudo horsfieldii
1.1.4 Testudo kleinmanni
1.0.0 Chersobius signatus
markooij
crewmember
Offline
Berichten: 9845
Re: twee piepjonge Horsfieldii's
«
Antwoord #9 Gepost op:
22 April 2009, 19:53:37 »
Citaat
Teveel vitaminen kan namelijk ook weer schadelijk zijn... zelf geef ik ze alleen calciumlactaat en gistcocal door het eten heen.
Alleen bepaalde vitamines dacht ik.
Vitamine A en D bij teveel is schadelijk maar moet je wel erg veel geven wil het stapelen en schadelijk zijn.
En de toxiciteits spiegels ervan zijn ook niet duidelijk had ik gehoord.
Volgens mij dagelijks wat poederen kan geen kwaad mijn inziens.
Carmix is prima spul bevat meer dan vita mineral dus eigenlijk zal ik persoonlijk qua bestandsdelen voor carmix gaan.
Maar in carmix zitten weer meer eiwitten heb ik begrepen wat sommige houders ervan weerhoudt of doet overstappen naar andere preperaten.
Gistocal is ook prima spul ik gebruik carmix en gistocal bij elkaar elke voedingsbeurt gistocal en dan eens per week wat extra carmix eroverheen.
Volgens mij zijn er net zulke kleine potten gistocal als carmix.
Kalk kan je volgens mij niet overdoseren gewoon bepoederen en dan is het genoeg niet een onwijze laag erover heen.
Volgens mij staan er in het topic "wat eten ze vandaag" mooie voorbeelden van Kurt van voer wat bepoederd is.
Pardon het was hier:
http://schildpaddenforum.net/smf/index.php/topic,2239.0.html
«
Laatste verandering: 22 April 2009, 20:02:47 door markooij
»
Gelogd
Skip
Dipsochelys dussumieri
Offline
Netherlands
Berichten: 2824
Re: twee piepjonge Horsfieldii's
«
Antwoord #10 Gepost op:
22 April 2009, 20:24:34 »
Precies, daarom vraag ik ook naar wat voor vitaminen gevoerd worden.
Gelogd
0.1.0 Testudo horsfieldii
1.1.4 Testudo kleinmanni
1.0.0 Chersobius signatus
markooij
crewmember
Offline
Berichten: 9845
Re: twee piepjonge Horsfieldii's
«
Antwoord #11 Gepost op:
22 April 2009, 20:33:47 »
vita mineral:
http://www.doctorsresearch.com/prod_vitmin.html
Gistocal:
http://www.beaphar.nl/data/styleit/files/10318_gistocal.pdf
Carmix:
http://www.vogelshop.nl/Carmix.htm
Gelogd
KevinVH
crewmember
Offline
Belgium
Berichten: 3494
"We called him Tortoise because he taught us."
WWW
Re: twee piepjonge Horsfieldii's
«
Antwoord #12 Gepost op:
22 April 2009, 20:38:20 »
Hey markooij ik denk dat de link van de vita mineral wel verkeerd is, dat is namelijk een voedingssupplement voor mensen
Gelogd
NBSV Landdag Belgie
https://www.facebook.com/events/1415102872106382/
info:
http://schildpaddenforum.net/index.php/topic,13411
KevinVH
crewmember
Offline
Belgium
Berichten: 3494
"We called him Tortoise because he taught us."
WWW
Re: twee piepjonge Horsfieldii's
«
Antwoord #13 Gepost op:
22 April 2009, 20:45:16 »
Waardes Vitamineral:
Vitamines per kg:
200.000 I.E. Vit A
25.000 I.E. Vit D3
140mg Vit E
16mg Vit K3
2mg vit B1
40mg vit B2
5mg vit B6
0,3mg Vit B12
20mg vit B3
40mg PP
2mg foliumzuur
93% ruwe as
1,1% natrium (11gr)
33,6% calcium (336gr)
4,1% fosfor (41gr)
bron: verpakking vitamineral
Gelogd
NBSV Landdag Belgie
https://www.facebook.com/events/1415102872106382/
info:
http://schildpaddenforum.net/index.php/topic,13411
NicWill
Algemene moderator
Offline
Belgium
Berichten: 3664
Re: twee piepjonge Horsfieldii's
«
Antwoord #14 Gepost op:
22 April 2009, 21:31:33 »
Als bijkomende schuilgelegenheid kan je ook een paar grasplaggen in de bak leggen ( zo'n graskluit trek je met wortels en al uit ) Het oogt niet alleen "natuurlijk" maar de wortelkluit blijft lang vocht vasthouden en de meeste jonge landschildpadden kruipen er graag onder !
