SCHILDPADDENFORUM.NET Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
                                         
  172831 aantal berichten in 14134 topics door 3388 geregistreerde leden Nieuwste lid: tjvkooten
** STARTPAGINA FORUM HELP ZOEK WEBSITE FOTOALBUM KALENDER INLOGGEN REGISTREREN 

0 geregistreerde leden en 3 gasten bekijken dit topic. « vorige volgende »
Pagina's: 1 [2] 3 4 5 Omlaag Print
Auteur Topic: mijn 2 adoptiepadjes  (gelezen 22611 keer)
jarnohogeboom
Dipsochelys dussumieri
*****
Offline

Berichten: 2643

Duits wonen: www.immo-ridder.nl


WWW
« Antwoord #15 Gepost op: 29 December 2007, 00:17:16 »

Voor de carbonaria's is het een constante temperatuur....zowel overdag (gemiddeld 26 graden) als s'nachts (gemiddeld 23 graden) De herkomst vraagt dit ook, als je de leefgebied onderzoekt is het een contante vochtige warmte waar dit ondersoort vandaan komt. Dit pas ik ook toe. De zonuren zijn gemiddeld 7 uren....vele malen korter dan bij de pardalis.

De pardalissen wisselen wel.....maar heb wel ten alle tijden een hoek waar contante warmte is (23 graden, s nachts).....maar ze liggen ook graag koel (18 graden)
Overdag is het gemiddeld 25 graden......koelste is 23 warmste 28 graden. Onder de lampen 40 graden.



Gelogd

In Duitsland wonen? Kijk voor objecten op de site:
www.immo-ridder.nl
Shadowrider
Algemene moderator
*****
Offline

Berichten: 903



« Antwoord #16 Gepost op: 29 December 2007, 00:51:36 »

Veel dieren maken ook gebruik van water om het hoofd koel te houden, daarom dat deze dieren graag een moderbad nemen en actiever worden bij of na een regenbui, wat niet wil zeggen dat de temp veel zakt zoals bij ons het geval is, maar dan je kan Zuid Amerika niet vergelijken met de lagelanden.
Een redelijk constante temp is wel een must bij deze dieren en teveel lees ik dat de temp schommelingen in vele terra nogal groot zijn tussen dag en nacht, toch voor deze dieren.
maar natuulijk elk zijn manier van werken en omgaan met z'n dieren.
Gelogd
fred gaal
Algemene moderator
*****
Offline

Berichten: 3927



« Antwoord #17 Gepost op: 29 December 2007, 16:26:33 »

Hier mee ben ik het niet helemaal eens, in de gebieden waar carbonaria's voorkomen zijn weldegelijk en seizoens als ook dagelijkse verschillen in temperatuur.
Er zijn zelfs gebieden waar de temp door de regen binnen een paar uur met meer dan 10 graden kan dalen.
Er zijn verschillen van meer dan 20 graden gemeten tussen dag en nacht en wel binnen 24 uur.
Ik wil niet zeggen dat het geld voor alle gebieden wat de dag verschillen betreft maar de seizoenen verschillen wel op alle gebieden.
Door je schildpadden altijd op een gelijkmatige temperatuur te houden gaan we juist de weerstand van onze nakweek dieren afbouwen.
Als de ouderdieren een gelijk matige temp gewent zijn geven ze dit al door aan hun nageslacht en dan heb je op een gegeven moment dieren die al een temperatuurs daling van een aantal graden niet meer verdragen.
Als dan je kachel/stroomuit valt heb je een serieus probleem, dit is mij vorige week gebeurd en liep de temp terug tot 13 graden en toen ik thuis kwam waren er zelfs dieren aan het eten, ik denk dat er al heel wat nakweek is die dit niet meer zouden verdragen omdat we ze gewoon teveel verwennen wat de temperatuur betreft.
Gelogd
kurtlippens
Forumbeheerder
*****
Offline

Belgium Belgium

Berichten: 21709


King of Afrika: Centrochelys sulcata


WWW
« Antwoord #18 Gepost op: 29 December 2007, 17:03:59 »

