Alle dieren die op massale schaal gekweekt worden krijgen op de één of andere manier antibiotica toegediend.
Zo ook varkens en zelfs koeien krijgen in bepaalde bedrijven preventief antibiotica toegediend in hun eten.
Wist je trouwens dat er in eieren van kippen ook sporen van antibiotica terug te vinden zijn, weliswaar in mindere mate dan in het vlees.
Het voedselagentschap zal dit wel streng controleren maar toch verkies ik biologisch gekweekt vlees/ eieren van dieren die de buitenlucht gezien hebben en niet preventief antibiotica worden toegediend.
Het kost wel meer, dat is een feit, maar het smaakt minstens even goed.
Om nu even schildpadgerelateerd te zijn:
Als ik garnalen geef aan mijn dieren, zijn dit Noordzeegarnalen die ik zelf pel. Geen bewaarmiddelen dus en dagvers en lekker voor zowel baasje als dieren
Qua vis: Het gebeurt wel eens dat ik ga vissen en dan enkele voedervissen meeneem voor de schilpadden. Ben ik zeker dat die vissen gezond zijn? Neen.
Maar de kans dat de schilpadden (geelwangen) in hun natuurlijke omgeving ook een zieke vis opeten ( Een beetje Darwinisme: Survival of the fittest
)is waarschijnlijk nog groter dan in gevangenschap. Dus een ziekte krijgen ze toch binnen.
Maar sowieso: Rauw vlees en vis wordt ofwel ingevroren vooraleer ik het geef ofwel gekookt totdat het tot in de kern gegaard is.
Daarbij: Ook al eens gedacht aan salmonella?
PS: Schiet me nu te binnen: Herinner je je de zaak Contador nog? Besmet vlees met sero coma sero sero sero sero sero sero sero sero sero sero cinco
gram clenbuterol
"De door het laboratorioum gevonden concentratie is geraamd op 50 picogram (of 0,000 000 000 05 gram per ml), of 400 keer minder dan de concentratie die door het WADA geaccrediteerde laboratoria moeten kunnen detecteren", preciseert de UCI.