Gelogd
Pagina's:
[
1
]
2
Omhoog
Print
« vorige
volgende »
Ga naar:
Selecteer een bestemming:
-----------------------------
ALGEMEEN FORUM
-----------------------------
=> LEES EERST DIT !
=> Voorstellen
===> Interviews
=> Hier kunnen beginners of toekomstige liefhebbers terecht
=> Wil je gewoon iets kwijt
=> Meetings - bijeenkomsten
=> POLL
=> FOTO S PLAATSEN OP WWW.SCHILDPADDEN.NET?
===> VIDEOBEELDEN Schildpadden
=> Geschiedenis Schildpadden Algemeen
===> Tempels
=> Fossielen en botten Schildpadden
=> Land-waterschildpadden : artikels
===> Foto's Galapagos schildpadden
=====> Eilanden van het Galapagos archipel
===> Gopherus polyphemus
===> Glyptemys muhlenbergii
===> Clemmys guttata
===> IUCN REDLIST 1
===> IUCN REDLIST 2
-----------------------------
LANDSCHILDPADDEN ALGEMEEN
-----------------------------
=> FOTOLIJST LANDSCHILDPADDEN
=> Landschildpadden algemeen
=> Landschildpadden: voeding
=> Landschildpadden: winterslaap
=> Nakweek landschildpadden
=> Geslacht bepaling bij landschildpadden
=> Landschildpadden : ziekte en gezondheid
=> Huisvesting landschildpadden
===> Fototopic terrariums v landschildpadden
===> Fototopic buitenverblijven v landschildpadden
-----------------------------
WATERSCHILDPADDEN
-----------------------------
=> FOTOLIJSTEN WATERSCHILDPADDEN
===> Fotolijst softshell/flapshell/pignose schildpadden
===> Fotolijst Graptemys spp
===> Fotolijst Malaclemys terrapin
===> Pangshura
===> Pleurodira - Chelidae - Chelidinae
===> Podocnemis
=> Faq's Waterschildpadden
=> Waterschildpadden: voeding
=> Waterschildpadden: winterslaap
=> Waterschildpadden: geslacht
=> Waterschildpadden: nakweek
=> Waterschildpadden: ziekten
=> Waterschildpadden: algemeen
=> Waterschildpadden huisvesting
=> Waterschildpadden techniek
=> Soortgebonden subboarden waterschildpadden
===> Trachemys
=====> Fotos
=====> caresheet
===> Graptemys
=====> Fotos
=====> caresheet
===> Mauremys
===> Pseudemys
=====> Fotos
=====> caresheet
===> Macrochelys
=====> Fotos
=====> caresheet
===> Chelydra
=====> Fotos
=====> caresheet
===> Ocadia sinensis
=====> Fotos
=====> caresheet
===> Chrysemys
=====> Fotos
=====> caresheet
===> Emydura
=====> Fotos
-----------------------------
KINOSTERNIDAE
-----------------------------
=> Kinosternidae
===> Claudius
=====> Algemeen
=====> Claudius angustatus
=======> Algemeen
=======> Huisvesting
=======> Habitat
=======> Kweek
=======> Foto's
=====> Voeding
=====> Ziekte en gezondheid
=====> Geslachtsbepaling
===> Kinosternon
=====> Algemeen
=====> Kinosternon acutum
=======> Algemeen
=======> Huisvesting
=======> Habitat
=======> Kweek
=======> Foto's
=====> Kinosternon alamosae
=======> Algemeen
=======> Huisvesting
=======> Habitat
=======> Kweek
=======> Foto's
=====> Kinosternon angustipons
=======> Algemeen
=======> Huisvesting
=======> Habitat
=======> Kweek
=======> Foto's
=====> Kinosternon arizonense
=======> Algemeen
=======> Huisvesting
=======> Habitat
=======> Kweek
=======> Foto's
=====> Kinosternon baurii
=======> Stamboek
=======> Algemeen
=======> Huisvesting
=======> Habitat
=======> Kweek
=======> Foto's
=======> Caresheets
=====> Kinosternon chimalhuaca
=======> Algemeen
=======> Huisvesting
=======> Habitat
=======> Kweek
=======> Foto's
=====> Kinosternon creaseri
=======> Algemeen
=======> Huisvesting
=======> Habitat
=======> Kweek
=======> Foto's
=====> Kinosternon cruentatum
=======> Stamboek
=======> Algemeen
=======> Huisvesting
=======> Habitat
=======> Kweek
=======> Foto's
=======> Caresheets
=====> Kinosternon dunni
=======> Algemeen
=======> Huisvesting
=======> Habitat
=======> Kweek
=======> Foto's
=====> Kinosternon durangoense
=======> Algemeen
=======> Huisvesting
=======> Habitat
=======> Kweek
=======> Foto's
