Dat is nou precies het probleem als je Nederlandse (of andere spreektalen) namen gaat gebruiken ! De ene noemt het zo, de andere weer anders, dus onduidelijkheid troef !Klassiek voorbeeld is de zgn. " griekse landschildpad" waar dan foutief de naam graeca aangeplakt kan worden !
Daarom is het uiteindelijk stukken beter om gewoon de wetenschappelijke (latijnse)naam te gebruiken; niet omdat het "voornamer" klinkt maar omdat het gewoon 100% duidelijkheid geeft !
Wat Testudo marginata betreft is er, wat mogelijkheid van ondersoorten betreft, nog steeds geen 100% duidelijkheid . Zo komt er in Griekenland (streek Kardamili) een kleinere vorm van T.marginata voor. Of dit een geografische "variant" is of wel degelijk een ondersoort is nog niet uitgeklaard. Ondertussen heet die Testudo marginata weissingeri ....
Ter vergelijking : bovenste links en rechts onder =beide mannel.dieren zijn zo goed als even oud; de kleinere zou dan T.m.weissingeri zijn...Gezien de twijfel zitten beiden niet meer samen met de vrouwtjes..