KevinVH
crewmember
Offline
Belgium
Berichten: 3494
"We called him Tortoise because he taught us."
WWW
|
|
« Gepost op: 29 Juni 2011, 09:32:13 » |
|
|
« Laatste verandering: 29 Juni 2011, 10:46:13 door KevinVH »
|
Gelogd
|
|
|
|
markooij
|
|
« Antwoord #1 Gepost op: 29 Juni 2011, 10:22:23 » |
Dat is nog eens overzichtelijk en handig TOP
|
|
|
|
Sulcatatata
Centrochelys sulcata
Offline
Netherlands
Berichten: 807
|
|
« Antwoord #2 Gepost op: 29 Juni 2011, 11:11:32 » |
Kán handig zijn mits je de verrekeningssleutel weet; ik weet nl. niet waar 'DM %' voor staat... Het DM % vezels van Chicory en Endive (witlof, witloof in het belgisch , en andijvie) ligt volgens de lijst bijvoorbeeld rond de 50 %. Dat is wel wat anders dan de 3.1 % die Kurt in een post ( http://schildpaddenforum.net/smf/index.php/topic,10203.msg142559.html#msg142559 ) beschreef...
|
|
|
|
markooij
|
|
« Antwoord #3 Gepost op: 29 Juni 2011, 11:15:39 » |
Dry material/matter i think
|
|
|
|
Sulcatatata
Centrochelys sulcata
Offline
Netherlands
Berichten: 807
|
|
« Antwoord #4 Gepost op: 29 Juni 2011, 11:27:09 » |
O.k., daar had ik niet aan gedacht; ik had niet gezien dat er ook een vochtgehalte beschreven werd. % vocht en 'DM' is samen inderdaad ongeveer 100 %...
Dat betekent dus dat de onderlinge verhouding/percentages droge stoffen beschreven worden in de lijst. Er wordt er in deze lijst niet direct rekening gehouden met de hoeveelheid vocht die erg verschilt tussen de diverse groente- en fruitsoorten onderling. Ik denk dat je meer hebt aan percentages per 100 gram groente of fruit waarin het vochtpercentage meteen is meegenomen; dan weet je wat je dier binnenkrijgt als 'ie bijvoorbeeld 100 gram andijvie voorgeschoteld krijgt. Nu moet je eerst e.e.a. doorberekenen...
|
|
|
|
KevinVH
crewmember
Offline
Belgium
Berichten: 3494
"We called him Tortoise because he taught us."
WWW
|
|
« Antwoord #5 Gepost op: 29 Juni 2011, 11:31:07 » |
O.k., daar had ik niet aan gedacht. Maar als dat zo is dan zegt het dus alleen wat over onderlinge verhouding/percentages droge stoffen en wordt er in deze lijst geen rekening gehouden met de hoeveelheid vocht die erg verschilt tussen de diverse groente- en fruitsoorten onderling. Anders kan ik het verschil tusen de analyse die Kurt postte en deze analyse niet verklaren. Ik denk dat je meer hebt aan percentages per 100 gram groente of fruit waarin het vochtpercentage meteen is meegenomen; dan weet je wat je dier binnenkrijgt als 'ie bijvoorbeeld 100 gram andijvie voorgeschoteld krijgt...
In de lijst wordt toch het vocht en de vasta massa apart gescheiden om de berekening te maken? Je kan toch perfect zelf berekenen per 100mg?
|
|
|
|
Sulcatatata
Centrochelys sulcata
Offline
Netherlands
Berichten: 807
|
|
« Antwoord #6 Gepost op: 29 Juni 2011, 11:37:26 » |
In de lijst wordt toch het vocht en de vasta massa apart gescheiden om de berekening te maken? Je kan toch perfect zelf berekenen per 100mg? Ja, dat weet ik (zie mijn post...) maar dat vind ik dus niet echt handig... Zal wel met mijn minder creatieve, gemakzuchtige, geest te maken hebben...
|
|
|
|
KevinVH
crewmember
Offline
Belgium
Berichten: 3494
"We called him Tortoise because he taught us."