=====> Kinosternon flavescens
=======> Algemeen
=======> Huisvesting
=======> Habitat
=======> Kweek
=======> Foto's
=======> Caresheets
=====> Kinosternon herrerai
=======> Algemeen
=======> Huisvesting
=======> Habitat
=======> Kweek
=======> Foto's
=====> Kinosternon hirtipes
=======> Algemeen
=======> Huisvesting
=======> Habitat
=======> Kweek
=======> Foto's
=====> Kinosternon integrum
=======> Algemeen
=======> Huisvesting
=======> Habitat
=======> Kweek
=======> Foto's
=====> Kinosternon leucostomum
=======> Stamboek
=======> Algemeen
=======> Huisvesting
=======> Habitat
=======> Kweek
=======> Foto's
=======> Caresheets
=====> Kinosternon oaxacae
=======> Algemeen
=======> Huisvesting
=======> Habitat
=======> Kweek
=======> Foto's
=====> Kinosternon scorpoides
=======> Algemeen
=======> Huisvesting
=======> Habitat
=======> Kweek
=======> Foto's
=======> Caresheets
=====> Kinosternon sonoriense
=======> Algemeen
=======> Huisvesting
=======> Habitat
=======> Kweek
=======> Foto's
=====> Kinosternon subrubrum
=======> Stamboek
=======> Algemeen
=======> Huisvesting
=======> Habitat
=======> Kweek
=======> Foto's
=======> Caresheets
=====> Voeding
=====> Ziekte en gezondheid
=====> Geslachtsbepaling
=====> Soortbepaling
=====> Hybriden
=====> Intergrades
===> Staurotypus
=====> Algemeen
=====> Staurotypus salvinii
=======> Algemeen
=======> Huisvesting
=======> Habitat
=======> Kweek
=======> Foto's
=====> Staurotypus triporcatus
=======> Algemeen
=======> Huisvesting
=======> Habitat
=======> Kweek
=======> Foto's
=====> Voeding
=====> Ziekte en gezondheid
=====> Geslachtsbepaling
=====> Soortbepaling
===> Sternotherus
=====> Algemeen
=====> Sternotherus carinatus
=======> Algemeen
=======> Huisvesting
=======> Habitat
=======> Kweek
=======> Foto's
=====> Sternotherus depressus
=======> Algemeen
=======> Huisvesting
=======> Habitat
=======> Kweek
=======> Foto's
=====> Sternotherus minor
=======> Algemeen
=======> Huisvesting
=======> Habitat
=======> Kweek
=======> Foto's
=====> Sternotherus odoratus
=======> Algemeen
=======> Huisvesting
=======> Habitat
=======> Kweek
=======> Foto's
=====> Voeding
=====> Ziekte en gezondheid
=====> Geslachtsbepaling
=====> Soortbepaling
=====> Hybriden
=====> Intergrades
-----------------------------
TERRAPENE SPP
-----------------------------
=> Terrapene spp
===> Voorwoord Terrapene spp. (stamboek)
===> Terrapene carolina carolina
=====> Natuurlijk habitat/leefgebied
=====> Algemeen
=====> Natuurlijk onderzoek
=====> Foto-boek
===> Terrapene carolina triunguis
=====> Natuurlijk habitat/leefgebied
=====> Algemeen
=====> Natuurlijk onderzoek
=====> Foto-boek
===> Terrapene carolina bauri
=====> Natuurlijk habitat/leefgebied
=====> Algemeen
=====> Natuurlijk onderzoek
=====> Foto-boek
===> Terrapene carolina major
=====> Natuurlijk habitat/leefgebied
=====> Algemeen
=====> Natuurlijk onderzoek
=====> Foto-boek
===> Terrapene carolina mexicana
=====> Natuurlijk habitat/leefgebied
=====> Algemeen
=====> Natuurlijk onderzoek
=====> Foto-boek
===> Terrapene carolina yucatana
=====> Natuurlijk habitat/leefgebied
=====> Algemeen
=====> Natuurlijk onderzoek
=====> Foto-boek
===> Terrapene nelsoni
=====> Natuurlijk habitat/leefgebied
=====> Algemeen
=====> Natuurlijk onderzoek
=====> Foto-boek
===> Terrapene coahuila
=====> Natuurlijk habitat/leefgebied
=====> Algemeen
=====> Natuurlijk onderzoek
=====> Foto-boek
===> Terrapene ornata ornata
=====> Natuurlijk habitat/leefgebied
=====> Algemeen
=====> Natuurlijk onderzoek
=====> Foto-boek
===> Terrapene ornata luteola
=====> Natuurlijk habitat/leefgebied
=====> Algemeen
=====> Natuurlijk onderzoek
=====> Foto-boek
===> Soortbepaling + foto
===> Gevonden fossielen Terrapene spp.