Citaat
Door je schildpadden altijd op een gelijkmatige temperatuur te houden gaan we juist de weerstand van onze nakweek dieren afbouwen.
Als de ouderdieren een gelijk matige temp gewent zijn geven ze dit al door aan hun nageslacht en dan heb je op een gegeven moment dieren die al een temperatuurs daling van een aantal graden niet meer verdragen.
100% mee eens, dit bedoel ik er ook mee.
Als ik de keuze heb tussen nakweek waarvan de ouderdieren s'zomers buitenverblijven en nakweek van vitrineschildpadden dan weet ik het wel  Knipoog
Ik heb weet van achter glas opgekweekte sulcata's in zogenaamde ''hi-tech terrariums '' die niet eens naar buiten kunnen, zelfs niet bij 22°c zonder een luchtwegeninfectie op te doen, daar zit je dan met een dier van 50kg die niet naar buiten kan, dit bestaat wel degelijk.
Van zodra het weer het toelaat gaan hier de schuiframen (of draairamen, hangt af van de windrichting) open, er word dus wel gelet op eventuele tocht.

Citaat
De zonuren zijn gemiddeld 7 uren....vele malen korter dan bij de pardalis.
Juist daarom, als je kamer op temperatuur is en de verlichting toereikend hoeven ze niet elke dag van x uur tot x uur stipt onder de mega-ray of andere lamp te leven, hier gaan de lampen af en toe eens uit voor een paar uur, soms een half uur soms tot 2 uur.
Geen enkele klimaattabel heeft continu zon aan en even hoge temperatuur.
De dieren weten hier als de lampen uit zijn dat er (meestal) regen aankomt, ze zijn dan plots heel actief...
In de natuur regent het toch ook niet als de zon schijnt  Knipoog

« Laatste verandering: 29 December 2007, 19:03:10 door kurtlippens » Gelogd

Observatie is de beste leermeester ! www.schildpadden.net
Shadowrider
Algemene moderator
*****
Offline

Berichten: 903



« Antwoord #19 Gepost op: 29 December 2007, 19:46:40 »

ben het met je eens Fred, dat je zeker temp schommelingen mag geven, maar wat ik hiermee wel zeggen is dat de temp in deze gebieden "anders" is dan hier. Met hier bedoel ik dan dat het snel "kil wordt dus koud aanvoelt. In de gebieden waar de carbonaria's voorkomen is dit koude gevoel er niet denk ik. Ben nog niet in Zuid amerika geweest, Florida is het dichts en daar koelt het s'avonds ook af maar het voelt niet koud aan. Hier heb je dan natuurlijk de Noorderwind en dat geeft toch een gevoels temp ver beneden de eigenlijke temp.
In de wouden en bergachtige gebieden heb je waarschijnlijk ook wel wind maar niet de noordelijke die wij kennen.
Maar goed zal het je laten weten als ik er ooit eens kom  schaterlach
Gelogd
jarnohogeboom
Dipsochelys dussumieri
*****
Offline

Berichten: 2643

Duits wonen: www.immo-ridder.nl


WWW
« Antwoord #20 Gepost op: 30 December 2007, 14:09:55 »

Wat er zoal aanwezig is, is dat de bodem daar veel warmte blijft afgeven......er is meer nodig dan alleen warmte van bovenaf....bij temperatuur daling blijft de grond zeer zeker warm.....vergeet niet wat dat doet met de de temperatuur van grond tot een halve meter erboven......de grond is nogal donker, houd veel warmte vast.....tegen die tijd dat dat ook afkoelt schijnt de zon alweer. Daarbij is vocht de grote oorzaak van het warmte gevoel....of juist het koude....wat je zoal hier tegen komt.

Mijn carbobaria's zijn wildvang en dragen hier de temp. verschillen niet goed. Zie het meteen terug in hun gedrag.....vanuit hun leefgebied vraagt dit om constante temperatuur. Nadit prima....ook hier schommeld het tuurlijk wat, als de zon buiten schijnt merk je dat binnen in de kamerverblijf en als het vriest ook. Dit is iets Nederlands en hebben de carbonaria's geen hinder van.....wel heb ik een deel van de vloer verwarmd, koeler als de luchttemperatuur, maar het is er deels aanwezig en deels niet......waar ze vandaan kwamen was de boden overal warm.

Ondanks dat het wildvang is kunnen ze waarschijnlijk lastiger gemanipuleerd worden tot het aanwennen van de koelere temp.....of schommelingen ervan.
Dit hoeft van mij niet....ze hebben het nodig en dat dien je te vertalen. Helemaal perfect krijg je het nooit, wat maakt dat ze daardoor al vanzelf de extra weerstand opgebouwd krijgen van schommelingen, want hoe goed je het ook probeert, altijd heb je sluiping van de nederlandse weetype ertussen hangen. Wat betrefd nakweek.....hier kan ik nog niet over meepraten, ben ontzettend benieuwd wat dat met zich meebrengt, hoe sterk ze zijn etc. Afwachten....

