Een biologische filter zou bijna zogroot moeten zijn als je aquarium zelf.
quote author=Turtlevirus link=topic=710.msg157729#msg157729 date=1321694892]
gewoon qua lengte dan? of moet ik ook zowiezo dezelfde waterhoogte voorzien in het biologische filter?
Qua lengte ja ,maar dat hoeft niet. ook de waterhoogte hoeft niet zo groot te als de waterhoogte in je aquarium. Mijn ervaring was hoe grote hoe beter.
deze is dan wel zonder droog gedeelte. Het droog gedeelte moet je voorstellen met nog een aquarium erop over de volledige lengte waar de watte inligt.
quote author=Turtlevirus link=topic=710.msg157729#msg157729 date=1321694892]
over de volledige lengte? Kan dit vergeleken worden met een druppelfilter dan??
http://www.mbuna.be/HTML/biologisch_filter.html a.d.h.v. deze tekeningetjes begin ik al iets of wat de werking te begrijpen van 'biologische filters'??[/quote]
en hoe zit het qua onderhoud van zo'n biologische filter? valt deze makkelijk proper te maken?
[/quote]
http://www.mbuna.be/HTML/biologisch_filter.html a.d.h.v. deze tekeningetjes begin ik al iets of wat de werking te begrijpen van 'biologische filters'
en hoe zit het qua onderhoud van zo'n biologische filter? valt deze makkelijk proper te maken?
[/quote]
Als je op de link kijkt die je aangeeft kijk dan bij droog nat filter, Zelf heb ik een 10 tal jaar Malawi chiclides gehouden en een droog/nat filter gebruikt.
op de druppel plaat lege ik filter watte om het grove vuil op te vangen, dit kan ook het gemakkelijkst vervangen worden.
De bedoeling van een bio filter is dat deze ze lang mogelijk te laten werken zonder te kuisen. een bio filter kan eenvoudig gekuist worden, maar doe liever 1 compartiment en de dag nadien het andere, beter nooit je volledige filter in één keer proper maken, tenzij je water sterk vervuild is Alles hangt natuurlijk af van het aantal en de grote van de dieren .