===> Opvang voor Terrapene spp.
===> Huisvesting voor Terrapene spp.
===> Stamboek Terrapene carolina bauri
===> Stamboek Terrapene coahuila
===> Informatie in de media Terrapene spp.
===> Ziekten Terrapene spp.
===> Natuurbescherming Terrapene spp.
===> Vertaling www.bauri.de Irmi Jasser-Hager
===> Wetgeving Terrapene spp.
===> Voeding Terrapene spp.
===> Winterslaap Terrapene spp.
===> Kweek Terrapene spp.
===> Stamboek mededeling algemeen
===> Studbook announcement general
===> Anuncios del libro de sementales general
===> Studbuch mitteilung allgemein
===> Terrapene algemeen close-up/micro foto's
===> Terrapene-hybriden
===> Terrapene-intergrades
===> Terrapene en milieu
===> 'Foto's van meerdere Terrapene uit 1 populatie
-----------------------------
ANDERE SEMI-AQUATISCHE SOORTEN
-----------------------------
=> Rhinoclemmys spp
===> Rhinoclemmys foto's
=> Cuora spp en andere semi-aquatische soorten
===> FOTOLIJST CUORA
===> Cuora amboinensis
===> Cyclemys dentata
-----------------------------
ZEESCHILDPADDEN
-----------------------------
=> Zeeschildpadden
-----------------------------
SOORTGEBONDEN FORA LANDSCHILDPADDEN
-----------------------------
=> Geochelone elegans & Geochelone platynota
===> Caresheet
===> Fotos
=> Stigmochelys (Geochelone) pardalis
===> Caresheet
===> Fotos
=> Centrochelys (Geochelone) sulcata
===> Caresheet
===> Fotos
=> Chelonoidis (Geochelone) carbonaria
===> Caresheet
===> Fotos
=> Chelonoidis (Geochelone) chilensis
===> Caresheet
===> fotos
=> Chelonoidis (Geochelone) denticulata
===> Caresheet
===> Fotos
=> Indotestudo elongata en Indotestudo forstenii
===> caresheet Indotestudo elongata
===> caresheet Indotestudo forstenii
===> Fotos
=> Pyxis arachnoides
===> Pyxis algemeen
===> Pyxis arachnoides arachnoides
===> Pyxis arachnoides brygooi
===> Pyxis arachnoides oblonga
=> Astrochelys radiata
===> Fotos
=> Malacochersus tornieri
===> Foto's
=> Testudo's
===> Testudo hermanni hermanni
=====> Caresheet
=====> Fotos
===> Testudo hermanni boettgeri
=====> Fotos
===> Testudo hermanni hercegovinensis
=====> Fotos
=====> Fotos
===> Testudo marginata
=====> Fotos
===> Testudo kleinmanni
=====> Fotos
===> Testudo horsfieldii
=====> Fotos
=> Homopus spp
=> Chelonoidis nigra en Dipsochelys spp
-----------------------------
WETGEVING
-----------------------------
=> Wetgeving Belgie
=> Wetgeving Nederland
-----------------------------
ADOPTIE - OPVANG EN DIERENWELZIJN
-----------------------------
=> Adoptie en opvangverhalen
===> Gea Chelonia Foundation
=> Hulp met herplaatsing
-----------------------------
INFO/LITERATUUR/BOEKEN/ARTIKELS
-----------------------------
=> TURTLENEWS
===> Nieuws
=> Topsites/PDF
===> PDF files
=> Boek en magazinebesprekingen
Links
schildpaddenvereniging
landschildpadden
waterschildpadden
stamboeken
fotoalbum
linkspagina
AANBOD NAKWEEK
Zoekfunctie
Geavanceerd zoeken
Recent
Eerste ervaring met www.s...
door
Armageddonx7
[14 Oktober 2023, 17:31:00]
deukje ei
door
bruno1964
[ 2 Juli 2023, 13:50:40]
I?m back! Meet venum!
door
Tom O.