De lichturen wisselen hier ook......zeker bij de carbonaria's.

Jarno
Gelogd

In Duitsland wonen? Kijk voor objecten op de site:
www.immo-ridder.nl
fred gaal
Algemene moderator
*****
Offline

Berichten: 3927



« Antwoord #21 Gepost op: 30 December 2007, 16:51:49 »

Toch zijn ze aan temperatuur schommelingen gewend.
Nu bedoel ik niet het kille wat we hier hebben, voor ons is een daling van 20 naar 10 graden veel extremer als van 30 naar 20 graden ondanks dat het allebeide keren om 10 grade gaat.
Ik denk dat dit voor schildpadden net zo is.
Maar ga je van temperaturen van boven de 20 graden uit gaan zijn  er zeker ook in de evenaar redelijke temperatuur verschillen van tot wel 10/15 graden.
Neem alleen al als ze hun schuilplaats(holen tot meer dan 2 meter) in of uitgaan.
In de holen ligt de temp op ongeveer 20 graden en daar buiten misschien wel hoger dan 35 graden, ook dit moeten ze verdragen kunnen en vindt ik het niet erg dat mijn kamer niet altijd even warm is.
Gelogd
Agnes
Dipsochelys dussumieri
*****
Offline

Berichten: 2271


WWW
« Antwoord #22 Gepost op: 30 December 2007, 20:02:16 »

jonas  hoe gaat het met die twee schildpadjes

komen zij al iets bij

agnes
Gelogd

de mooiste schildpad is Indotestudo forstenii  
Celebes landschildpad of Sulawesi landschildpad
3.4.3
jonas
Stigmochelys pardalis
***
Offline

Berichten: 245



« Antwoord #23 Gepost op: 30 December 2007, 20:53:32 »

jonas  hoe gaat het met die twee schildpadjes

komen zij al iets bij

agnes

Hoi Agnes,

Met de 2 Carbonariaatjes gaat het echt heel goed.  Ze hebben al elke dag steeds hun eten (redelijk grote porties) praktisch helemaal opgegeten en ze veranderen regelmatig van plaats.  Laat ons duimen dat ze zo verder blijven doen, hé! Of ze effectief al bijgekomen zijn, weet ik niet omdat ik van plan ben om ze maar om de maand te wegen en meten (om ze zo weinig mogelijk stress te geven).

Ik heb vorige donderdag eens geprobeerd om een warmtespot te vervangen door een keramische lamp, omdat ik de terrarium wat te fel verlicht vond, maar ik ben terug overgestapt naar mijn warmtespot want de schildpadjes waren compleet inactief (ze kwamen hun schuilplaats niet uit waardoor ze dus ook niet aten), volgens mij omdat het nu dan té donker was. Aan de temperatuur zal het niet gelegen zijn want het was 34°C. 
Zolang ze het goed blijven doen mét de 2 warmtespots, ben ik content en de beestjes waarschijnlijk ook.

Groeten en aan ieder een prettig en vooral een gezond 2008!
« Laatste verandering: 30 December 2007, 21:10:40 door jonas » Gelogd
jarnohogeboom
Dipsochelys dussumieri
*****
Offline

Berichten: 2643

Duits wonen: www.immo-ridder.nl


WWW
« Antwoord #24 Gepost op: 30 December 2007, 20:55:45 »

Jonas,

Dat klinkt goed.....een goed begin is het halve werk..
Ik denk dat het goed blijft gaan.

Succes...
Gelogd

In Duitsland wonen? Kijk voor objecten op de site:
www.immo-ridder.nl
Agnes
Dipsochelys dussumieri
*****
Offline

Berichten: 2271


WWW
« Antwoord #25 Gepost op: 30 December 2007, 21:06:06 »

fijn erg fijn dat het goed gaat met hun
 agnes
Gelogd

de mooiste schildpad is Indotestudo forstenii  
Celebes landschildpad of Sulawesi landschildpad
3.4.3
D-magic
Dipsochelys dussumieri
*****
Offline

Berichten: 6821


« Antwoord #26 Gepost op: 31 December 2007, 09:40:42 »

Klinkt goed Jonas, beter als bij die van mij :s

Gelogd

0.0.4 Testudo Hermanni Boetgerri
jonas
Stigmochelys pardalis
***
Offline

Berichten: 245



« Antwoord #27 Gepost op: 31 December 2007, 21:40:21 »

Klinkt goed Jonas, beter als bij die van mij :s



Ik hoop dat de dierenarts de goede diagnose stelt bij uw Carbonariaatjes zodat ze vlug kunnen herstellen.