WWW
|
|
« Antwoord #7 Gepost op: 29 Juni 2011, 11:42:55 » |
In de lijst wordt toch het vocht en de vasta massa apart gescheiden om de berekening te maken? Je kan toch perfect zelf berekenen per 100mg? Ja, dat weet ik (zie mijn post...) maar dat vind ik dus niet echt handig... Zal wel met mijn minder creatieve, gemakzuchtige, geest te maken hebben... Dat laatste heb je zelf gezegd hé Zal ik alvast voor de mensen onder ons een gemakkelijke Excel file maken op basis van de bovenstaande waardes? Waar ze gewoon de hoeveelheid invoeren en dan het resultaat krijgen?
|
|
|
|
markooij
|
|
« Antwoord #8 Gepost op: 29 Juni 2011, 11:47:06 » |
Zou je misschien dan ook toevoegingen van vitamine preperaten en equifyt of agrobs erbij willen berekenen?
|
|
« Laatste verandering: 29 Juni 2011, 12:17:27 door markooij »
|
Gelogd
|
|
|
|
Sulcatatata
Centrochelys sulcata
Offline
Netherlands
Berichten: 807
|
|
« Antwoord #9 Gepost op: 29 Juni 2011, 12:02:20 » |
Dat laatste heb je zelf gezegd hé Yep; af en toe een beetje zelfspot kan geen kwaad...Zal ik alvast voor de mensen onder ons een gemakkelijke Excel file maken op basis van de bovenstaande waardes? Waar ze gewoon de hoeveelheid invoeren en dan het resultaat krijgen? Erg handig, dat moet voor een IT-expert als jij toch een makkie zijn...
|
|
|
|
tessa86
Stigmochelys pardalis
Offline
Berichten: 208
|
|
« Antwoord #10 Gepost op: 29 Juni 2011, 15:54:21 » |
Tabellen voor voeding zijn altijd op drooge stof omdat je dan tenminste een goede vergelijking kan maken tussen elk voedingsmiddel, omdat met vocht de waardes allemaal vertekend zijn. Zo hebben ze mij dat toch altijd gelerd om dingen op droge stof te vergelijken zodat ze allemal "gelijk"zijn.
|
|
|
|
Kenneth
Dipsochelys dussumieri
Offline
Netherlands
Berichten: 1488
|
|
« Antwoord #11 Gepost op: 29 Juni 2011, 19:00:02 » |
Ik vind dit gehele topic uit vrij droge ( doch informatieve en zonder meer handige) stof bestaan
|
1.2.0 Testudo hermanni boettgeri
|
|
|
naeff002
|
|
« Antwoord #12 Gepost op: 6 Juli 2011, 00:01:10 » |
Zou je misschien dan ook toevoegingen van vitamine preperaten en equifyt of agrobs erbij willen berekenen? vitamines zijn vaak in verwaarloosbare hoeveelheden aanwezig en daardoor vrijwel altijd met 0% aangeduid. Kiezebrink is trouwens ook een heel goed bedrijf op producten in grote hoeveelheden te halen voor een redelijke prijs. http://www.kiezebrink.eu/index.php?pid=5&mod=dv
|
|
|
|
markooij
|
|
« Antwoord #13 Gepost op: 6 Juli 2011, 00:38:46 » |
Zou je misschien dan ook toevoegingen van vitamine preperaten en equifyt of agrobs erbij willen berekenen? vitamines zijn vaak in verwaarloosbare hoeveelheden aanwezig en daardoor vrijwel altijd met 0% aangeduid. Kiezebrink is trouwens ook een heel goed bedrijf op producten in grote hoeveelheden te halen voor een redelijke prijs. http://www.kiezebrink.eu/index.php?pid=5&mod=dvWas sarcastisch bedoeld
|
|
|
|
naeff002
|
|
« Antwoord #14 Gepost op: 6 Juli 2011, 01:12:19 » |
maakt toch niet uit
|
|
|
|
|