[17 Juni 2023, 17:17:05]
Ei gelegd na winterslaap
door
Serge Dames
[ 5 April 2023, 10:13:02]
In 8 jaar tijd 3 keer lek...
door
Wally
[16 Maart 2023, 09:45:27]
Aldabrachelys
door
Tom O.
[25 Januari 2023, 10:56:36]
Geochelone Elegans TE KOO...
door
Dick
[11 Januari 2023, 17:21:48]
Winterslaap koelkast
door
TORO
[ 8 Januari 2023, 19:20:45]
Winterslaap van onze boet...
door
wim 2
[26 December 2022, 09:47:49]
Trionyx augustus-oktober ...
door
Marnix
[ 8 Oktober 2022, 13:24:50]
Minder actief
door
andy_05
[26 Juli 2022, 15:11:36]
Opvang schildpad die zich...
door
schildpad47
[15 Mei 2022, 14:37:23]
Help! Testudo marginata w...
door
Rikke
[21 April 2022, 19:43:36]
UV verlichting
door
Rikke
[29 Maart 2022, 21:10:06]
man erbij?
door
andy_05
[27 Maart 2022, 09:31:08]
Griekse ademt raar
door
Romanowieweet
[ 5 Maart 2022, 19:05:31]
Radiata
door
TORO
[20 Februari 2022, 22:35:07]
winterslaap
door
andy_05
[20 December 2021, 18:37:20]
Te veel/snel gewicht verl...
door
Rikke
[17 December 2021, 20:16:46]
Vitamine preparaat
door
nielo
[ 4 November 2021, 21:38:45]
Wat is een normale lengte...
door
Rikke
[ 6 Juli 2021, 11:10:44]
Wat is normale groei en k...
door
Lars en Dagmar
[ 1 Juli 2021, 16:49:53]
Eetbare planten voor een ...
door
Phil
[29 Juni 2021, 16:49:35]
Eieren
door
Dick
[27 Februari 2021, 19:46:28]
Nieuw tehuis gezocht voor...
door
Niels30
[24 Februari 2021, 11:39:52]
Ninja's nieuwe aquarium
door
Raphael1
[22 Februari 2021, 17:16:02]
Luchtpomp
door
nielo
[13 November 2020, 18:47:56]
Aanbod 3 prachtige 10 jaa...
door
Lisa
[21 Augustus 2020, 19:19:58]
De juiste soort en inform...
door
Liene
[ 2 Augustus 2020, 17:00:34]
Vergroeiing?
door
Rikke
[27 Juli 2020, 13:48:55]
vraag mbt kweek/eieren gr...
door
eniya
[ 3 Juli 2020, 21:41:09]
Hulp nodig/vragen over in...
door
AlexT305
[24 Mei 2020, 19:55:50]
Hulp gevraagd ivm landsch...
door
Hans Materman
[ 6 Mei 2020, 08:53:27]
Mannelijke pantserschildp...
door
Rikke
[26 April 2020, 15:37:12]
Eieren boettgerie
door
Rikke
[13 April 2020, 13:35:34]
Wat zou dit kunnen zijn?
door
Liene
[ 8 April 2020, 17:02:25]
Uv-doorlatend plexiglas
door
Rikke
[30 Maart 2020, 11:10:26]
Ratten beet !
door
Caline
[27 Maart 2020, 17:40:09]
Zijn jullie schildpadden ...
door
Rikke
[27 Maart 2020, 12:15:10]
Welkom,
Gast
. Alsjeblieft
inloggen
of
registreren
.
24 November 2024, 03:12:56
1 uur
1 dag
1 week
1 maand
blijvend
Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
geregistreerde leden
Totaal aantal leden: 3388
Laatste:
tjvkooten
Statistieken
Totaal aantal berichten: 172832
Totaal aantal topics: 14135
Vandaag Online: 1140
Ooit Online: 3488
(28 December 2022, 15:34:03)
Gebruikers Online
Gebruikers: 0
Gasten: 1115
Totaal: 1115
Artikelen
Black22 TP
BlackBox
Dilber Multicolor
Klassiek YaBB SE the
SMF Standaardthema (
theme8
Powered by SMF 1.1.21
|
SMF © 2006-2007, Simple Machines
Black22
/ TinyPortal v0.9.8 ©
Bloc
Pagina opgebouwd in 0.052 seconden met 28 queries.
Laden...