Hoe gaat het eigenlijk met uw andere schildpadden?
Gelogd
D-magic
Dipsochelys dussumieri
*****
Offline

Berichten: 6821


« Antwoord #28 Gepost op: 1 Januari 2008, 14:39:04 »

met de andere dieren gaat het uitstekend, groeien goed en komen goed aan in gewicht

ja ik ben benieuwd wat ze morgen zeggen bij de DA

ze hebben vandaag wel een half blad chinese kool op nadat ik ze bij het eten heb neer gezet
Gelogd

0.0.4 Testudo Hermanni Boetgerri
fred gaal
Algemene moderator
*****
Offline

Berichten: 3927



« Antwoord #29 Gepost op: 1 Januari 2008, 17:57:10 »

Ik ben zelf geen fan van chinesekool, ik geef zoveel mogelijk groen blad, ik heb ééns bij een lezing gehoort dat in wittedelen van groente (te)veel nitraten zitten ik ben geen kenner wat dat betreft maar er zijn groene groentes genoeg dus geef ik liever die.
Gelogd
Pagina's: 1 [2] 3 4 5 Omhoog Print
 
« vorige volgende »
Ga naar:  
Recent
[14 Oktober 2023, 17:31:00]

[ 2 Juli 2023, 13:50:40]

door Tom O.
[17 Juni 2023, 17:17:05]

[ 5 April 2023, 10:13:02]

door Wally
[16 Maart 2023, 09:45:27]

door Tom O.
[25 Januari 2023, 10:56:36]

door Dick
[11 Januari 2023, 17:21:48]

door TORO
[ 8 Januari 2023, 19:20:45]

door wim 2
[26 December 2022, 09:47:49]

door Marnix
[ 8 Oktober 2022, 13:24:50]

door andy_05
[26 Juli 2022, 15:11:36]

[15 Mei 2022, 14:37:23]

door Rikke
[21 April 2022, 19:43:36]

door Rikke
[29 Maart 2022, 21:10:06]

door andy_05
[27 Maart 2022, 09:31:08]

[ 5 Maart 2022, 19:05:31]

door TORO
[20 Februari 2022, 22:35:07]

door andy_05
[20 December 2021, 18:37:20]

door Rikke
[17 December 2021, 20:16:46]

door nielo
[ 4 November 2021, 21:38:45]

door Rikke
[ 6 Juli 2021, 11:10:44]

[ 1 Juli 2021, 16:49:53]

door Phil
[29 Juni 2021, 16:49:35]

door Dick
[27 Februari 2021, 19:46:28]

door Niels30
[24 Februari 2021, 11:39:52]

[22 Februari 2021, 17:16:02]

door nielo
[13 November 2020, 18:47:56]

door Lisa
[21 Augustus 2020, 19:19:58]

door Liene
[ 2 Augustus 2020, 17:00:34]

door Rikke
[27 Juli 2020, 13:48:55]

door eniya
[ 3 Juli 2020, 21:41:09]

[24 Mei 2020, 19:55:50]

[ 6 Mei 2020, 08:53:27]

door Rikke
[26 April 2020, 15:37:12]

door Rikke
[13 April 2020, 13:35:34]

door Liene
[ 8 April 2020, 17:02:25]

door Rikke
[30 Maart 2020, 11:10:26]

door Caline
[27 Maart 2020, 17:40:09]

door Rikke
[27 Maart 2020, 12:15:10]
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
3 Juli 2024, 05:35:36

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
geregistreerde leden
Totaal aantal leden: 3388
Laatste: tjvkooten
Statistieken
Totaal aantal berichten: 172831
Totaal aantal topics: 14134
Vandaag Online: 358
Ooit Online: 3488
(28 December 2022, 15:34:03)
Gebruikers Online
Gebruikers: 0
Gasten: 189
Totaal: 189
Artikelen

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2007, Simple Machines
Black22 / TinyPortal v0.9.8 © Bloc
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Pagina opgebouwd in 0.228 seconden met 26 queries.